Wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld en zoek je een internationale uitdaging? Raken de thema’s vitaliteit, voeding, energie en water jou? Dan is de Engelstalige opleiding Global Project and Change Management iets voor jou!

Samen met studenten van over de hele wereld zet je stappen naar een leefbare toekomst

Vraagstukken als klimaatverandering, energietransitie, wereldvoedselzekerheid en leefbaarheid zijn te complex om vanuit één vakgebied of vanuit één land aan te pakken. Dit vraagt om flexibele professionals met een creatieve en brede kijk op de wereld. Tijdens de opleiding leer jij om deze belangrijke onderwerpen stap voor stap te bekijken vanuit een sociaal, economisch en technologisch oogpunt.

Samen met studenten van over de hele wereld zet je stappen naar een leefbare toekomst. Je kijkt hierbij naar actuele lokale en internationale vraagstukken uit het werkveld en zoekt gezamenlijk naar oplossingen. Zo krijg je opdrachten direct van opdrachtgevers, waar je later aan de slag kunt, en leer je je kennis direct toe te passen in de praktijk. Verbeter jij bijvoorbeeld straks de kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen dankzij nieuwe technologieën, zoals virtual reality? Ontwikkel jij met andere experts een oplossing voor de plastic soep? Bedenk jij een plan om Nederland volledig van het gas af te krijgen? Help jij bij het creëren van meer woonruimte op een duurzame manier? Of vind jij een manier om voedsel te produceren, zonder dat de planeet te veel belast wordt?

Internationaal verander- en projectmanager

De opleiding stoomt jou klaar voor een carrière als internationaal verander- en projectmanager. Na je afstuderen ben jij een expert op het gebied van sociale innovaties en je kunt toonaangevende ontwikkelingen toepassen op het door jou gekozen vakgebied. Projectmanagement is voor jou gesneden koek en je bent op de hoogte van de kernthema’s binnen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, die de Verenigde Naties geformuleerd hebben om van de wereld een betere plek te maken. Je kunt samenwerken met mensen uit verschillende culturen en professionele disciplines. Jij bent dé persoon om duurzame veranderingen door te voeren en zo de wereld te verbeteren.

De beste opleiding Global Project en Change Management van Nederland

Deze opleiding is volgens de Keuzegids 2024, naast topopleiding, de beste opleiding Global Project and Change Management van Nederland.

Inhoud van de opleiding Global Project and Change Management

Als student Global Project and Change Management volg je binnen vier jaar een scala aan geïntegreerde cursussen en projecten uit het werkveld. Je leert vanuit verschillende disciplines te kijken naar diverse kwesties op het gebied van duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan economie, technologie, milieuwetenschappen, politicologie, recht, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Je krijgt tijdens de opleiding internationale vraagstukken voorgelegd, en vraagstukken gericht op Nederland direct uit jouw toekomstige werkveld. Omdat de opleiding volledig in het Engels is, beheers je na het afronden van het programma de Engelse taal op hoog niveau.

Je werkt vanaf dag één aan actuele vraagstukken uit jouw toekomstige werkveld. De introductieweek is een vol programma van vijf dagen waarin we je kennis laten maken met je klasgenoten, je docenten en het werkveld. Een mooie start van je studie! Elk jaar bestaat uit twee delen met elk een eigen thema gebaseerd project. Een geweldige kans om wat je zojuist hebt geleerd toe te passen in een klaslokaal en te zien hoe dat zich vertaalt in real-life projecten. Het thema van het eerste semester is water, iets wat onze regio Zeeland in overvloed heeft! Gevolgd door het thema energie, een duidelijke mondiale uitdaging voor de huidige en toekomstige generaties.

Een overzicht van de vakken die je in je eerste jaar gaat volgen:

 • Earth & Environment
 • Project Management
 • Business Models
 • History of Globalization
 • Leadership
 • Product Innovation
 • Writing
 • Change Management

Deze cursussen worden gegeven door een diversiteit aan docenten aangevuld met experts uit het veld die zowel lokaal als globaal actief zijn.

Het tweede studiejaar is opgedeeld in de thema's vitaliteit en voeding. Twee huidige en toekomstige uitdagingen waar deze wereld voor staat. Duik in complexe vragen als: Hoe kunnen we een einde maken aan voedseltekorten? Zijn de huidige landbouwpraktijken toegerust om de mogelijke gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden? Hoe houden we de oudere generaties fit en gezond?

