Opleidingen

Filter

Aquacultuur

Ben je geïnteresseerd in het kweken van mariene organismen? Leer over de meest recente ontwikkelingen van algen, wieren, schelpdieren, kreeft of vis tijdens de cursus aquacultuur!

Cursus / 16 weken / NL

Bedrijfskunde

Met jouw kennis op het gebied van economie, management en recht los je bedrijfskundige vraagstukken makkelijk op na de opleiding Bedrijfskunde.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Bedrijfskunde Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Bedrijfskunde volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Bedrijfskunde Associate degree

Bij Bedrijfskunde staat het optimaliseren van bedrijfsprocessen centraal. Zorg jij er straks voor dat bepaalde afdelingen beter samenwerken? Of verbeter je de klachtenafhandeling?

Deeltijd / 2 jaar / start september of februari / NL / Vlissingen

Bedrijfskunde bachelor

Met jouw kennis op het gebied van economie, management en recht los je bedrijfskundige vraagstukken makkelijk op na de opleiding Bedrijfskunde.

Deeltijd / 4 jaar / start september of februari / NL / Vlissingen

Begeleiden bij Rouw en Verlies

De post-hbo opleiding ‘Begeleiden bij rouw en verlies’ leidt professionals uit het werkveld op tot deskundige begeleiders op het gebied van verlies- en rouwproblematiek.

Cursus / 18 maanden / NL / Hotel- en Congrescentrum de Zeeuwste Stromen Renesse

Bouwkunde

Wil jij leren hoe gebouwen worden ontworpen en gebouwd? Kies dan voor de opleiding Bouwkunde aan de HZ.

Voltijd / 4 jaar / NL / Middelburg

Built Environment Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Built Environment volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Cambridge Engels

Kies uit vier niveaus Cambridge cursussen Engels: Preliminary English (PET), First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) en Certificate of Proficiency in English (CPE).

Cursus / 9 maanden / EN / Vlissingen

Chemie

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Zorg ervoor dat ziektes niet meer levensbedreigend zijn of los moordzaken op met DNA-analyse. Help jij straks de wereld vooruit? Deze opleiding duurt 4 jaar, maar er wordt ook een driejarig vwo-traject aangeboden.

Voltijd / 3 jaar of 4 jaar / NL/EN / Middelburg

Civiele Techniek

Wil jij bruggen, havens, dijken of sluizen bouwen? Met de opleiding Civiele Techniek word je opgeleid tot een technisch expert in de weg- en waterbouw.

Voltijd / 3 of 4 jaar / NL/EN / Middelburg

Commerciële Economie

Zorg jij er straks voor dat jouw bedrijf (nog) sterker gepositioneerd is bij de doelgroep? Jouw nieuwe concept biedt in ieder geval toegevoegde waarde voor de klant en dit vertaalt zich naar groeiende verkoopcijfers, loyaliteit en maakt (merk)ambassadeurs.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Communicatie

Door te luisteren naar wat jouw organisatie wil en naar wat klanten willen, leg je verbindingen en breng je de boodschap van jouw organisatie over bij het juiste publiek, of je daar nu TikTok, radioreclame, influencers of je eigen collega’s voor inzet. Je verbindt, je beïnvloedt en zet collega’s consumenten én je organisatie in beweging.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Delta Expert

Aan het einde van de cursus heb je inzicht in hoe de Zuidwestelijke Delta zich vanuit het verleden heeft ontwikkeld, wat de verwachte toekomstige ontwikkelingen zijn en hoe dat alles met het menselijk gebruik, beheer en bestuur samenhangt.

Cursus / 3 maanden / NL / Middelburg

Educational Needs

Tijdens de tweejarige online deeltijdmaster Educational Needs doe je kennis, houding en vaardigheden op, waarmee je maatwerk in het onderwijs mogelijk maakt.

