Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Maak jij de leefbaarheid van verschillende bestemmingen nog beter? Zorg jij voor een fantastische gastbeleving met jouw belevingsconcept? Of ga je aan de slag met de marketing van een evenement?

Dan is Tourism Management iets voor jou!

Met de Engelstalige opleiding Tourism Management aan de HZ ontwikkel je jezelf tot pionier in de reiswereld. En dat vanuit een fantastische reisbestemming: de toeristische regio Zeeland. De reiswereld is altijd in ontwikkeling. Geen wonder dus dat deze branche altijd op zoek is naar creatieve professionals. Enthousiastelingen die nieuwe reisproducten en onvergetelijke reiservaringen voor anderen samenstellen.

Je hebt talent voor organiseren, je bent creatief en je maakt gemakkelijk contact met andere mensen. Ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Je bent klantgericht en weet daardoor goed in te spelen op de wensen van je gast. Hierdoor kun je een strategische visie voor de organisatie waarvoor je werkt ontwikkelen. Of dit nou gaat om het verduurzamen van bestemmingen of evenementen, het personeelsbeleid of het vermarkten van een product of dienst. Kom jij Tourism Management studeren aan de HZ in Vlissingen? Welcome, bienvenue, willkommen.

Varianten

Voltijd associate degree

Tourism Management

Inhoud van de opleiding Tourism Management

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage, minor en afstuderen.

Je ontdekt de fundamenten van het toerisme en de vrijetijdsindustrie. Je werkt aan projecten voor zowel Nederlandse als internationale bedrijven en organisaties. Je focust je op onderwerpen als:

 • Marketing
 • Hostmanship (klantgerichtheid)
 • Human resources
 • Operational management
 • Business modeling
 • Value creation

Aan het eind van het jaar ga je voor het eerst op stage. Je draait dan mee in een organisatie in het werkveld. Denk aan een vakantiepark, een hotel of evenementenorganisatie in het binnen-of buitenland.

Bestemming (on)bekend

Ook krijg je dit jaar de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet de organiseren, maar wel mee op reis te gaan.

Je focust in jaar 2 op onderwerpen als:

 • Interculturele communicatie
 • Organisatieculturen
 • Digital intelligence
 • Bedrijfsanalyse
 • Technologische trends, e-toerisme
 • Bestemmingsontwikkeling
 • Investeringsanalyse en experience design.

Aan het einde van het jaar loop je stage. Je maakt na een analyse een verandervoorstel op basis van de hostmanship methode die je hebt geleerd. Zo speel je nog meer in op de wensen en behoeften van gasten. Ook leer je kritisch te kijken naar het aanbod, operationele processen en concepting.

Bestemming (on)bekend

Ook dit jaar krijg je de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken .Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet de organiseren, maar wel mee op reis te gaan.

Je oefent dit jaar je onderzoeksvaardigheden in de praktijk, ter voorbereiding op je afstuderen. Samen met je projectgroep voer je 10 weken lang een project uit op het gebied van toerisme en leisure, waarbij je het volledige proces doorloopt van een afstudeeronderzoek. Je focust dit jaar op onderwerpen, als:

 • Strategisch management
 • Commerciële vaardigheden
 • Verantwoord toerisme
 • Ethiek
Minor

In het derde jaar kies je een minor. Met de minor die je kiest verdiep je jouw kennis. Dit kun je doen op de HZ of op een andere hogeschool of universiteit in Nederland of het buitenland. Bijna alle Tourism Management studenten kiezen voor het buitenland, zoals Noorwegen, Oostenrijk, Canada, Verenigde Staten, Letland of Thailand.

Dit jaar staat in het teken van je afstuderen. Je kunt bij Tourism Management zelf je afstudeerjaar personaliseren. Wil je doorstuderen en een master gaan doen? Dan kun je een groter deel van het jaar aan je thesis besteden en een kleiner deel aan je management traineeship. Vind je het juist belangrijk om de praktijkervaring zo veel mogelijk op te doen, dan kies je juist voor een groter praktijkdeel en een kleiner thesis deel.

Hulp bij studiekeuze

Wil jij kennismaken met de opleiding Tourism Management? Ontdek de activiteiten of ga in gesprek met een student.

Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Tourism Management studenten werken samen aan een project
Binnenkant van het HZ gebouw in Vlissingen

Virtuele tour door het gebouw

Neem alvast een kijkje op je toekomstige studieplek!
Twee Tourism Management studenten lopen samen op het strand

Tourism Management iets voor jou?

Bekijk de video!

