Als favoriet opslaan

Logistics Engineering

Bij de opleiding Logistics Engineering leer je alles over alle vormen van transport. Logistiek is overal, of het nu gaat om mensen of distributie. Ben jij straks de professional op het gebied van logistiek en management die wereldwijd aan de slag kan?

Je leert tijdens de opleiding alles over fysieke distributie: opslag, transport en planning van goederen. Wat moet je bestellen en hoeveel? Waar sla je producten op en hoe breng je die bij de klant? Je leert nieuwe havens in te richten met kades, overslagkranen en loodsen. Ook leer je alles over mensenlogistiek, waarbij personenstromen centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan logistiek bij grote evenementen, ziekenhuizen of grote rampen. Welke richting je ook kiest, jij zorgt er straks voor dat alle bedrijfsprocessen blijven draaien en problemen worden opgelost. Ook regel je alle communicatie tussen de betrokken partijen.

Je hebt niet alleen organisatorisch talent, maar je hebt ook interesse in technologie en management.  Je bent stressbestendig, kan goed communiceren en staat stevig in je schoenen. Wil jij straks aan de slag in de logistieke wereld? Met de opleiding Logistics Engineering aan de HZ word je opgeleid tot een professional op het gebied van logistiek. 

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

In het eerste jaar maak je kennis met de basis van logistiek. Je verdiept je in de logistieke branche en krijgt een goed beeld van je toekomstige werk. In het tweede jaar ga je verder met logistiek en management. Je gaat aan de slag met onderwerpen als Human Logistics, Distributie, Inkoop, Economie en Transportvormen. Daarnaast krijg je les in Engels en Onderzoek. Je loopt één dag per week stage bij een logistiek bedrijf.  Je gaat ook regelmatig op excursie in binnen- en buitenland, je bezoekt bedrijven en je volgt gastcolleges. Al je lessen zijn in het Nederlands.

In het derde jaar loop je stage in Nederland of in het buitenland. Je volgt de lessen in het Nederlands. In het vierde jaar kies je jouw specialisatie binnen de logistiek. Na een theoretische verdieping start je met je afstudeeronderzoek bij een bedrijf naar keuze.  De lessen in het vierde jaar zijn in het Engels. 

In het vierde jaar van de opleiding volg je een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland.

Bekijk onze minorencatalogus voor het gehele HZ-aanbod. 

In het derde jaar loop je zes maanden stage in binnen- of buitenland bij een bedrijf dat je zelf uit mag kiezen. In je vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit.

In het vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit. Tijdens je onderzoek analyseer je een probleem bij een logistieke organisatie en bedenk je de beste oplossing. Onderzoek bijvoorbeeld hoe schepen beter beladen kunnen worden, hoe wachtlijsten verkort kunnen worden of maak een benchmark van verschillende havens. 

Internationaal

Je kunt de opleiding zo internationaal maken als je zelf wilt. Volg bijvoorbeeld je minor in het buitenland of kies een stage over de grens. Met een groot netwerk van partnerscholen en bedrijven biedt de HZ je volop kansen in het buitenland op het gebied van stage lopen of afstuderen. Afgestudeerd? Een internationale ervaring is een groot pluspunt op je C.V. en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. 

 Daarnaast kun je ook de volledig Engelstalige variant van de opleiding kiezen.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Logistics Engineering gelden de volgende toelatingseisen. 

Toelatingseisen
21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding Logistics Engineering.  

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over deze studie vind je hier op een rij.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. In het eerste jaar en tweede jaar zijn deze kosten ongeveer €800,-, in jaar drie en vier ongeveer €200,-. Ook zal je regelmatig een activiteit of excursie hebben. 

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Logistics Engineering? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het De Ruyter Academy via tel. 0118 - 489 402 of via  deruyteracademy@hz.nl

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten. 

Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Je kunt hier een kopie van je diploma opvragen.  

Als je afgestudeerd bent, zorgt je dat alle schakels binnen een logistiek proces naadloos op elkaar aansluiten. Je gaat aan de slag bij een transport- en distributiebedrijf, rederij of adviesbureau als inkoper, logistiek manager, consultant, supply chain manager of material manager.  Er is altijd veel vraag naar specialisten op het gebied van logistiek. Op het moment dat je afgestudeerd bent, zal het dan ook niet veel moeite kosten snel een baan te vinden. 

Ervaringen van andere studenten

In dit filmpje vertellen studenten hoe zij studeren aan HZ ervaren
Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×