Deeltijd / 2 jaar / NL / Utrecht, Vlissingen, Goes

Energietransitie Engineer [NIEUW]

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld en zoek je een technische uitdaging op het gebied van elektriciteit, waterstof en warmte?

Deeltijd / 2 jaar / NL / Middelburg

Engineering

Alles om je heen is ontwikkeld dankzij Engineering. Ontwerp jij straks toepassingen of apparaten voor thuis, de zorg of de industrie die het leven en werken makkelijker maken?

Voltijd / 4 jaar / NL / Middelburg

Engineering Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Engineering volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Als bedrijfseconoom weet je precies wat er gebeurt op financieel gebied binnen jouw organisatie.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Finance Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Accountancy volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Food & Gastronomy Associate degree [NIEUW]

De bewustwording van voeding stijgt en dat biedt volop kansen voor nieuwe concepten in de gastronomie. Vanaf 2022 wordt deze opleiding in deeltijd aangeboden.

Deeltijd / 2 jaar / NL / Vlissingen

Global Project and Change Management

Raken de thema’s vitaliteit, voeding, energie en water jou? En wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld? De bachelor Global Project & Change Management biedt jou een internationale uitdaging.

Voltijd / 4 jaar / EN / Middelburg

Haptonomie en hulpverlening

Met haptonomische begeleiding kun je cliënten of studenten laten ontdekken hoe ze zelf keuzes kunnen maken en zo richting kunnen geven aan hun leven. De cursus gaat in juni 2022 van start.

Cursus / 2 dagen / NL / Hotel & Congrescentrum de Zeeuwse Stromen in Renesse

HBO-ICT

Een serie kijken op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of inchecken met je OV-kaart? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

Voltijd / 4 jaar / NL/EN / Middelburg

Health & Social Work Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Health & Social Work volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Health & Social Work Associate degree

Hoe kan je mensen in een kwetsbare situatie in onze samenleving zo goed en zelfstandig mogelijk laten leven?

Deeltijd / 2 jaar / NL / Vlissingen

Human Resource Management

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Als HRM'er begeleid je mensen bij alle aspecten van hun loopbaan.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Human Resource Management [NIEUW]

Word jij de toekomstgerichte HR-professional? Vanaf september 2022 start de nieuwe deeltijdopleiding Human Resource Management in deeltijd!

Deeltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Human Resource Management Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Human Resource Management volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Hybride Zorgopleider

Kriebelt het om jouw vakkennis over te brengen aan nieuw talent? Wil jij van betekenis zijn voor het onderwijs en leerlingen helpen in hun ontwikkeling?

Cursus / 8 maanden / NL

Informatica Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Informatica volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

International Business

Droom je van een internationale carrière in het bedrijfsleven? Met de Engelstalige opleiding International Business aan de HZ doe je niet alleen uitgebreide internationale ervaring op, maar bouw je ook een sterk netwerk op en breng je één tot drie semesters in het buitenland door.

Voltijd / 4 jaar / EN / Vlissingen

Leraar Basisonderwijs

De leerkracht is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wat kinderen met jou in de les leren, vormt de basis voor de rest van hun leven. Sta jij straks als juf of meester voor de klas?

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Leraar Basisonderwijs [NIEUW]

Voor een basisschoolleraar is elke dag anders. Je doet namelijk veel meer dan lesgeven alleen. Deze deeltijdopleiding start vanaf september 2022.

Deeltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Logistics Engineering

Bij de opleiding Logistics Engineering leer je alles over alle vormen logistiek, of het nou gaat om mensen of distributie. Ga jij straks wereldwijd aan de slag?

Voltijd / 4 jaar / NL/EN / Vlissingen

Logistiek [NIEUW]

Bij Ad Logistiek leer je hoe goederen- en geldstromen binnen bedrijven of binnen een gehele logistieke keten moet inrichten. Deze nieuwe deeltijdopleiding start vanaf september 2022.

