De wereldbevolking blijft de komende decennia groeien. Als we iedereen willen blijven voeden, zijn er andere productiemethoden nodig.

De wereldbevolking blijft de komende decennia groeien. Als we iedereen willen blijven voeden, zijn er andere productiemethoden nodig. Een gebied zoals de Zuidwestelijke Delta, die is omringd door zout water, zorgt niet alleen voor uitdagingen, maar biedt hiervoor ook oplossingen.

Nieuwe productiemethoden brengen veel kennisvragen met zich mee. Het praktijkgericht onderzoek van HZ University of Applied Sciences richt zich op de methoden die hier belangrijk zijn: aquacultuur van schaal- en schelpdieren en innovaties rondom laagtrofische biomassa zoals microalgen en zeewieren.

Kenniscentra & lectoraten

De HZ heeft meerdere lectoraten en kenniscentra die onderzoek doen op het gebied van voedsel.

Vitaliteit, Water, Voedsel

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

Voedsel, Biobased oplossingen, Water

Marine Biobased Chemie

Water, Voedsel

Aquacultuur in deltagebieden

Projecten die te maken hebben met het thema voedsel

Venusschelp op zand
Voedsel

Alternatieve perceelgebonden schelpdierkweek

Met dit project willen Stichting Zeeschelp, Meromar Zeeland en HZ University of Applied Sciences…

Waterdunen vanuit de lucht
Water

Flipfarm in Waterdunen

Tot op heden worden oesters in Nederland gekweekt op de bodem van ondiepe wateren (i.e.…