Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van een opleiding? Dan kun je een schakelcursus Wiskunde volgen. Wanneer je de schakelcursus succesvol hebt doorlopen kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten.

Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je extra lessen kunt gebruiken, het door een opleiding wordt aanbevolen of wanneer de HZ het als voorwaarde stelt om te worden toegelaten. Met name mbo'ers wordt aangeraden de cursus te volgen.

Inhoud cursus

Om optimaal aan te sluiten op de vervolgstudie is de schakelcursus opgesplitst in twee verschillende profielen:

  • Context I is toegespitst op de opleidingen HBO-ICT en Global Project and Change Management
  • Context II biedt een voorbereiding op de opleidingen Bouwkunde, Chemie, Engineering, Civiele Techniek, Maritiem Officier, Logistics Engineering en Technische Bedrijfskunde

Cursusvorm en begeleiding

De schakelcursus Wiskunde wordt aangeboden in de vorm van E-learning, oftewel thuisstudie met begeleiding op afstand. Je volgt de lesstof en maakt de oefeningen online, er is een docent beschikbaar om je vragen per mail te beantwoorden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de schakelcursus Context I is 60 uur. Van Context II is de gemiddelde studiebelasting 80 uur.

Toetsing

Ieder onderdeel van de schakelcursus wordt tussentijds getoetst, zodat je stapsgewijs het juiste niveau bereikt. Er wordt daarom geen eindtoets afgenomen.

Cursusdata

De schakelcursus Wiskunde wordt aangeboden in de vorm van E-learning. Je kunt op ieder moment starten met de e-learning en de lessen volgen op momenten die jou goed uitkomen. Wel is het aan te raden om voor 1 juli te beginnen wanneer je de schakelcursus tijdig wilt afronden voor aanvang van het nieuwe studiejaar.

Kosten

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen €200,- (onder voorbehoud). Schijf je je in het studiejaar vóór 1 oktober in voor een reguliere opleiding bij de HZ University of Applied Sciences, dan kun je de helft (€100,-) van dit cursusgeld terugkrijgen.

Wanneer je in aanmerking komt voor deze restitutieregeling, kun je het restitutieformulier opvragen via MyHZ en ingevuld opsturen naar domeintwe@hz.nl of:

HZ University of Applied Sciences
T.a.v. Domeinbureau Technology, Water & Environment
Het Groene Woud 1-3
4331 NB Middelburg

Studiemateriaal

De e-learning module bevat alle oefen- en studiemateriaal. De oefeningen en toetsen worden binnen de e-learning module afgelegd. Er wordt geen gebruik gemaakt van ander studiemateriaal.

Taal

De schakelcursus Wiskunde wordt in het Nederlands en Engels aangeboden. Binnen de online leeromgeving kan zelf voor de gewenste taal worden gekozen.

Aanmelden

Schrijf je in voor de schakelcursus wiskunde via het online inschrijfformulier.

Contact

Heb je een vraag over de schakelcursus wiskunde? Stel je vraag via domeintwe@hz.nl.

Gerelateerde opleidingen

HBO-ICT

Een serie bingewatchen op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of luisteren naar Spotify?…
Portret van Global Project Change Management student

Global Project and Change Management

Wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld en zoek je een opleiding in een internationale…

Chemie

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Jij zorgt ervoor dat ziektes niet meer…
Twee Logistics Engineering studenten in gesprek bij een boot

Logistics Engineering

Nieuwsgierig hoe de bezorger zo snel met jouw nieuwe telefoon aan de deur staat? Je ontdekt het bij…