Heb je een vraag tijdens de zomervakantie? In de vakantie zijn sommige afdelingen minder goed bereikbaar. Daarom zetten we de belangrijkste vragen, antwoorden en contactgegevens voor je op een rij.

Studiefinanciering

Op de website van DUO vind je alle actuele informatie.

Inschrijving

Voor vragen over inschrijving kun je contact opnemen met het Studentenbureau via csa@hz.nl.

Een bewijs van inschrijving vraag je op via Osiris student. Log in met je HZ-gebruikersnaam en HZ-wachtwoord.

Een bewijs van betaald collegegeld kun je opvragen via Studielink. Lukt dit niet, dan kun je een mailtje sturen naar csa@hz.nl.

Het is tot 1 september mogelijk om je in te schrijven voor een opleiding. De voltijdopleiding Civiele Techniek heeft ook een instroommoment in februari.

Je inschrijving is compleet wanneer je voldoet aan de toelatingseisen van je opleiding en wanneer je de machtiging van je collegegeld hebt afgegeven. Wil je de toelatingseisen bekijken? Je vindt ze op de informatiepagina van je opleiding op deze website.

Heb je een vraag over je inschrijving? Stuur dan een mail naar het Studentenbureau: csa@hz.nl.

Voor sommige opleidingen is een Studiekeuzecheck (SKC) verplicht. Geldt dit voor jouw opleiding, maar heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar je opleiding. Je vindt de contactgegevens onderaan deze pagina.

Tijdens een Studiekeuzecheck (SKC) kijken we samen of de studie van jouw keuze past bij je interesses, kwaliteiten en motivatie. Je hebt bij het aanmelden voor je opleiding een link naar HZ Learn ontvangen. Op HZ Learn lees je alles over de Studiekeuzecheck van de door jou gekozen opleiding.

Voor toelating tot de opleidingen Sportkunde en Maritiem Officier is het verplicht om een sportmedische keuring te doorlopen. Meer informatie hierover vind je op de HZ Learn-omgeving van je opleiding.

Voor aanvang van de studie moet je toelatingstoetsen hebben gemaakt. Heb je nog geen toelatingstoetsen gemaakt? Dan kan dit alleen nog op 23 augustus. Je vindt meer informatie op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl. Aanmelden kan via https://cito-pabo.viperonline.nl. Je kunt niet met de opleiding starten als je niet aan de toelatingseisen voldoet.

Behaalde certificaten voor de toelatingstoetsen van aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek moet je inscannen en mailen naar csa@hz.nl en pabo@hz.nl.

Je regelt dit voor 1 september via je account op Studielink. Hier kun je een ‘Nieuw inschrijvingsverzoek’ indienen. Vergeet je niet uit te schrijven voor de opleiding(en) die je niet gaat volgen.

Vragen over inloggen en studentenpas

Na je inschrijving ontvang je 2 e-mails met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord voor de ICT-faciliteiten. Deze mails ontvang je op het privémailadres dat je hebt ingevuld in Studielink.

Heb je deze berichten niet gezien? Controleer dan je spamfolder. Vind je de mails daar ook niet terug? Check dan op Studielink of je inschrijving volledig is afgerond. Bij vragen kun je contact opnemen met het Studentenbureau: csa@hz.nl.

Op MyHZ vind je onder andere je rooster en je persoonlijke gegevens zoals die bij ons zijn geregistreerd.

Je kunt inloggen op MyHZ wanneer je inschrijving aan de HZ compleet is. Je ontvangt dan een e-mail met inloggegevens.

Je studentenpas wordt tijdens de HZ Kick-off uitgereikt. Zorg dat je aanmelding volledig is afgerond en dat je een digitale pasfoto hebt geüpload op MyHZ.

Vragen over boekenlijst, rooster, etc.

Je vindt je boekenlijst op MyHZ zodra je inschrijving compleet is en je gegevens door ons verwerkt zijn in je digitale leeromgeving OSIRIS. Je logt in op MyHZ met je HZ-gebruikersnaam en HZ-wachtwoord. Via je persoonlijke menu ga je naar de Webshop. In het menu van de webshop vind je de boekenlijst.

Ben je ingeschreven na 7 juli? Dan word je in week van 26 augustus t/m 1 september gekoppeld in OSIRIS. Je kunt vanaf dat moment je boekenlijst inzien.

Kun je geen boekenlijst vinden? Doe dan navraag bij je opleiding. Enkele opleidingen geven hun boekenlijsten door tijdens de introductieweek.

Zodra je inschrijving compleet is, vind je je rooster in de Outlookagenda van je HZ-mail.

Je kunt je rooster ook bekijken op MyHZ via je persoonlijke menu.

Vragen over stage

Heb je een vraag of ondervind je problemen met OnStage? Neem dan contact op met The Work Zone, het studentenuitzend- en stagebureau van de HZ, via e-mail stage@hz.nl of telefonisch via +31(0)118-489111. Zij zijn bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur.

Aankomende studenten Leraar Basisonderwijs ontvangen na 1 september meer informatie over hun stageplaats.

