Op de locatie Edisonweg in Vlissingen zijn alle opleidingen op het gebied van HZ Business, Vitality & Hospitality en HZ Health, Education & Wellbeing te vinden. Ook zijn de opleidingen Logistics Engineering en Maritiem Officier op het gebied van HZ Technology, Water & Environment in Vlissingen te vinden.

Adresgegevens & contact

Openingstijden

Tijdens de lesweken is de locatie in Vlissingen geopend van:

 • maandag t/m woensdag van 8.00 tot 22.00 uur
 • donderdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Op en rond de volgende feestdagen zijn alle HZ-locaties gesloten.

 • 29 maart 2024, Goede Vrijdag
 • 1 april 2024, Tweede Paasdag
 • 9 en 10 mei 2024, Hemelvaart
 • 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag

In week 18 (van 29 april t/m 3 mei 2024) is het meivakantie.

In week 30 t/m week 34 (van 22 juli t/m 23 augustus 2024) is het zomervakantie.

Routebeschrijving, parkeren & openbaar vervoer

Bekijk hier de parkeermogelijkheden en routebeschrijving naar de locatie Vlissingen. Het gebouw is met eigen vervoer en openbaar vervoer goed te bereiken.

Vanuit richting Bergen op Zoom/Goes

 • Eigen vervoer
  Volg de A58 tot aan het einde. Bij de verkeerslichten linksaf, daarna direct rechts Station volgen. De spoorlijn oversteken en daarna de weg volgen (Oude Veerhavenweg). De ingang van het HZ-parkeerterrein ligt aan de rechterkant. Er is voldoende parkeerruimte.
 • Openbaar vervoer
  NS-Station Vlissingen. De reistijd Roosendaal-Vlissingen bedraagt 50 minuten. De HZ ligt op loopafstand vanaf het Station, de bus stopt voor de school en er rijdt ook een pendelbus.

Vanuit Zeeuws Vlaanderen

 • Eigen vervoer
  Via de Westerscheldetunnel bij Terneuzen, daarna de A58 volgen richting Middelburg/Vlissingen. Zie verder als boven vanuit richting Bergen op Zoom/Goes.
 • Fiets/voetverkeer
  Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de Fast Ferry tussen Breskens en Vlissingen.
 • Openbaar vervoer
  Bussen van Connexxion verzorgen het openbaar vervoer door de Westerscheldetunnel.


Plan je route

Rondom de HZ zijn parkeerplekken aanwezig. Ook bij het gebouw van de Smart Services Boulevard aan de Prins Hendrikweg (tegenover de hoofdingang van de hoofdlocatie van de HZ aan de Edisonweg) zijn parkeerplekken aanwezig.

Let op: er geldt een parkeerverbod in het gebied tussen de Edisonweg, Oude Veerhavenweg en de Prins Hendrikweg. Parkeer daarom alleen in de parkeervakken.

Faciliteiten

HZ Shop balie Edisonweg Vlissingen

HZ Shop

Haal een lekker bakje koffie of koop handige kantoorartikelen.

Lees meer

Huiskamer

Werk samen in deze gezellige ruimte of kom in contact met een student buddy.

Lees meer

HZ Catering

Lekkere broodjes, tussendoortjes of salades met een Green Key keurmerk.

Lees meer
HZ Café in de HZ locatie in Vlissingen

HZ Café

Klets bij, werk samen aan een project of doe een drankje tijdens de vrijmibo!

Lees meer

Mediatheek

Hier vind je studieboeken, afstudeerverslagen, tijdschriften en e-books.

Lees meer

Lokaal 0

Luister naar een lezing en doe mee aan een projectweek.

Lees meer

Geluidsdichte cabines

Leer in stilte in één van de geluidsdichte cabines.

Lees meer

Av-dienst

Alles voor filmen en video's bewerken.

Lees meer
Studiebegeleider in gesprek met een student

Studentenbureau

Alles rondom de administratieve afhandeling van je registratie.

Lees meer
Internationale studenten studeren samen aan tafel met vlaggetjes

International Office

Krijg hulp om een stage of minor in het buitenland te volgen.

