Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.

Adresgegevens & contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00 - 18:00 uur

Bereikbaarheid

Met de fiets

Kom je met de fiets? Op het terrein naast het JRCZ vind je een fietsenstalling.

Met de auto

Een routebeschrijving vind je op Google Maps. Het is niet mogelijk om direct bij het JRCZ aan Het Groene Woud te parkeren. Op het terrein is 1 speciale parkeerplaats voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening beschikbaar.

Je kunt gratis parkeren op het terrein aan de Poelendaelesingel 12. Er zijn 55 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers van het JRCZ, op onderstaande plattegrond zie je welke plekken dat zijn. Bij aankomst kun je je aanmelden met je JRCZ-pas of via de intercom. Deze parkeerplaats is slechts 300 meter lopen naar het JRCZ. Via de voetgangerstunnel kun je veilig oversteken.

Zit het terrein aan de Poelendaelesingel vol? Dan kun je doorrijden naar de parkeergarage Kousteensedijk. Hier zijn 50 parkeerplaatsen beschikbaar. Deze parkeergarage bevindt zich op 8 minuten loopafstand van het JRCZ. Op vertoon van je inrijkaart kun je dan bij de receptie van het JRCZ een uitrijkaart krijgen.

Met een groep

Kom je met een groep vanaf 10 personen naar het JRCZ? Dan vragen we je om te parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages. Wij raden parkeerterrein Hof van Tange en parkeergarage Geere aan. Beide parkeergarages liggen binnen 7 minuten loopafstand van het JRCZ.

Openbaar vervoer

Het JRCZ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Nabij het JRCZ stoppen diverse buslijnen. Reis je met de trein dan loop je in ongeveer 10 minuten van het Centraal Station in Middelburg naar het JRCZ.

Sfeerimpressie

Onze opleidingen

Portret van een Watermanagement student

Watermanagement

Voltijd

Hoe gaan we om met overstromingen, zeespiegelstijging, droogte, overbevissing, vervuiling en plastic soep? Hoe stroomt regenwater na een hevige bui weg zonder overlast te veroorzaken? Hoe blijft een stad leefbaar ondanks extreme hitte? En hoe zorg je voor voldoende schoon drinkwater voor onze groeiende wereldbevolking?

Lees meer
Civiele Techniek student bij Zeelandbrug

Civiele Techniek

Voltijd

Wil jij meewerken aan de bouw van het grootste sluisproject ter wereld? Of bepalen hoe hoog en hoe sterk dijken moeten zijn om overstromingen te voorkomen? Zorg jij ervoor dat mensen en dieren ondanks de klimaatverandering veilig bij kusten en rivieren kunnen blijven wonen?

Lees meer

HBO-ICT

Voltijd

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Lees meer
Engineering student en docent werken samen

Engineering

Voltijd

Met techniek kun je de wereld veranderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die zorgen voor ouderen, boten die op zonne-energie varen of een machine die plastic uit de oceaan vist. Er is veel vraag naar technische oplossingen die bijdragen aan een duurzame wereld. Ben jij nieuwsgierig, vindingrijk en heb je interesse in techniek? Ontdek hoe jij straks je steentje bijdraagt met de bachelor Engineering!

Lees meer

Onze andere locaties

Gebouw HZ Edisonweg Vlissingen

Edisonweg Vlissingen

Op de locatie Edisonweg in Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden. Ook zijn de opleidingen Logistics Engineering en Maritiem Officier op het gebied van HZ Technology, Water & Environment in Vlissingen te vinden.

Groene Woud locatie HZ buitenkant gebouw

Het Groene Woud Middelburg

Op deze locatie in hartje Middelburg vind je een aantal van de technische hbo-opleidingen, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Global Project and Change Management, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie staat ook het nieuwe Joint Research Center Zeeland.

Buitenkant Associate degrees Academie in Roosendaal

Associate degrees Academie Roosendaal

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden voltijd Associate degrees aangeboden. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband van HZ University of Applied Sciences en Avans.