Giusy, student Tourism Management vertelt over haar ervaringen bij de HZ

"At HZ I learn how to make the world a better place"

Studenten over de opleiding

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Tourism Management vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Daniël, Student Tourism Management

Zeeland is een toeristische hotspot, dus als student Tourism Management kun je op geen betere plek zitten.

Lees het verhaal van Daniël
Tourism Management student Sara poseert voor de foto in een hotel
Sara, Student Tourism Management

De reis naar Malta heeft ons echt samengebracht als groep.

Lees het verhaal van Sara
Theresa, Student Tourism Management

Iedereen helpt elkaar binnen de groep. Het voelt een beetje als familie.

Lees het verhaal van Theresa

Tourism Management in 3 jaar

Met je vwo-diploma kun je in aanmerking komen voor het Engelstalige driejarig traject van de opleiding. Hiervoor moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kies je voor dit traject, dan kom je in een klas met internationale studenten.

Portret van Lisanne, student Tourism Management
Lisanne, Student Tourism Management

Tourism Management in 3 jaar: Lisanne kan het dankzij haar vwo-diploma

Je start in jaar twee van de opleiding. Het kan voorkomen dat je nog wat moet bijleren over de onderwerpen die je hebt gemist in jaar 1. In jaar 3 (jouw 2e jaar) loop je stage en volg je een minor naar keuze in Nederland of in het buitenland. In het laatste jaar zorg je voor een extra verdieping in je vakgebied via projecten en colleges. Ook doe je een afstudeeronderzoek in het beroepenveld.

Na het vwo-traject Tourism Management kun je doorstromen naar een master. Het kan zijn dat je eerst een schakeljaar moet doorlopen voor je aan het masterprogramma kunt starten. Dit hangt af van de master waarvoor je kiest. Afhankelijk van de master die je kiest behaal je in vijf of zes jaar tijd zowel je hbo-bachelor als je universitaire masterdiploma. Het werkveld staat om je te springen als je beide diploma’s op zak hebt.

Het driejarig traject van Tourism Management is Engelstalig. Om in het tweede jaar te kunnen starten heb je een vwo-diploma (of internationaal gelijkwaardig diploma) nodig.

Interesse? Je meldt je aan voor de reguliere opleiding in Studielink. Je neemt meteen contact op met het domeinbureau van onze economische opleidingen via ba@hz.nl, met de vermelding dat je wilt instromen in het verkorte programma van de opleiding Tourism Management. Vervolgens vormen je toelating, motivatie en studiekeuze het onderwerp van een gesprek met een studiecoach. Neem ruim op tijd contact op met de opleiding (liefst voor 1 juli), want na 1 september is het niet meer mogelijk om in het tweede jaar in te stromen!

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over het aanmeldproces of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema met de toelatingseisen voor de opleiding Tourism Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn in het eerste en tweede jaar ongeveer €500,- per jaar (studieboeken, studiereis). In het derde en vierde jaar zijn de kosten ongeveer €100,- per jaar.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Download de brochure

Wil je alle informatie over de opleiding Tourism Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Met jouw toeristische opleiding kun je veel kanten op. Of je nu kiest voor een baan als destination marketeer of liever als sales consultant aan de slag gaat. Mogelijke banen waaraan je kunt denken:

 • Hospitality professional
 • Sales consultant
 • Marketing employee/manager
 • Hr employee/manager
 • Customer service manager
 • Operations managers
 • Entrepreneur (ondernemer)

Wil jij na de opleiding Tourism Management doorstuderen? Kies dan bijvoorbeeld voor de master Strategic Business Management and Marketing, Imagineering of Destination Management. Het kan zijn dat je voor een master eerst nog een pre-master moet volgen.

Tourism Management in de praktijk

Je werkt tijdens projecten en opdrachten vaak voor echte opdrachtgevers. Zo sluit je opleiding goed aan op je latere werk. Benieuwd wat voor soort projecten je gaat doen? Bekijk het hieronder!

Tourism Management student op een boot in het buitenland

World of Tourism

In het project ‘’World of Tourism’’ leer je alles over het reilen en zeilen van de toeristische…

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Meld je aan voor een opleiding

Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.

Toon alle studiekeuzeactiviteiten

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences

Kijk ook eens naar deze opties

Portret International Business student bij een vliegveld met andere studenten in de achtergrond

International Business

Droom jij van een internationale carrière in het bedrijfsleven? Met de Engelstalige opleiding…
Portret Commerciële Economie student

Commerciële Economie

Met Commerciële Economie ben je voortdurend bezig om producten en diensten beter te maken. Je…

Communicatie

Als communicatieprofessional sta je midden in je organisatie en de maatschappij. Je zorgt dat jouw…