Lekkere, gezonde dranken uit en voor Zeeland.

De vraag naar gezonde frisse dranken stijgt, maar om aan te slaan bij en groot publiek moeten ze ook lekker zijn. In het FlavourFul Beverages-project staat kombucha centraal, een gefermenteerde drank op basis van thee. De kombucha die ontwikkeld wordt in het project bevat de beste lokale Zeeuwse smaken.

Gezond en duurzaam

Dit doen we door met innovatieve, groene extractietechnieken de smaakcomponenten uit lokale kruiden en reststromen te winnen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in Zeeland kan genieten van een lekker drankje dat ook gezond en duurzaam is.

Onderzoeksgroep

Marine Biobased Chemie

Bekijk onderzoeksgroep

Gerelateerde projecten

HZ Food Community

HZ University of Applied Sciences heeft een Food Community. De betrokken onderzoekers en docenten…

Biobased Wet Cell

Het onderzoek naar alternatieven om cement in beton te vervangen, is in de afgelopen jaren…

Extracts by Nature

Het project Extracts by Nature komt voort uit een toenemende, wereldwijde trend voor de opbouw van…

Marine Protein Fusion

Eiwittransitie door de ontwikkeling van een smakelijk, betaalbaar hybride vis product Dierlijke…

Preserved by Nature

Gezond, natuurlijk, lekker én lang houdbaar. In een tijd waarin consumenten steeds bewustere…

ProceZ

Nederland streeft ernaar om in 2050 volledig circulair te zijn. De overheid werkt samen met…

Sensorisch Panel

De voedseltransitie is essentieel om ons voedselsysteem duurzamer, gezonder en toekomstbestendiger…

Zeewierfermentatie

Het lectoraat Marine Biobased Chemie onderzoekt de mogelijkheden van gefermenteerd zeewier als…