HZ University of Applied Sciences heeft een Food Community. De betrokken onderzoekers en docenten maken een visie waarin ze uiteenzetten hoe de HZ kan (samen)werken aan de voedseltransitie. De visie wordt binnen en buiten de muren van de hogeschool in praktijk gebracht door middel van brede, duurzame activiteiten rondom het thema. Hierdoor komt de HZ Food Community tot leven.

Binnen de HZ zijn onder meer de onderzoeksgroepen Marine Biobased Chemie en Aquaculture in Delta Areas en Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren en de opleidingen Food, Business and Innovation, Chemie en GPCM betrokken. In samenwerking met andere opleidingen, onderzoeksgroepen en spelers zoals HZ Green Office zorgen ze dat het thema food duurzaam wordt geïmplementeerd binnen de HZ.

Duurzamer voedselpatroon

Een duurzame visie rondom food past bij het HZ Instellingsplan ‘Bijdragen aan een betere wereld’.

Gemiddeld bestaat 21 procent van iemands CO2-afdruk uit het dagelijks eten en drinken. De keuze voor een duurzamer voedselpatroon, waarbij je kijkt naar de hele voedselketen, en slimme, bewuste keuzes kun je ook als HZ veranderingen teweegbrengen.

Door samen te werken met het midden- en kleinbedrijf in de regio en het organiseren van brede activiteiten moet de visie van de HZ rondom food ook extern zichtbaar worden.

Onderzoeksgroepen

Aquaculture in Delta Areas

Bekijk onderzoeksgroep

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

Bekijk onderzoeksgroep

Marine Biobased Chemie

Bekijk onderzoeksgroep

Gerelateerde projecten

Alternatieve perceelgebonden schelpdierkweek

Met dit project willen Stichting Zeeschelp, Meromar Zeeland en HZ University of Applied Sciences…

CBCI - Circular Bio-based Construction Industry

Het Interreg 2 Zeeën-project Circular Biobased Construction Industry (CBCI) onderzoekt hoe je…

Ecodami

Wereldwijd zorgen riffen, gebouwd door biobouwers zoals koralen en schelpdieren, voor belangrijke…
Gekleurde strandhuisjes op het strand

FACET

Circulair ondernemerschap is van groot belang in de toeristische sector, waar de wensen van gasten…
Opspattend water

FRESH4Cs

De Water Technology Research Group werkt aan een Interreg 2 Zeeën-project genaamd FRESH4Cs; een…
Drone shot van de Waterdunen

Flipfarm in Waterdunen

Tot op heden worden oesters in Nederland gekweekt op de bodem van ondiepe wateren (i.e.…

Kansen van robotisering voor Zeeland

Robotisering is een fenomeen dat veel aandacht krijgt in de media en nauwgezet onderzocht wordt…
Hoopje mosselen

Kustlaboratorium

Het project kustlaboratorium ligt de monding van de Westerschelde, in Zeeuws-Vlaanderen, in het…
Twee studenten die kletsen in het HZ gebouw in Middelburg

Minor Fit for the Future

Een Facilitator of Change maakt impact door wenselijke en strategische verbeteringen te vinden en…

Past student assignments Aquaculture

Here you can see an overview of student assignments that have been executed over the past few years…