Deeltijd / 2 jaar / NL / Vlissingen

Logistiek Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate degree Logistiek volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Maatwerktraject aanvullende scholing voor jeugd- en gezinsprofessionals

Met de post-hbo opleiding ‘Maatwerktraject aanvullende scholing voor jeugd- en gezinsprofessionals’ werk je aan jouw vakbekwaamheid en professionele ontwikkeling.

Cursus / 6 maanden / NL / Vlissingen

Maatwerktraject GGZ-agoog [NIEUW]

Als GGZ-agoog help je mensen met een psychische aandoening of verslaving bij hun herstel. Het startmoment is flexibel. Dit betekent dat je op ieder gewenst moment kunt starten.

Cursus / Maatwerk - gemiddeld 6 maanden / NL / Vlissingen

Management Associate degree

In samenwerking met HZ en Avans kun je de Associate Degree Management volgen aan de nieuwe AD-academie in Roosendaal.

Voltijd / 2 jaar / NL / Roosendaal

Maritiem Officier

Als Maritiem Officier is de haven of de zee jouw thuis. Je vindt werken met schepen fantastisch. Ben jij die zeeman of vrouw? Kies dan voor de opleiding Maritiem Officier.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Pedagogiek

Geef jij graag advies en wil je werken met kinderen en hun opvoeders? Als pedagoog verdiep je je in alles wat te maken heeft met de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Pedagogiek

Heb jij de ambitie om meer uit je carrière te halen en jouw kennis en expertise te delen middels coaching en begeleiding van jeugdigen en hun opvoeders?

Deeltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Pedagogisch Educatief Professional Associate degree

Ontwikkel jezelf tot een pedagogisch professional en ondersteun kinderen in hun ontwikkeling op basis van hun talenten.

Deeltijd / 2 jaar / NL / Vlissingen

Psychotrauma

Wil je leren hoe je een cliënt opvangt na een schokkende gebeurtenis als zelfdoding, mishandeling, seksueel geweld of een ernstig ongeluk? Volg dan de cursus Psychotrauma aan de HZ.

Cursus / 2 dagen / NL / Hotel & Congrescentrum de Zeeuwse Stromen in Renesse

River Delta Development (MSc)

The English-taught Master’s programme River Delta Development (MSc) is a unique joint degree offered by three universities of applied sciences with complementing expertise in the field of water.

Voltijd / 18 months / english / Middelburg/Velp/Rotterdam

Schakelcursus Economie

Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van de economische opleiding van jouw keuze of wil jij jouw kennis opfrissen? Dan is het volgen van een schakelcursus Economie een aanrader.

Cursus / NL

Schakelcursus Natuurkunde

Is natuurkunde verplicht om toegelaten te worden aan de opleiding van jouw keuze? Of wil je jouw natuurkunde kennis opfrissen, voordat je aan je hbo-bachelor begint? Dan kun je een schakelcursus Natuurkunde volgen.

Cursus / NL

Schakelcursus Wiskunde

Is wiskunde een vereiste om toegelaten te worden voor de opleiding van jouw keuze, maar heb je geen wiskunde in je vakkenpakket? Of wil je jouw wiskunde kennis bijspijkeren voordat je begint aan een technische of economische opleiding? Dan is de schakelcursus wiskunde iets voor jou.

Cursus / NL

Seksualiteit en seksueel misbruik

Deze cursus is opgezet om hbo geschoolde hulpverleners tools te geven om bij vragen over seksualiteit, seksueel geweld en seksueel misbruik antwoorden te kunnen geven en de gesprekken met betrokkenen aan te gaan.

Cursus / 3 dagen / NL / Hotel & Congrescentrum de Zeeuwse Stromen in Renesse

Social Work

Je ondersteunt, begeleidt en adviseert mensen op een professionele en respectvolle manier. Word Social Worker met deze deeltijdopleiding.

Deeltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Social Work

Je wilt graag iets voor mensen betekenen en hebt een sterk inlevingsvermogen. Als mensen hulp of steun nodig hebben weten ze jou te vinden. Herken jij jezelf? Kies voor Social Work.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Sportkunde

Ben jij een sportief type en wil je van je passie je werk maken? Sportkunde leidt je op tot die sportprofessional, die straks alles weet over sport en beweging en dit op anderen over brengt.

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Summer School Delta Challenges

Delta’s are the regions in the world where most human activities take place and which are most vulnerable for the effects of climate change. During the HZ Summer School, this three week programme will focus on the challenges of living and working in a Delta Area.

Cursus / 3 weken / EN / Vlissingen

Technische Bedrijfskunde

Tijdens de Engelstalige opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken.

Voltijd / EN / Middelburg

Technische Bedrijfskunde Associate degree

Tijdens de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken.

Deeltijd / 2 jaar / start februari of september / NL / Vlissingen

Technische Bedrijfskunde bachelor

Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan en wil je aan de slag als asset manager, business consultant of projectmanager? Met de opleiding Technische Bedrijfskunde word je opgeleid tot ingenieur en een technisch professional die breed inzetbaar is.

Deeltijd / 4 jaar / start september of februari / NL / Vlissingen

Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Kies dan voor de Engelstalige opleiding Tourism Management en ontwikkel jezelf tot pionier binnen de toeristische- en hospitality sector en studeer midden in de toeristische praktijk in Zeeland.

Voltijd / 3 jaar of 4 jaar / EN / Vlissingen

Tourism Management Associate degree

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Kies dan voor de 2-jarige Associate degree aan de HZ!

Voltijd / 2 jaar / EN / Vlissingen

Vakspecialist Muziek

Wil je je muziekkennis up-to-date houden en je vaardigheden in het geven van muziek verder ontwikkelen? Dat kan met de post-hbo-opleiding Vakspecialist Muziek.

Cursus / 12 maanden / NL

Veiligheidscursussen maritieme sector

Werk je in de maritieme sector en wil je je kennis op het gebied van veiligheid vergroten? De Ruyter Training & Consultancy verzorgt diverse veiligheidscursussen voor de maritieme sector.

Cursus / NL

Verpleegkunde (HBO-V)

Als verpleegkundige werk je met veel mensen van jong tot oud en van ziek tot gezond. Wil jij hen de best mogelijke zorg verlenen? Kies dan voor de opleiding Verpleegkunde (HBO-V).

Voltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Verpleegkunde (HBO-V)

Wil jij naast het geven van patiëntenzorg ook actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg? Kies dan voor de HZ-opleiding Verpleegkunde in deeltijd en jouw werkdagen zijn gevuld met het zorgen voor en ondersteunen van mensen in de zorg.

Deeltijd / 4 jaar / NL / Vlissingen

Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde)

Je werkt graag met mensen, van jong tot oud. Je ziet jezelf zowel als verpleegkundige en verloskundige aan de slag gaan. Kies dan voor het unieke combinatietraject Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde)

Voltijd / 5 jaar / NL / Vlissingen

Water Cycle: concepts, practice and applications

During this course you will learn about the water system and how to monitor its status. You will be introduced to various water quality parameters and their relevance to the water system as well as to water treatment.

Cursus / 9 weken / EN

Watermanagement

Zorg jij ervoor dat we overal ter wereld droge voeten houden, zonder dat we het milieu uit het oog verliezen? Bij de opleiding Watermanagement kies je een track die bij jou past: Aquatische Ecotechnologie, Delta Management of Spatial Planning & Design! Deze opleiding duurt 4 jaar, maar er wordt ook een driejarig vwo-traject aangeboden.

Voltijd / 3 of 4 jaar / NL/EN / Middelburg

Zeeuwse Tong

De cursus Zeeuwse Tong is primair bedoeld voor ondernemers die willen ondernemen op het gebied van binnendijkse aquacultuur als hoofd- of neven activiteit.

Cursus / NL