Schakelcursus

Schakelcursus Wiskunde

Schakelcursus Wiskunde

Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van een opleiding? Dan kun je een schakelcursus Wiskunde volgen. Wanneer je de schakelcursus succesvol hebt doorlopen kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten.

Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je extra lessen kunt gebruiken, het door een opleiding wordt aanbevolen of wanneer de HZ het als voorwaarde stelt om te worden toegelaten. Met name mbo'ers wordt aangeraden de cursus te volgen.

Lees meer

Kenmerken

  • Schakelcursus
  • Cursus
  • Nederlands

Inhoud cursus

Om optimaal aan te sluiten op de vervolgstudie is de schakelcursus opgesplitst in twee verschillende profielen:

  • Context I is toegespitst op de opleidingen HBO-ICT, Technische Bedrijfskunde en Global Project and Change Management
  • Context II biedt een voorbereiding op de opleidingen Bouwkunde, Chemie, Engineering, Civiele Techniek, Maritiem Officier en Logistics Engineering

Cursusvorm en begeleiding

De schakelcursus Wiskunde wordt aangeboden in de vorm van E-learning, oftewel thuisstudie met begeleiding op afstand. Je volgt de lesstof en maakt de oefeningen online, er is een docent beschikbaar om je vragen per mail te beantwoorden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting van de schakelcursus Context I is 60 uur. Van Context II is de gemiddelde studiebelasting 80 uur.

Toetsing

Ieder onderdeel van de schakelcursus wordt tussentijds getoetst, zodat je stapsgewijs het juiste niveau bereikt. Er wordt daarom geen eindtoets afgenomen.

Cursusdata

De schakelcursus Wiskunde wordt aangeboden in de vorm van E-learning. Je kunt op ieder moment starten met de e-learning en de lessen volgen op momenten die jou goed uitkomen. Wel is het aan te raden om voor 1 juli te beginnen wanneer je de schakelcursus tijdig wilt afronden voor aanvang van het nieuwe studiejaar.

Kosten

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen €200,- (onder voorbehoud). Schijf je je in het studiejaar vóór 1 oktober in voor een reguliere opleiding bij de HZ University of Applied Sciences, dan kun je de helft (€100,-) van dit cursusgeld terugkrijgen.

Wanneer je in aanmerking komt voor deze restitutieregeling, kun je het restitutieformulier opvragen via MyHZ en ingevuld opsturen naar domeintwe@hz.nl of:

HZ University of Applied Sciences
T.a.v. Domeinbureau Technology, Water & Environment
Het Groene Woud 1-3
4331 NB Middelburg

Studiemateriaal

De e-learning module bevat alle oefen- en studiemateriaal. De oefeningen en toetsen worden binnen de e-learning module afgelegd. Er wordt geen gebruik gemaakt van ander studiemateriaal.

Taal

De schakelcursus Wiskunde wordt in het Nederlands en Engels aangeboden. Binnen de online leeromgeving kan zelf voor de gewenste taal worden gekozen.

Aanmelden

Schrijf je in voor de schakelcursus wiskunde via het online inschrijfformulier.

Contact

Heb je een vraag over de schakelcursus wiskunde? Stel je vraag via domeintwe@hz.nl.

Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Als favoriet opslaan