Een overzicht van de vakken die je in je tweede jaar gaat volgen:

 • Cultural Awareness
 • Negotiation & Persuasion
 • Systems Transformation
 • Purpose Economy
 • Technology for Social Innovation
 • Law and Policies
 • Value Creation

Je volgt een minor van een half jaar. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de onderzoeksgroepen van de HZ doen, of kies voor een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.

De rest van het derde jaar loop je stage. Tijdens deze stage werk je 20 weken aan een project bij een organisatie of bedrijf naar keuze. De stage kun je lopen in Nederland of in het buitenland. Je loopt bijvoorbeeld stage bij de Rijksoverheid, binnen een ziekenhuis of een energiebedrijf.

Je volgt meerdere online en offline cursussen en workshops om jezelf verder te specialiseren. Dit kun je in Nederland doen of in het buitenland. Ook ga je in de eerste periode in groepsverband op zoek gaat naar een innovatief en duurzame oplossing voor een vraagstuk dat nauw aan je hart ligt. Samen met je studiegenoten en diverse belanghebbenden ontwikkel je een nieuw initiatief of product voor een duurzame wereld. Denk hierbij aan het opzetten van een jongerennetwerk dat zich inzet voor een rechtvaardige economie of vraag in het kabinet aandacht voor onderbelichte thema’s op het gebied van duurzaamheid.

In het laatste semester werk je aan jouw afstudeeronderzoek bij een organisatie naar keuze in binnen- of buitenland. Ook kun je afstuderen bij een van de onderzoeksgroepen binnen de HZ. In jouw onderzoek laat je jouw competenties en ontwikkeling zien als Global Project and Change manager.

Groep Global Project and Change Management die staan te praten bij een muur bekleed met planten

Hulp bij studiekeuze

Wil jij kennismaken met de opleiding Global Project and Change Management? Ontdek de activiteiten of ga in gesprek met een student.

Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Global Project and Change Management student spreekt in haar microfoon in een vergaderzaal
Animatie over de opleiding Global Project and Change Management

Global Project and Change Management uitgelegd

Hoe is de opleiding opgebouwd?
Portret van Global Project and Change Management op een dak met zonnepanelen

Nina vertelt over haar ervaringen bij de HZ

"Because of HZ I can really make a change"
Global Project and Change Management geeft een speech voor andere studenten
Binnenkant van het HZ gebouw in Vlissingen

Virtuele tour door het gebouw

Neem alvast een kijkje op je toekomstige studieplek!
Global Project and Change Management studenten in een klaslokaal

Do you want to contribute to a sustainable world?

Discover Global Project and Change Management here

Studenten aan het woord

Wil jij weten hoe studenten de opleiding Global Project and Change Management vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Foto van Micha, student Global Project and Change Management, bij het water
Micha, Student Global Project and Change Management

Global Project and Change Management sluit aan op de manier waarop ik graag wil leren.

Lees het verhaal van Micha
Zitem, Student Global Project and Change Management

Juist de sterke nadruk op je persoonlijke ontwikkeling maakt deze opleiding zo waardevol.

Lees het verhaal van Zitem
Portret van Manon, student Global Project and Change Management in de HZ Groene Woud
Manon, Student Global Project and Change Management

De docenten vinden altijd een manier om de lessen interactief en relevant te maken.

Lees het verhaal van Manon

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Global Project and Change Management? Lees hier alles over het aanmeldproces of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan Het Groene Woud in Middelburg en werk je aan onderzoek in het naastgelegen Joint Research Center Zeeland (JRCZ).

Toelatingseisen

De opleiding Global Project & Change Management maakt gebruik van een selectieproces. Dit proces zorgt ervoor dat de kwaliteit van het programma hoog blijft en dat je profiteert van het werken met andere veelbelovende changemakers. Daarom vragen we je om een motivatiebrief in te sturen. Als we een mogelijke match zien, word je uitgenodigd voor een digitaal gesprek.

