HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren onderzoekt in opdracht van mkb-ondernemers, belangenorganisaties, overheden, inwoners en het onderwijs vraagstukken rondom duurzame innovaties en ondernemerschap.

Het kenniscentrum helpt deze doelgroepen met het vinden van antwoorden op sociaal-maatschappelijke uitdagingen waar allerlei, soms tegengestelde belangen zijn. “We geven inzicht, creëren nieuwe perspectieven en realiseren projecten”, zegt coördinator Ageeth van Maldegem.

Het kenniscentrum focust zich op verbeterde klantinzichten, wil met haar onderzoeken altijd impact realiseren en richt zich op kennis waarmee je product- en businessmodellen kunt ontwikkelen.

Gedrag van organisaties

De onderzoekers hebben een goed beeld van het gedrag van organisaties en weten wat wel en niet werkt op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het kenniscentrum vat haar bevindingen samen in duidelijke rapporten voor en over ondernemers. De opgedane kennis is eenvoudig in te zetten en wordt bijvoorbeeld gebruikt in het zakelijke netwerk en broedplaats Dockwize. Als het kan werken de onderzoekers samen met studenten. Diepgaand klantinzicht Onderzoeker en coördinator Ageeth van Maldegem is gepromoveerd aan de Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk. Zij heeft onderzocht hoe organisaties in het midden- en kleinbedrijf (mkb) diepgaand klantinzicht creëren en gebruiken in innovatieprojecten.

De uitkomsten van het promotieonderzoek komen tot uiting in concrete handleidingen en worden toegepast in opleidingsprogramma’s van de HZ. Het onderzoek is hier te lezen. Een samenvatting staat hier. Lees meer over het kenniscentrum op haar eigen website.

Projecten

Meerwaarde met Mosselen

1 januari 2015
31 december 2020
Meer informatie

Toeristisch vervoer 2.0- een integraal onderzoek naar mobiliteitsissues en aanverwante inzichten

'''Toeristische en recreatieve activiteiten''' horen bij de provincie Zeeland. Het zijn…
1 september 2016
31 december 2016
Meer informatie
Bekijk het overzicht

Deelnemers

Lectoren

Ageeth van Maldegem
Ageeth van Maldegem

Coördinatoren

Mariska Polderman
Mariska Polderman

Onderzoekers

Frank Peeters
Frank Peeters
Saskia Nijhof
Saskia Nijhof
Stef Bleyenberg
Stef Bleyenberg

Nieuws

15 april Leestijd: 4 min.

Zeeland maakt kennis met het Delta Climate Center

Portret van onderzoeker Jaco de Smit
18 december Leestijd: 1 min.

Wintereditie van HZ Discovery is verschenen

02 november Leestijd: 4 min.

Delta Climate Center in Vlissingen krijgt steeds meer vorm