Als favoriet opslaan

International Business

Jij droomt van een internationale carrière, bent nieuwsgierig naar andere culturen en hebt interesse in economie, management en sales. Met de Engelstalige opleiding International Business kun jij straks overal ter wereld aan de slag.

De opleiding International Business bereidt je voor op een internationale carrière. Het programma is volledig Engelstalig en je komt te zitten in een klas met studenten van over de hele wereld. Economie, (financieel) management, marketing en sales komen samen in deze opleiding. Je leert hoe je bedrijfsprocessen stroomlijnt vanuit een commercieel oogpunt. Afhankelijk van je interesse kun je je specialiseren in Supply Chain Management, Management & Entrepeneurship, Marketing & Sales of Business & Languages. Met jouw kennis draag je bij aan het internationale succes van het bedrijf waar je voor werkt.  Met je diploma op zak kun je wereldwijd aan de slag in de internationale business.

Jij  bent een wereldburger,  bent open-minded, hebt oog voor andere culturen en houdt ervan om met mensen te werken.  Wil jij straks overal in de wereld als goedopgeleide manager met internationale ervaring aan de slag? Met de opleiding International Business & Management Studies aan de HZ word je opgeleid tot een ondernemende en internationale business professional.  

Lees meer

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis. Je krijgt les in courses zoals Economie, Bedrijfsrecht, Sales, Marketing, Business English, Organisation & Management, Business Ethics en Project Management. Daarnaast kies je een van de mogelijke specialisaties: International Business & Languages, Marketing & Sales, Supply Chain Management of Management & Entrepeneurship. 

Specialisaties 

 • Supply Chain Management
  Tijdens deze specialisatie ontwikkel je vaardigheden om processen in goede banen te leiden, met daarin de focus op de logistieke aspecten zoals customer relationship management, IT, resources planning, operation management, control of good flows en warehouse management. 
 • Management & Entrepeneurship
  Het analyseren en ontwikkelen van processen die ervoor zorgen dat bedrijven kunnen starten of groeien is de basis van deze specialisatie. Je ontwikkelt een scherpe blik op de rol van het personeel van een bedrijf en de interactie tussen de diverse stakeholders. Daarnaast leer je hoe je een bedrijf op moet zetten en hoe je kansen op de markt het beste kunt benutten. 
 • Marketing & Sales
  Tijdens de specalisatie Marketing & Sales leer je hoe je sales op een effectieve manier voor een bedrijf in kunt zetten. Je leert wat een goede onderhandeltechniek is, maar ook hoe je een groeistrategie voor een bedrijf kunt ontwikkelen. Je weet hoe je marktonderzoeken in kunt zetten om de kansen op de markt zo goed mogelijk te benutten. Daarnaast leer je hoe je services en producten af kunt stemmen op de wensen van de klant. 
 • International Business & Languages
  Naast gevoel voor talen, ben je iemand met een internationale focus en met economisch inzicht. Talen en economie vormen de basis van deze specalisatie. Je maakt kennis met andere culturen, zodat je succesvol zaken kunt doen over de grens. Naast Engels, leer je twee of drie andere vreemde talen. Aan het einde van deze specalisatie is je kennis van talen zeer hoog. Je leert alles over international sales, import- en exportmanagement en internationale handel. In het derde jaar volg je een minor van zes maanden en loop je een half jaar stage bij een bedrijf. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Bekijk onze minorencatalogusvoor het gehele HZ-aanbod.

Het vierde jaar staat in het teken van je kennis verdiepen binnen het gebied van je specialisatie. Daarnaast loop je stage bij een bedrijf naar keuze (in binnen- of buitenland). Hier voer je een afstudeeronderzoek uit. In het vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit. 

In het derde jaar loop je zes maanden stage in binnen- of buitenland bij een internationale organisatie. In je vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit. Je afstudeeronderzoek mag je overal ter wereld uitvoeren. 

Aan het einde van het vierde jaar lever je een afstudeeronderzoek op, waarmee je aantoont het beroep (op startersniveau) te beheersen. Het afstudeeronderzoek voer je uit bij het bedrijf waar je stage loopt.