Bekijk meer in het schema: toelatingseisen voor de opleiding Global Project and Change Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Schakelcursus

Met de profielen havo Cultuur & Maatschappij en vwo Cultuur & Maatschappij moet je verplicht de schakelcursus Wiskunde volgen. Met een voldoende afronding van de schakelcursussen kun je starten aan de opleiding.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken en excursies. Deze kosten zijn voor het 1e, 2e en 4e jaar ongeveer €300,- per jaar. In het derde jaar heb je geen extra kosten.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar receptiegw@hz.nl of bel 0118-489890.

Kleinschalig en intensief onderwijs

De opleiding Global Project and Change Management heeft het bijzonder kenmerk: ‘kleinschalig en intensief onderwijs’. Als student Global Project and Change Management word je onderdeel van een kleinschalige internationale leergemeenschap voor getalenteerde en maatschappelijk betrokken studenten. Samen met je medestudenten, docenten en het werkveld ontwikkel je jezelf op het gebied van internationale verandervraagstukken. Zo kan jij straks het verschil maken in de wereld. Hoe we je daar voor klaarstomen? Lees hier meer.

Global Project and Change Management die staat bij een grote wereldbol gemaakt van plastic flesjes

Meer weten over deze opleiding?

Download dan de brochure van Global Project and Change Mangement.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Business Administration’ achter je naam zetten.
Heb je naast het studieprogramma ook het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Na je afstuderen kun je gaan werken als junior projectmanager of verandermanager (‘Change Manager’) bij allerlei bedrijven en organisaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij:

 • een kledingbedrijf dat slaafvrij wil werken
 • een commercieel bedrijf dat duurzaam ondernemen naar een hoger plan wil brengen
 • een bouwbedrijf dat graag groene woningen wil creëren

Je komt terecht in internationale instellingen, banken, gezondheidsorganisaties, lokale bedrijven of de politiek. Daarnaast beginnen veel studenten hun eigen bedrijf of gaan verder studeren.

Wil je na de opleiding Global Project and Change Management doorstuderen? Vanwege de onderzoeksgerichte insteek en het uitdagende programma kun je goed doorstromen naar een masteropleiding in binnen- en buitenland. Samen met je studieloopbaancoach kun je de verschillende mogelijkheden bespreken die aansluiten op je interesse.

Mogelijke vervolgopleidingen met dit bachelordiploma zijn:

 • Master Wetenschappelijk Onderwijs in Nederland
 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master in International Management (MSc)
 • Master Sustainability, Science and Policy (MSc)
 • Master Strategic Innovation Management (MSc)
 • Master Interaction Technology (MSc)
 • Master River Delta Development
 • Master Cultural Policy, Relations and Diplomacy
 • Master Creative Industries and Cultural Policy
 • Master Global Health

Het kan zijn dat je voorafgaand aan een master eerst een pre-master moet volgen.

Global Project and Change Management in de praktijk

Je werkt tijdens projecten en opdrachten vaak voor echte opdrachtgevers. Zo sluit je opleiding goed aan op je latere werk. Benieuwd wat voor soort projecten je gaat doen? Bekijk het hieronder!

Inspiration Fridays

Naast de vaste lessen die je van maandag t/m donderdag volgt, heeft de opleiding op vrijdag de hele…

Leiderschap

Leiderschap is een reis van zelfontdekking en persoonlijk meesterschap.

Duurzame samenleving

De afgelopen decennia is gebleken dat de samenleving steeds volatieler, onzekerder, complexer en…

System Transformation

Veel van de problemen en uitdagingen waarmee wij vandaag worden geconfronteerd, zijn geworteld in…

Value Creation

Meer dan ooit vereist de complexiteit van de wereld van vandaag dat we ons richten op het vinden en…

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Meld je aan voor een opleiding

Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.

Toon alle studiekeuzeactiviteiten

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences

Kijk ook eens naar deze opties

Portret van een Watermanagement student

Watermanagement

Hoe gaan we om met overstromingen, zeespiegelstijging, droogte, overbevissing, vervuiling en…
Portret van River Delta Development student bij het gebouw van de HZ in Middelburg

River Delta Development (MSc)

Wil je een cruciale rol spelen in het vormgeven van onze toekomstige delta's? Ga aan de slag met de…

Chemie

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Jij zorgt ervoor dat ziektes niet meer…