Global Project and Change Management [NIEUW]

Wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld en zoek je een internationale uitdaging? Raken de thema’s vitaliteit, voeding, energie en water jou? Dan is de Engelstalige opleiding Global Project and Change Management iets voor jou!

Vraagstukken als klimaatverandering, energietransitie, wereldvoedselzekerheid en leefbaarheid zijn te complex om vanuit één vakgebied of vanuit één land aan te pakken. Dit vraagt om flexibele professionals met een creatieve en brede kijk op de wereld. Tijdens de opleiding leer jij om deze belangrijke onderwerpen stap voor stap te bekijken vanuit een sociaal, economisch en technologisch oogpunt

Samen met studenten van over de hele wereld zet je stappen naar een leefbare toekomst. Je kijkt hierbij naar actuele lokale en internationale vraagstukken uit het werkveld en zoekt gezamenlijk naar oplossingen. Zo krijg je opdrachten direct van opdrachtgevers, waar je later aan de slag kunt, en leer je je kennis direct toe te passen in de praktijk. Verbeter jij bijvoorbeeld straks de kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen dankzij nieuwe technologieën, zoals virtual reality?  Ontwikkel jij met andere experts een oplossing voor de plastic soep? Bedenk jij een plan om Nederland volledig van het gas af te krijgen? Help jij bij het creëren van meer woonruimte op een duurzame manier? Of vind jij een manier om voedsel te produceren, zonder dat de planeet te veel belast wordt?

De opleiding stoomt jou klaar voor een carrière als internationaal verander- en projectmanager. Na je afstuderen ben jij een expert op het gebied van sociale innovaties en je kunt toonaangevende ontwikkelingen toepassen op het door jou gekozen vakgebied. Projectmanagement is voor jou gesneden koek en je bent op de hoogte van de kernthema’s binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, die de Verenigde Naties geformuleerd hebben om van de wereld een betere plek te maken. Je kunt samenwerken met mensen uit verschillende culturen en professionele disciplines. Jij bent dé persoon om duurzame veranderingen door te voeren en zo de wereld te verbeteren. 

Lees meer
Download brochure

Let op: startdatum onder voorbehoud

De opleiding start in september 2021, onder voorbehoud van accreditatie. Aanmelden via Studielink is op dit moment nog niet mogelijk, maar de verwachting is dat dit vanaf half mei kan. Wil jij op de hoogte blijven? Meld je dan aan via het voorlopige aanmeldfomulier en krijg de direct een melding zodra jij je officieel kan aanmelden.

Studenten over de opleiding

Wil jij weten hoe studenten en alumni de opleiding Global Project and Change Management vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees het in hun eigen woorden.

Lisa alumnus Global Project and Change Management "Wil jij later niet alleen te werken voor geld, maar voor iets groters? Dan is GPCM een goede studiekeuze voor jou." Lees het hele verhaal

Programma

Als student Global Project and Change Management volg je binnen vier jaar een scala aan geïntegreerde cursussen en projecten uit het werkveld. Je leert vanuit verschillende disciplines te kijken naar diverse kwesties op het gebied van duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan economie, technologie, milieuwetenschappen, politicologie, recht, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Je krijgt tijdens de opleiding internationale vraagstukken voorgelegd, en vraagstukken gericht op Nederland direct uit jouw toekomstige werkveld. Omdat de opleiding volledig in het Engels is, beheers je na het afronden van het programma de Engelse taal op hoog niveau.

Je werkt vanaf dag één aan actuele vraagstukken uit jouw toekomstige werkveld. Elk jaar bestaat uit twee delen met elk een eigen thema gebaseerd project. De thema’s zijn voedsel of energie in de eerste periode en water of vitaliteit in de tweede periode. Elk project begint met een korte introductie en diverse gastlessen van specialisten uit het werkveld. Het eerste half jaar maak je kennis met een vraagstuk rondom voedsel of energie en het tweede semester werk je met het thema water of vitaliteit. De projectgroepen bestaan uit studenten, docenten, de specialisten en belanghebbenden uit het werkveld, waaronder de overheid, bedrijven en non-profit organisaties.

