Leren voor tentamens, opdrachten maken, verslagen schrijven, deadlines halen en je colleges volgen: het studentenleven kan soms best druk zijn. Daarom biedt de HZ allerlei faciliteiten aan die het je net iets makkelijker maken. Dan kan jij je bezighouden met je studie en zorgen wij voor de rest.

Het Studentenbureau is er voor de administratieve afhandeling van je registratie op de HZ. Zij zorgen er voor dat alles rondom je inschrijving aan de HZ geregeld wordt.

De HZ Shop is een gezellige winkel in de HZ. Je kunt er terecht voor studie-, kantoor- en computerartikelen. Er worden ook wenskaarten, artikelen met HZ logo, diverse Zeeuwse producten en Student Company producten verkocht. Daarnaast kan je er een luxe koffie, thee of chocolademelk drinken.

De HZ heeft een catering met een groot assortiment lekkere en gezonde producten. Je kunt er tussendoortjes halen, broodjes bestellen die vers bereid worden en zelf je salade samenstellen bij de saladebar. Geen zin om te koken? Je kunt de hele dag bij de HZ Catering terecht voor warme hapjes en maaltijden. In de HZ staan ook verschillende automaten waar je warme dranken, frisdrank, snoep en zuivel kunt kopen.

Green Key keurmerk
De HZ heeft het eerste Green Key keurmerk van Nederland, vanwege de maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Een deel van het assortiment bestaat uit biologische, fairtrade en streekproducten.

In de Mediatheek vind je onder andere studieboeken, afstudeerverslagen, tijdschriften en e-books. Je kan kosteloos boeken uit de mediatheek lenen, maar ook uit de andere filialen van de Zeeuwse Bibliotheek. Een boek dat je op de HZ hebt geleend kan je daarom inleveren bij bijvoorbeeld ZB in Middelburg.

Wil je filmen tijdens een project of een video bewerken? Dan ben je bij de Audiovisuele dienst (Av-Dienst) aan het juiste adres. Je kunt er kosteloos apparatuur lenen zoals voicerecorders en camera’s. Ook is er een lokaal speciaal ingericht voor het bewerken van foto’s en video’s.

Je kunt ervoor kiezen om tijdens je studie een stage of minor in het buitenland te volgen. International Office kan je daarin adviseren en ondersteunt je bij het kiezen van een buitenlandse studie of stage.

Je kan bij The Work Zone (TWZ) terecht voor hulp bij het zoeken van een bijbaan naast je studie of een baan nadat je bent afgestudeerd. Ook helpen ze je verder als je vragen hebt over stages.