HZ University of Applied Sciences heeft een Food Community. De betrokken onderzoekers en docenten maken een visie waarin ze uiteenzetten hoe de HZ (samen)werkt aan de voedseltransitie.
Deze visie wordt binnen en buiten de muren van de hogeschool in praktijk gebracht door middel van brede, duurzame activiteiten rondom het thema. Hierdoor komt de HZ Food Community tot leven.
Binnen de HZ zijn onder meer de onderzoeksgroepen Marine Biobased Chemie en Aquaculture in Delta Areas en Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren en de opleidingen Food, Business and Innovation, Chemie en GPCM betrokken. In samenwerking met andere opleidingen, onderzoeksgroepen en spelers zoals HZ Green Office zorgen ze dat het thema food duurzaam wordt geïmplementeerd binnen de HZ.
Duurzamer voedselpatroon
Een duurzame visie rondom food past bij het HZ Instellingsplan ‘Bijdragen aan een betere wereld’.
Gemiddeld bestaat 21 procent van iemands CO2-afdruk uit het dagelijks eten en drinken. De keuze voor een duurzamer voedselpatroon, waarbij je kijkt naar de hele voedselketen, en slimme, bewuste keuzes kun je ook als HZ veranderingen teweegbrengen.
Door samen te werken met het midden- en kleinbedrijf in de regio en het organiseren van brede activiteiten moet de visie van de HZ rondom food ook extern zichtbaar worden.