Internationaal

Om internationaal succesvol te zijn is het belangrijk internationale ervaring op te doen en kennis te maken met verschillende culturen. Je zit in een internationale klas met studenten van over de hele wereld. De opleiding is volledig Engelstalig, dus je volgt alle lessen in het Engels. Je werkt met Engelstalige boeken en internationale bronnen. Je volgt daarnaast cursussen Business English. Tijdens je opleiding verdiep je je in internationale thema’s, opdrachten en zullen gastlezingen je over de grens laten kijken.

Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.  

Toelatingseisen

Voor de opleiding International Business gelden de volgende toelatingseisen. Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan biedt de HZ je de mogelijkheid je kennis bij te spijkeren via een schakelcursus. 

Toelatingseisen
21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding. 

Schakelcursus

Zonder Economie 1  of Management & Organisatie in je pakket kun je niet starten aan de opleiding. Heb je als vooropleiding havo of vwo en heb je geen economie in je pakket? Dan kun je de schakelcursus Economie volgen waarmee je toch kunt starten aan de opleiding.

Driejarig traject

In het academiejaar 2018-2019 wordt gestart met een driejarig traject van 180 ec’s voor studenten met een hoge motivatie en die bereid zijn om een intensief en uitdagend programma te volgen. 

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over deze studie vind je hier op een rij.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken en andere studiematerialen. Deze kosten zijn ongeveer €500,- per jaar. Ook zijn er kosten verbonden aan excursies. Deze kosten bedragen in totaal ongeveer €200,-.

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding International Business? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Academiebureau voor Economie & Management, via tel. 0118 - 489 000 of via ave@hz.nl.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Business Administration’ voeren.

Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Je kunt hier een kopie van je diploma opvragen.  

Met je diploma op zak kun je terecht bij veel verschillende soorten organisaties, nationaal en internationaal. Als goedopgeleide manager met internationale ervaring ben je een gewilde kandidaat bij bedrijven over de hele wereld.

Manager inkoop en logistiek
Je bent verantwoordelijk voor het inkoopbeleid. Je bent iemand met scherp commercieel inzicht en je weet precies hoe het bedrijf en de markt werken. Samen met een team zet je een inkoopstrategie op en je ziet er op toe dat deze op de juiste manier wordt doorgevoerd. Een goed inkoopbeleid betekent meer winst! 

Marketing manager
Je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren om je klant van dienst te zijn en producten aan de man te brengen. Je adviseert over nieuwe markten en producten aan de directie, hebt leiding over een team van marketeers en zorgt voor slimme en effectieve reclamecampagnes. Je werkt in een commercieel bedrijf met consumentenproducten of producten voor andere bedrijven. 

Sales Manager

Als sales manager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten en diensten en geef je over het algemeen leiding aan een team van verkopers/vertegenwoordigers. Je stelt een verkoopplan op, zorgt voor een uitgebreid netwerk van klanten, analyseert markten en trends en overlegt met andere afdelingen binnen een bedrijf om de verkoop te stroomlijnen. 
 

De HZ biedt de mogelijkheid om als student deel te nemen aan een pre-mastertraject, waardoor je versneld in een masterprogramma van Tilburg University kunt instromen. Zo kun je in 1,5 tot 3 jaar je universitaire mastertitel behalen. Na de selectieprocedure start je in je vierde jaar van de opleiding een schakelprogramma in Tilburg ter voorbereiding op het volgen van de gewenste master.  Wil je aan dit traject deelnemen dan moet je je propedeuse behaald hebben en een gewogen gemiddelde van alle tentamencijfers van 7,0 of hoger hebben.

Mogelijkheden Master met deze opleiding

 • Master in Accountancy
 • Master in Finance
 • Master in Information Management
 • Master in International Management
 • Master in Marketing Management
 • Master in Marketing Research
 • Master in Strategic Management
 • Master in Supply Chain Management

Studentervaring

Domique studeert International Business & Management Studies en in deze video vertelt zij over haar ervaring.

Alle informatie over deze opleiding nalezen?
Vraag dan de gratis brochure aan.

Download brochure
Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×