Header healthy region
Header getijdenergie
Header aquacultuur
Steentjes 1600x400 header
Header toerisme

Praktijkgericht onderzoek

HZ University of Applied Sciences is een kennisinstelling. We doen veel praktijkgericht onderzoek. We vinden antwoorden op vragen vanuit de beroepspraktijk bij bedrijven, overheden en instellingen. De vraagstukken worden onderzocht door lectoren, docent-onderzoekers en studenten in samenwerking met de praktijk. Zij zijn verbonden aan vijftien lectoraten en twee kenniscentra.

De verworven kennis levert nieuwe inzichten op. Deze leiden tot innovaties in het werkveld en nieuwe producten. Zo dragen we bij aan de regionale ontwikkeling en verrijken we tegelijkertijd ons onderwijs.

Vanwege de unieke locatie van de HZ, middenin de Zuidwestelijke Delta, richten we ons op de thema’s water, energie en vitaliteit. Ook doen we veel onderzoek op het gebied van voedsel en de biobased economy. Deze passen bij het DNA van de regio en hebben een grote sociale, regionale en zelfs globale impact. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar kustverdediging, waterkwaliteit, brede welvaart en kusttoerisme.

Lees meer

Ontdek ons onderzoek

Hieronder een greep uit onze projecten. Klik hiernaast voor een volledig overzicht.


Nieuwe fotos

Lectoraten en kenniscentra

De HZ telt vijftien lectoraten en twee kenniscentra die het praktijkgericht onderzoek uitvoeren.

De vijf speerpunten van ons onderzoek

Onze lectoraten en kenniscentra doen onderzoek op de thema's water, energie, vitaliteit en op het gebied van voedsel en de biobased economy. Bekijk per thema de verbonden onderzoeksgroepen en projecten.

Bart Letterie

Onderzoeksmagazine HZ Discovery

Lees hier de laatste HZ Discovery met onder meer een artikel over het project Airtub en oplossingen van jonge, talentvolle onderzoekers voor het zoetwatertekort in Zeeland.