Maak kennis met onze verschillende samenwerkings-mogelijkheden. Als kennisinstituut in de regio biedt de HZ University of Applied Sciences meer dan alleen onderwijs.

Zo verbinden we onderwijs, onderzoek en organisaties, helpen we organisaties bij het vinden van de juiste werknemer of stagiair, bieden we state-of-the-art faciliteiten, denken we graag met je mee over maatschappelijke vraagstukken en bieden we verschillende soorten scholing voor werkenden aan.

Werk samen met het onderwijs aan je organisatievraagstuk

Binnen de HZ zijn onderzoek en onderwijs nauw verbonden en vind je vele disciplines onder één dak. Is er binnen jouw organisatie behoefte aan frisse blikken of ondersteuning bij de uitvoering van projecten en opdrachten? Of heb je een complex vraagstuk of projectidee? Ook dan kun je bij de HZ terecht. Onze studenten en onderzoekers werken graag mee.

Meer over HZ Nexus
Studenten drinken koffie in HZ Shop

Werk en stage

The Work Zone is het stagebureau en het uitzendbureau van de HZ. Wij helpen organisaties graag bij het vinden van de juiste werknemer of stagiair. Hierbij maken wij gebruik van een ruime database die bestaat uit Young Professionals met voornamelijk nul tot vijf jaar werkervaring en ons stagesysteem OnStage. Het merendeel van onze database bestaat uit studenten en afgestudeerden van de HZ.

Meer over The Work Zone

State-of-the-art faciliteiten

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.

Het JRCZ biedt onderdak aan meerdere uiterst geavanceerde laboratoria. Er is een engineeringlab, een chemielab, een ecologielab, een biobased bouwenlab en een data sciencelab. Alle labs zijn voorzien van de nieuwste apparatuur en technieken.

Meer over het JRCZ

Praktijkgericht onderzoek

De HZ is een kennisinstituut met 17 onderzoeksgroepen. We doen praktijkgericht onderzoek, samen met bedrijven, overheden en met andere kennisinstellingen. Vanuit een (inter)nationale kennisbasis werken we aan de maatschappelijke transities en daaruit voortvloeiende opgaven voor de Zuidwestelijke Delta. Het onderzoek wordt uitgevoerd door lectoren, (docent-)onderzoekers en studenten, altijd in samenwerking met praktijkpartners.

Meer over praktijkgericht onderzoek

Leven Lang Ontwikkelen bij de HZ

Als professional ben je altijd bezig met je vak en nooit uitgeleerd. De HZ biedt verschillende vormen van flexibel onderwijs, waaronder deeltijdopleidingen, trainingen en cursussen. Studeren naast een druk werk- en privéleven kan een hele opgave lijken. Het is daarom belangrijk dat onderwijs goed bij jou en jouw leven aansluit. Met flexibel onderwijs heb je veel vrijheid. Jij bepaalt waar, wanneer en hoe je leert. Je neemt zelf de regie. De HZ ondersteunt je hierbij.

Meer over deeltijd studeren