Lees meer
HZ medewerkers die samenwerken in kantoor van locatie Groene Woud

The Work Zone

Het uitzendbureau van de HZ.

Lees meer

Sfeerimpressie

Onze opleidingen

Communicatie

Als communicatieprofessional sta je midden in je organisatie en de maatschappij. Je zorgt dat jouw creatieve boodschap de juiste connectie maakt met de buitenwereld. Je bent op de hoogte van nieuwe (communicatie)trends en weet hoe je die in moet zetten om precies de juiste doelgroep te beïnvloeden en in beweging te krijgen. Je kent de impact van social media en weet hoe en wanneer je die het beste kunt gebruiken.

Lees meer

Social Work

Heb jij een passie voor het begeleiden van kwetsbare mensen? Hoe zorg je ervoor dat deze mensen zich staande houden in de maatschappij? Kies voor de deeltijdopleiding Social Work en leer hoe jij hen helpt.

Lees meer
Portret van Finance & Control student

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Krijg jij er energie van om organisaties en bedrijven financieel succesvoller te maken? Als bedrijfseconoom weet jij precies wat er gebeurt op financieel vlak binnen jouw organisatie. Jij houdt in de gaten hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat, en stelt de budgetten op. Met deze kennis stel jij de organisatie op de hoogte van hun financiële positie. Zonder moeite onderbouw, beheer en analyseer jij investeringsbeslissingen, budgettering en financiële risico’s.

Lees meer
Portret van mannelijke Social Work studenten voor een muur met posters

Social Work

Ieder mens heeft ‘ups-and-downs’ in het leven, maar soms zijn er problemen, soms tijdelijk, soms langdurig. Denk hierbij aan verslavingen, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden of werkeloosheid. Als social worker help je mensen in kwetsbare situaties door ze te versterken, ze gereedschappen aan te reiken en ze daarmee te leren werken. Wil jij graag iets voor mensen betekenen, vind jij het uitdagend om te werken met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen en wil je ze helpen de eigen regie over hun leven terug te krijgen? En heb je een goed inlevingsvermogen? Kies dan voor de opleiding Social Work aan de HZ! Met hoofd, hart en handen Als social worker breng je jezelf mee als gereedschap. Met de nodige kennis (bijvoorbeeld over psychologie, sociologie en stoornissen/ziektebeelden), een cliëntgerichte houding en vaardigheden om mensen te ondersteunen of begeleiden. Lijkt het je wat om aan het werk te zijn in de jeugdzorg, het onderwijs, de verslavingszorg, de vrouwenhulpverlening of wijkwerk te doen bij de aanpak van risicojongeren? Of ben je meer van het aanbieden van ondersteuning, begeleiding en opvang aan cliënten die verblijven in woonzorginstellingen, gevangenissen, tbs-klinieken of jeugdinrichtingen? De beste opleiding Social Work van Nederland Deze opleiding is volgens de Keuzegids 2024, naast topopleiding, ook de beste opleiding Social Work van Nederland.

Lees meer

Onze andere locaties

Groene Woud locatie HZ buitenkant gebouw

Het Groene Woud Middelburg

Op deze locatie in hartje Middelburg vind je een aantal van de technische hbo-opleidingen, waaronder Bouwkunde, HBO-ICT, Global Project and Change Management, Technische Bedrijfskunde (voltijd), Watermanagement, Civiele Techniek en de master River Delta Development. Op deze locatie staat ook het nieuwe Joint Research Center Zeeland.

Buitenkant Associate degrees Academie in Roosendaal

Associate degrees Academie Roosendaal

Bij de Associate degrees Academie in Roosendaal worden voltijd Associate degrees aangeboden. Dit zijn tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen. De Associate degrees Academie is een samenwerkingsverband van HZ University of Applied Sciences en Avans.

Joint Research Center Zeeland buitenkant

Joint Research Center Zeeland

Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg is een uniek onderzoeksinstituut. Studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid werken hier samen aan oplossingen voor urgente, maatschappelijke vraagstukken in de Zuidwestelijke Delta.