Snuif de zilte zeelucht maar op. Een van de voordelen aan studeren in Zeeland is namelijk dat het strand altijd dichtbij is. Maar ook het studeren in Vlissingen of Middelburg: knusse steden waar altijd wat te doen is.

Drone afbeelding van de Zeeuwse duinen
Twee HZ studenten in een gezellig straatje in Middelburg
Vlissingen boulevard in de avond met reflecterende lichtjes op het water
Blinde Hoek Middelburg Bloesemboom Edwin Paree
Studenten op de kade in Middelburg
Foto vanaf het podium tijdens het Kick Off Festival in Middelburg
Twee studenten springen in de lucht op het strand

HZ Community

Wil jij bijdragen aan een betere wereld, je verdiepen in culturen, maatschappelijke thema's, kennis verbreden of nieuwe mensen leren kennen? Binnen de HZ Community vind je verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen tijdens je studententijd.

  • HZ Cult
  • HZ Sport
  • Green Office
  • SDG Events
Ontdek alle activiteiten

Studentenverenigingen

Wil je snel nieuwe vrienden maken? Dan is een studentenvereniging zeker iets voor jou. Het hele jaar door organiseren ze toffe activiteiten. De HZ heeft 3 studentenverenigingen:

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van avondjes bowlen of poolen tot bierproeverijen. Van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrels in de Sociëteit: voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin LICK IT Vlissingen waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.

Introkamp

We beginnen het schooljaar goed, met ons welbekende introkamp. Hier doen we de tofste spellen om je medestudenten te leren kennen en gaan we in thema los tot in de late uurtjes. Wil jij het schooljaar met een knaller aftrappen en vrienden maken voor het leven? Schrijf je dan in voor het introkamp!

Houd onze Facebook, Instagram en website goed in de gaten en kom eens langs om de sfeer te proeven.

Marum Bibio staat bekend om haar feesten en evenementen. Marum Bibio heeft haar eigen sociëteit boven café Bellamy waar de deur vijf dagen per week geopend is voor een drankje en een praatje. Vergeet ook niet het gezellige Happen & Stappen en de ongelofelijke Sunset Cruise. Bekijk de website, de Facebookpagina of download de app van Marum Bibio in de Appstore of Google play.

Studentenvereniging Aquila, opgericht in 2021, is de eerste studentengezelligheidsvereniging van Middelburg en is dé plek om jouw studententijd de beste tijd van je leven te maken. Aquila is bekend van de traditionele borrels en organiseert grote evenementen met andere studentenverenigingen in Zeeland. Daarnaast staat gelijkwaardigheid centraal, zodat jij een perfecte start in Middelburg maakt!

Lid worden?

Wil jij meer uit je studententijd halen en zoek je een vereniging met vriendschappen, borrels en evenementen? Dan is studentenvereniging Aquila iets voor jou! Volg onze Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van onze evenementen!

(Bij)baan nodig?

Van je studentenleven genieten en leuke dingen doen? Dan is het handig als je wat bijverdient. The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kan je helpen bij het vinden van werk. Wij hebben een divers aanbod van (bij)banen, zowel oproep als vast, die je goed kunt combineren met je studie.

Actueel overzicht vacatures