Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.

Adresgegevens & contact

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00 - 18:00 uur

Bereikbaarheid

Met de fiets
Kom je met de fiets? Op het terrein naast het JRCZ vind je een fietsenstalling.

Met de auto

Een routebeschrijving vind je op Google Maps. Als je het JRCZ met de auto bezoekt, kun je gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Poelendaelesingel 12 in Middelburg. Dit ligt aan de overkant van het JRCZ. Via de voetgangerstunnel loop je in enkele minuten naar het JRCZ. Het is helaas niet mogelijk om direct bij het pand te parkeren. Er is wel een invalideplaats beschikbaar aan Het Groene Woud.

Openbaar vervoer
Het JRCZ is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Nabij het JRCZ stoppen diverse buslijnen. Reis je met de trein dan loop je in ongeveer 10 minuten van het Centraal Station in Middelburg naar het JRCZ.

Sfeerimpressie

Onze opleidingen

HBO-ICT

ICT wordt een steeds complexer en crucialer onderdeel binnen bedrijven. Klanten verwachten meer en meer van digitale technieken. Automatisering wordt belangrijker. En data speelt een steeds grotere rol. Er wordt daarom ook meer gevraagd van ICT’ers. Met de deeltijdopleiding HBO-ICT ontwikkel jij je nog verder in de richting van de ICT-professional van de toekomst.

Lees meer

HBO-ICT

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Lees meer

Technische Bedrijfskunde

Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken. De opleiding is Engelstalig, zodat je straks gemakkelijk over de hele wereld en binnen internationale organisaties in Nederland aan de slag kunt. Naast je interesse in techniek, bedenk je graag slimme oplossingen op zowel het technische als het bedrijfskundige vlak. Je bent een duizendpoot en je kunt in diverse sectoren van een organisatie aan de slag. Of het nou bij de planning, inkoop, productie of distributie is. Je bent een probleemoplosser die zonder moeite productiemiddelen en processen (her)ontwerpt, verbetert en optimaliseert door toepassing van technologie, economie en organisatiekunde. Je komt te werken in het bedrijfsleven, bij de overheid of in de industrie. Wil jij straks aan de slag als asset manager, business consultant of projectmanager? Met de opleiding Technische Bedrijfskunde word je opgeleid tot ingenieur en een technisch professional die breed inzetbaar is.

Lees meer
Civiele Techniek student bij Zeelandbrug

Civiele Techniek

Wil jij meewerken aan de bouw van het grootste sluisproject ter wereld? Of bepalen hoe hoog en hoe sterk dijken moeten zijn om overstromingen te voorkomen? Zorg jij ervoor dat mensen en dieren ondanks de klimaatverandering veilig bij kusten en rivieren kunnen blijven wonen?

Lees meer

Onze andere locaties

Gebouw HZ Edisonweg Vlissingen

Edisonweg Vlissingen

Op de locatie Edisonweg in Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden. Ook zijn de opleidingen Logistics Engineering en Maritiem Officier op het gebied van HZ Technology, Water & Environment in Vlissingen te vinden.

Groene Woud locatie HZ buitenkant gebouw

Het Groene Woud Middelburg

Op deze locatie in hartje Middelburg vind je een aantal van de technische hbo-opleidingen, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Global Project and Change Management, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie komt ook het nieuwe Joint Research Center Zeeland.

Buitenkant Associate degrees Academie in Roosendaal

Associate degrees Academie Roosendaal

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden voltijd Associate degrees aangeboden. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband van HZ University of Applied Sciences en Avans.