Je volgt een minor van een half jaar. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de onderzoeksgroepen van de HZ doen, of kies voor een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.

De rest van het derde jaar loop je stage. Tijdens deze stage werk je 20 weken aan een project bij een organisatie of bedrijf naar keuze. De stage kun je lopen in Nederland of in het buitenland. Je loopt bijvoorbeeld stage bij de Rijksoverheid, binnen een ziekenhuis of een energiebedrijf.

Je volgt meerdere online cursussen en workshops om jezelf verder te specialiseren. Dit kun je in Nederland doen of in het buitenland. Ook ga je in de eerste periode in groepsverband op zoek gaat naar een innovatief en duurzame oplossing voor een vraagstuk dat nauw aan je hart ligt. Samen met je studiegenoten en diverse belanghebbenden ontwikkel je een nieuw initiatief of product voor een duurzame wereld. Denk hierbij aan het opzetten van een jongerennetwerk dat zich inzet voor een rechtvaardige economie of vraag in het kabinet aandacht voor onderbelichte thema’s op het gebied van duurzaamheid.

In het laatste semester werk je aan jouw afstudeeronderzoek bij een organisatie naar keuze in binnen- of buitenland. Ook kun je afstuderen bij een van de onderzoeksgroepen binnen de HZ. In jouw onderzoek laat je jouw competenties en ontwikkeling zien als Global Project and Change manager.

De opleiding in beeld

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over deze opleiding vind je hier op een rij.

Nieuwe opleiding

Global Project and Change Management is een nieuwe bachelor op de HZ University of Applied Sciences. De bachelor opleiding wordt ook aangeboden door Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bezoek hun website voor meer informatie.

De opleiding start in september, onder voorbehoud van accreditatie.

Toelatingseisen
21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Schakelcursus

Met de profielen havo Cultuur & Maatschappij en vwo Cultuur & Maatschappij moet je verplicht de schakelcursus Wiskunde volgen. Met een voldoende afronding van de schakelcursussen kun je starten aan de opleiding.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken en excursies. Deze kosten zijn voor het 1e, 2e en 4e jaar ongeveer €300,- per jaar. In het derde jaar heb je geen extra kosten.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleiding Global Project and Change Management via receptiegw@hz.nl. Vermeld in het onderwerp van je mail dat je mailt voor de opleiding GPCM, dan kunnen we je mail sneller beantwoorden.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Business Administration’ achter je naam zetten.

Heb je naast het studieprogramma ook het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma

Na je afstuderen kun je gaan werken als junior projectmanager of verandermanager (‘Change Manager’) bij allerlei bedrijven en organisaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een kledingbedrijf dat slaafvrij wil werken, een commercieel bedrijf dat duurzaam ondernemen naar een hoger plan wil brengen of bij een bouwbedrijf dat graag groene woningen wil creëren. Je komt terecht in internationale instellingen, banken, gezondheidsorganisaties, lokale bedrijven of de politiek. Daarnaast beginnen veel studenten hun eigen bedrijf of gaan verder studeren

Wil je na de opleiding Global Project and Change Management doorstuderen? Vanwege de onderzoeksgerichte insteek en het uitdagende programma kun je goed doorstromen naar een masteropleiding in binnen- en buitenland. Samen met je studieloopbaancoach kun je de verschillende mogelijkheden bespreken die aansluiten op je interesse.

Mogelijke vervolgopleidingen met dit bachelor diploma zijn:

  • Master Wetenschappelijk Onderwijs in Nederland
  • Master of Business Administration (MBA)
  • Master in International Management (MSc)
  • Master Sustainability, Science and Policy (MSc)
  • Master Strategic Innovation Management (MSc)
  • Master Interaction Technology (MSc)
  • Master River Delta Development
  • Master Cultural Policy, Relations and Diplomacy
  • Master Creative Industries and Cultural Policy
  • Master Global Health

Het kan zijn dat je voorafgaand aan een master eerst een pre-master moet volgen.

@hzuniversityofappliedsciences

Als favoriet opslaan
Als favoriet opslaan