Op deze locatie in hartje Middelburg vind je een aantal van de technische hbo-opleidingen, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Global Project and Change Management, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie komt ook het nieuwe Joint Research Center Zeeland.

Adresgegevens & contact

  • Het Groene Woud 1-3
    4331 NB Middelburg

  • Postbus 364 - 4380 AJ Vlissingen

Openingstijden

Tijdens de lesweken is de locatie in Middelburg geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00 uur.

Vakanties en feestdagen
Tijdens vakanties kunnen er aangepaste tijden gelden.

Op en rond de volgende feestdagen zijn alle HZ-locaties gesloten

  • 29 maart 2024, Goede Vrijdag
  • 1 april 2024, Tweede Paasdag
  • 9 en 10 mei 2024, Hemelvaart
  • 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag

In week 52 en 1 (van 25 december 2023 t/m 5 januari 2024) is het kerstvakantie.

In week 7 (van 12 februari t/m 16 februari 2024) is het voorjaarsvakantie.

In week 18 (van 29 april t/m 3 mei 2024) is het meivakantie.

In week 30 t/m week 34 (van 22 juli t/m 23 augustus 2024) is het zomervakantie.

Parkeren, openbaar vervoer & routebeschrijving
Bekijk hier de parkeermogelijkheden en routebeschrijving naar de locatie Middelburg. Het gebouw is met eigen vervoer en openbaar vervoer goed te bereiken. Daarnaast is er een ruime fietsenstalling voor studenten en medewerkers voor bijna 400 fietsen.

Gratis dichtbij parkeren
Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein van de Poelendaelesingel 12 in Middelburg. Dit is op een paar minuten lopen afstand naar de HZ. Het is helaas niet mogelijk om direct bij het HZ-pand te parkeren. Er is wel een invalideplaats beschikbaar direct naast het HZ-pand aan Het Groene Woud 1-3.

Parkeerterrein Poelendaelesingel

Bij de slagbomen van het parkeerterrein Poelendaelesingel is een bel aanwezig. Na het passeren van de slagboom volg je de borden naar de HZ-parkeerplaatsen, gemarkeerd met een wit bordje met het HZ-logo.

Met HZ-pas of aanbellen
Studenten en medewerkers kunnen enkel op vertoon van een HZ-pas het terrein betreden, gasten kunnen aanbellen bij de slagboom.

Looproute naar de HZ-locatie
Vanaf de parkeerplaats aan de Poelendaelesingel kun je via de voetgangerstunnel de HZ bereiken.

In de Koestraat recht tegenover het gebouw stoppen meerdere Connexxion bussen (lijn 58 en 133). Het NS-station ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Faciliteiten

Studentenbureau

Alles rondom de administratieve afhandeling van je registratie.

Lees meer
Restaurant van HZ locatie Groene Woud

Restaurant

Lekkere broodjes, tussendoortjes of salades met een Green Key keurmerk.

Lees meer
HZ medewerkers die samenwerken in kantoor van locatie Groene Woud

The Work Zone

Het uitzendbureau van de HZ.

Lees meer

Sfeerimpressie

Onze opleidingen

HBO-ICT

ICT wordt een steeds complexer en crucialer onderdeel binnen bedrijven. Klanten verwachten meer en meer van digitale technieken. Automatisering wordt belangrijker. En data speelt een steeds grotere rol. Er wordt daarom ook meer gevraagd van ICT’ers. Met de deeltijdopleiding HBO-ICT ontwikkel jij je nog verder in de richting van de ICT-professional van de toekomst.

Lees meer

Global Project and Change Management

Wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld en zoek je een internationale uitdaging? Raken de thema’s vitaliteit, voeding, energie en water jou? Dan is de Engelstalige opleiding Global Project and Change Management iets voor jou!

Lees meer

River Delta Development (MSc)

De Engelstalige master River Delta Development is een unieke joint degree van drie hogescholen met complementaire expertise op het gebied van water: HZ University of Applied Sciences (kustgebied), Hogeschool Van Hall Larenstein University of Applied Sciences (riviersystemen) en Rotterdam University of Applied Sciences (stedelijk water). 'Facilitators of change' in deltagebieden De master River Delta Development leidt je op tot facilitator of change in rivierdelta’s. Wereldwijd staan deze vruchtbare en ecologisch waardevolle gebieden onder druk door urbanisatie en klimaatverandering. De uitdaging is om de kwetsbaarheid van rivierdelta’s te verlagen en tegelijkertijd de mogelijkheden voor een gezonde economische en ecologische ontwikkeling te vergroten. In de master River Delta Development worden deze ontwikkelingen gezien als transities: voortdurende, complexe veranderingen en aanpassingen in rivierdelta-systemen, waarvoor professionals nodig zijn die effectief kunnen ingrijpen. Deze transities vereisen innovatieve, multidisciplinaire en integrale oplossingen. Daarvoor zijn veelzijdige deltaprofessionals nodig die niet alleen kennis hebben van rivierdelta-systemen (kust, zee en rivier) en de laatste ontwikkelingen daarin, maar die ook over de benodigde kennis en communicatieve vaardigheden beschikken om zinvol te kunnen bijdragen aan deze transities. Het centrale thema van de master River Delta Development is dan ook: Transitie van delta’s - van grootschalige beheersing naar duurzaam meebewegen. De Nederlandse delta als voorbeeld De HZ, HVHL en Hogeschool Rotterdam werken al een aantal jaar samen in het Delta Platform en bundelen in de master River Delta Development hun complementaire expertises op het gebied van kust, riviersystemen en stedelijk water. Zo krijg je inzicht in het functioneren van de verschillende deelsystemen en hun onderlinge samenhang en zie je de delta als een samenhangend systeem. Door aandacht voor (en als je daarvoor kiest: werken in) de internationale context, leer je deze kennis toe te passen in rivierdelta’s elders in de wereld.

Lees meer

HBO-ICT

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Lees meer

Onze andere locaties

Gebouw HZ Edisonweg Vlissingen

Edisonweg Vlissingen

Op de locatie Edisonweg in Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden. Ook zijn de opleidingen Logistics Engineering en Maritiem Officier op het gebied van HZ Technology, Water & Environment in Vlissingen te vinden.

Buitenkant Associate degrees Academie in Roosendaal

Associate degrees Academie Roosendaal

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden voltijd Associate degrees aangeboden. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband van HZ University of Applied Sciences en Avans.

Joint Research Center Zeeland buitenkant

Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.