Op deze locatie in hartje Middelburg vind je een aantal van de technische hbo-opleidingen, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Global Project and Change Management, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie staat ook het nieuwe Joint Research Center Zeeland.

Adresgegevens & contact

  • Het Groene Woud 1-3
    4331 NB Middelburg

  • Postbus 364 - 4380 AJ Vlissingen

Openingstijden

Tijdens de lesweken is de locatie in Middelburg geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00-18:00 uur.

Tijdens de zomervakantie zijn de HZ-locatie in Middelburg en het JRCZ zijn gesloten van maandag 22 juli t/m vrijdag 16 augustus. Van maandag 19 augustus t/m vrijdag 23 augustus zijn de gebouwen open van 8:00 tot 17:00 uur.

Op en rond de volgende feestdagen zijn alle HZ-locaties gesloten

  • 29 maart 2024, Goede Vrijdag
  • 1 april 2024, Tweede Paasdag
  • 9 en 10 mei 2024, Hemelvaart
  • 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag

In week 30 t/m week 34 (van 22 juli t/m 23 augustus 2024) is het zomervakantie.

Parkeren, openbaar vervoer & routebeschrijving

Bekijk hier de parkeermogelijkheden en routebeschrijving naar de locatie Middelburg. Het gebouw is met eigen vervoer en openbaar vervoer goed te bereiken. Daarnaast is er een ruime fietsenstalling voor studenten en medewerkers voor bijna 400 fietsen.

Kom je met de fiets? Op het terrein naast de HZ vind je een fietsenstalling.

Het is niet mogelijk om direct bij de HZ aan Het Groene Woud te parkeren. Op het terrein is 1 speciale parkeerplaats voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening beschikbaar.

Je kunt gratis parkeren op het terrein aan de Poelendaelesingel 12. Er zijn 55 parkeerplaatsen beschikbaar voor studenten en medewerkers. Op onderstaande plattegrond zie je welke plekken dat zijn. Bij aankomst kun je je aanmelden met je HZ-pas. Deze parkeerplaats is slechts 300 meter lopen naar de HZ. Via de voetgangerstunnel kun je veilig oversteken.

Zit het terrein aan de Poelendaelesingel vol? Dan kun je doorrijden naar de parkeergarage Kousteensedijk. Hier zijn 50 parkeerplaatsen voor medewerkers en studenten beschikbaar. Deze parkeergarage bevindt zich op 8 minuten loopafstand van HZ-locatie Het Groene Woud. Op vertoon van je inrijkaart kun je dan bij de receptie van Het Groene Woud een uitrijkaart krijgen.

Bezoekers kunnen betaald parkeren in de omgeving.

Kom je met een groep vanaf 10 personen naar locatie Het Groene Woud? Dan vragen we je om te parkeren in een van de nabijgelegen parkeergarages. Wij raden parkeerterrein Hof van Tange en parkeergarage Geere aan. Beide parkeergarages liggen binnen 7 minuten loopafstand.

In de Koestraat recht tegenover het gebouw stoppen meerdere Connexxion bussen (lijn 58 en 133). Het NS-station ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Faciliteiten

Open Learning Centre

Werk samen aan een project of relax met een potje tafeltennis.

Lees meer

Blauwe huiskamer

Geniet van het uitzicht en klets gezellig bij.

Lees meer

Restaurant

Lekkere broodjes, tussendoortjes of salades met een Green Key keurmerk.

Lees meer
Studiebegeleider in gesprek met een student

Studentenbureau

Alles rondom de administratieve afhandeling van je registratie.

Lees meer
HZ medewerkers die samenwerken in kantoor van locatie Groene Woud

The Work Zone

Het uitzendbureau van de HZ.

Lees meer

Sfeerimpressie

Onze opleidingen

Portret van een Watermanagement student

Watermanagement

Voltijd

Hoe gaan we om met overstromingen, zeespiegelstijging, droogte, overbevissing, vervuiling en plastic soep? Hoe stroomt regenwater na een hevige bui weg zonder overlast te veroorzaken? Hoe blijft een stad leefbaar ondanks extreme hitte? En hoe zorg je voor voldoende schoon drinkwater voor onze groeiende wereldbevolking?

Lees meer
Civiele Techniek student bij Zeelandbrug

Civiele Techniek

Voltijd

Wil jij meewerken aan de bouw van het grootste sluisproject ter wereld? Of bepalen hoe hoog en hoe sterk dijken moeten zijn om overstromingen te voorkomen? Zorg jij ervoor dat mensen en dieren ondanks de klimaatverandering veilig bij kusten en rivieren kunnen blijven wonen?

Lees meer

HBO-ICT

Voltijd

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Lees meer
Engineering student en docent werken samen

Engineering

Voltijd

Met techniek kun je de wereld veranderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die zorgen voor ouderen, boten die op zonne-energie varen of een machine die plastic uit de oceaan vist. Er is veel vraag naar technische oplossingen die bijdragen aan een duurzame wereld. Ben jij nieuwsgierig, vindingrijk en heb je interesse in techniek? Ontdek hoe jij straks je steentje bijdraagt met de bachelor Engineering!

Lees meer

Onze andere locaties

Gebouw HZ Edisonweg Vlissingen

Edisonweg Vlissingen

Op de locatie Edisonweg in Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden. Ook zijn de opleidingen Logistics Engineering en Maritiem Officier op het gebied van HZ Technology, Water & Environment in Vlissingen te vinden.

Buitenkant Associate degrees Academie in Roosendaal

Associate degrees Academie Roosendaal

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden voltijd Associate degrees aangeboden. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband van HZ University of Applied Sciences en Avans.

Joint Research Center Zeeland buitenkant

Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.