Om als student Leraar Basisonderwijs stage te mogen lopen is een Verklaring Omtrent Gedrag (v.o.g.) noodzakelijk. Meer informatie hierover vind je op de welkomstpagina in de Learn-omgeving van de opleiding.

Vragen over laptop en software

In zijn algemeenheid adviseren we je om een Microsoft Windows laptop met minimaal Windows 10 te gebruiken. De IT-omgeving van de HZ is gebaseerd op Microsoft. Ook wordt er gebruik gemaakt van Microsoft softwarepakketten (of software die compatible is met Microsoft).

De specifieke eisen van je laptop kunnen per opleiding verschillen. Het hangt sterk af van de programma's waar je mee gaat werken. Kijk hiervoor op HZ Learn of neem contact op met je opleiding.

De gehele Office 365 met o.a. MS Word, Excel en PowerPoint is gratis te gebruiken tijdens je opleiding. Als student kun je andere softwarepakketten tegen gereduceerd tarief aanschaffen via SURFspot.nl.

Schakelcursussen

Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van een opleiding? Dan kun je een schakelcursus volgen. Bijvoorbeeld voor wiskunde, economie of natuurkunde. Wanneer je de schakelcursus en de toets met een voldoende hebt afgesloten kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten.

Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je zelf vindt dat je extra lessen kunt gebruiken of wanneer het door de opleiding wordt aanbevolen.

Je vindt hier meer informatie over de schakelcursussen.

Overige vragen

Je bent verplicht om aanwezig te zijn bij de Kick-off in week 35. Je krijgt tijdens de Kick-off veel handige en praktische informatie en maakt kennis met de docenten en studenten van je opleiding.

Stuur een mail naar jouw opleiding met daarin jullie namen en studentnummers. De opleiding probeert dit dan te regelen. Wij kunnen niet garanderen dat het lukt.

Een adreswijziging geef je door in Studielink. De HZ krijgt deze wijziging dan automatisch door. Je hoeft de HZ niet apart in te lichten.

Automatische incasso is mogelijk wanneer je uit een land komt dat op de SEPA lijst staat. Op https://hz.nl/studiekeuze/studiekosten vind je een link met daarin alle SEPA landen. Kunnen we je helpen? Mail dan naar de Financiële dienst via fin@hz.nl.

Een verklaring van afstuderen wordt niet verstrekt. Je diploma is voldoende bewijs van afstuderen. Heb je deze niet kunnen ophalen? Vraag dan een kopie aan via csa@hz.nl. Je kunt ook een uittreksel op Mijn DUO downloaden.

Business, Vitality & Hospitality

De uiterste aanleverdatum is dinsdag 27 augustus 2024 om 09.00 uur. om 09.00 uur. Je verzoek wordt tijdens de vergadering van dinsdag 3 september 2024 behandeld. Uiterlijk 8 werkdagen na de vergadering krijg je bericht over het besluit van de deelexamencommissie. Verzoeken kun je mailen naar dex.bvh@hz.nl

Health, Education & Wellbeing

De uiterste aanleverdatum hiervoor is 22 augustus 2024. Je verzoek wordt tijdens de vergadering van 27 augustus behandeld. Uiterlijk 10 werkdagen na de vergadering krijg je bericht over het besluit van deelexamencommissie. Verzoeken kun je mailen naar dex.hew@hz.nl

Technology, Water & Environment

De uiterste aanleverdatum is 19 augustus 2024 om 10.00 uur. Je verzoek wordt dan tijdens de vergadering van 29 augustus behandeld. Uiterlijk 8 werkdagen na de vergadering krijg je bericht over het besluit van deelexamencommissie.

Verzoeken voor de opleidingen in Middelburg kun je mailen naar dex.twe-m@hz.nl. Voor de opleidingen in Vlissingen mail je naar dex.twe-v@hz.nl.

De belangrijkste contactinformatie op een rijtje

Studentenbureau: csa@hz.nl

Domein Business, Vitality & Hospitality: ba@hz.nl
Opleidingen: Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Finance & Control, Food, Business & Innovation, Human Resource Management, International Business, Sportkunde, Tourism Management.

Domein Technology, Water & Environment: domeintwe@hz.nl[JO1]
Opleidingen: Bouwkunde, Chemie, Civiele Techniek, Global Project and Change Management, HBO-ICT, River Delta Development, Technische Bedrijfskunde, Watermanagement, Logistics Engineering, Maritiem Officier, Engineering.

Domein Health, Education & Wellbeing

Binnen het domein Health, Education & Wellbeing kun je het beste mailen naar je specifieke opleiding:

Leraar Basisonderwijs: pabo@hz.nl
Pedagogiek: pedagogiek@hz.nl
Social Work: socialwork@hz.nl
Verpleegkunde / Verpleegkunde & Vroedkunde: verpleegkunde@hz.nl

Domein Professional Learning & Development (deeltijd)

Deeltijdopleidingen: Bedrijfskunde, Energietransitie Engineer, HBO-ICT, Leraar Basisonderwijs, Logistiek, Pedagogiek, Pedagogisch Educatief Professional, Social Werk, Social Work, Technische Bedrijfskunde, Verpleegkunde.

pld@hz.nl