Leerkracht, verpleegkundige, ingenieur of chemicus. Wat je ook wil worden, we vinden het belangrijk dat je een keuze maakt die bij je past. Ga jij voor een toekomst in de zorg, de techniek of past een economisch beroep beter bij je? Tip: een studiekeuzetest kan je misschien helpen.

Kennismaken

Open Dag

Twijfel je tussen opleidingen? Of weet je al zeker wat je wil gaan studeren? Dan is een Open Dag de ideale manier om kennis te maken. De Open Dagen voor studiejaar 2024-2025 staan gepland op:

  • 23 november 2024
  • 1 februari 2025
  • 5 april 2025

Meeloopdagen

De meeloopdagen vinden plaats op een vast moment. Tijdens deze dag loop je mee en volg je lessen bij de opleiding van jouw keuze. De meeloopdagen voor studiejaar 2024-2025 staan gepland op:

  • 3 t/m 5 december 2024
  • 11 t/m 13 maart 2025

Proefstuderen

Wil jij in september 2024 starten met een opleiding en ontdekken hoe het is om te studeren aan de HZ? Meld je dan aan om te gaan proefstuderen bij een opleiding naar keuze.

Aanmelden proefstuderen

Online voorlichting

Heb je de Open Dag gemist of wil je graag alvast meer weten over een bepaalde opleiding? Tijdens een online voorlichting hoor je alles over hoe een opleiding in elkaar steekt en wat je kan verwachten. Zo maak je in korte tijd kennis met de HZ en de opleiding van jouw keuze.

Bekijk onze online voorlichtingen

Contact over je studiekeuze

Heb je behoefte aan hulp bij je studiekeuze? Heb je bijvoorbeeld vragen over een opleiding, studeren aan de HZ, het studentenleven? Of andere vragen? Chat dan met een van onze studenten.

Heb je een vraag over het maken van een studiekeuze of over studeren aan de HZ? Vraag het een studiekeuzeadviseur.