Bachelor

Technische Bedrijfskunde

Technische Bedrijfskunde

Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken. De opleiding is Engelstalig, zodat je straks gemakkelijk over de hele wereld en binnen internationale organisaties in Nederland aan de slag kunt.


Naast je interesse in techniek, bedenk je graag slimme oplossingen op zowel het technische als het bedrijfskundige vlak. Je bent een duizendpoot en je kunt in diverse sectoren van een organisatie aan de slag. Of het nou bij de planning, inkoop, productie of distributie is. Je bent een probleemoplosser die zonder moeite productiemiddelen en processen (her)ontwerpt, verbetert en optimaliseert door toepassing van technologie, economie en organisatiekunde. Je komt te werken in het bedrijfsleven, bij de overheid of in de industrie.


Wil jij straks aan de slag als asset manager, business consultant of projectmanager? Met de opleiding Technische Bedrijfskunde word je opgeleid tot ingenieur en een technisch professional die breed inzetbaar is.

Lees meer

Kenmerken

  • Bachelor
  • Voltijd
  • Engels
  • Middelburg
Programma

Inhoud van de opleiding Technische Bedrijfskunde

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage, afstuderen en minor.

1e en 2e jaar

Tijdens het eerste en tweede studiejaar leg je een brede basis op het gebied van techniek, (bedrijfs-) economie, organisatie en management. Samenwerking met de praktijk staat vanaf de eerste dag van je studie centraal. Je gaat samen met je klasgenoten aan de slag in projectgroepen met opdrachten uit het bedrijfsleven op het gebied van procesverbetering, kwaliteitsmanagement en onderhouds- en asset management. Zo maak je goed kennis met je toekomstige werkveld. In het tweede jaar verdiep je je kennis van bedrijfsprocessen en werk je aan complexere projecten uit het beroepenveld, waarbij je ook aandacht besteed aan het milieu en duurzaamheid. Werk bijvoorbeeld mee aan een onderzoek naar het duurzaam gebruik en onderhoud van windmolenparken voor de kust.

3e en 4e jaar

In het derde jaar loop je stage bij een bedrijf in binnen- of buitenland. Loop bijvoorbeeld stage bij een bedrijf wat de gevolgen van het productieproces, de prijs en de kwaliteit van verpakkingsmateriaal analyseert wanneer overgestapt wordt naar afbreekbaar en milieuvriendelijk plastic. Ook volg je een minor waarmee je jouw kennis verdiept of verbreedt. Tenslotte voer je in het vierde jaar een onderzoeksproject uit als voorbereiding op je afstudeerstage.

Minor

In het derde jaar van de opleiding volg je een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.

Download de brochure van Technische Bedrijfskunde

Wil je alle informatie over deze opleiding nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan verschillende ervaringen van onze studenten.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Technische Bedrijfskunde? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Voor de opleiding Technische Bedrijfskunde (Industrial Engineering & Management) gelden de volgende toelatingseisen.

Schakelcursussen

Met de profielen havo C&M en vwo C&M moet je verplicht de schakelcursus wiskunde volgen. Met een voldoende afronding van de schakelcursus kun je starten aan de opleiding.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten hiervoor bedragen gemiddeld €350,- per jaar. Ook zijn er kosten verbonden aan excursies, deze bedragen in totaal ongeveer €75,-.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met de opleiding, via tel. 0118 - 489 000 of via receptiegw@hz.nl.

Download de brochure van Technische Bedrijfskunde

Wil je alle informatie over de opleiding Technische Bedrijfskunde nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten.

Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Beroepen

De vraag naar Technisch Bedrijfskundigen (Industrial Engineers) in zowel Nederland als het buitenland is groot. Zodra je bent afgestudeerd kun je (al dan niet met enkele jaren ervaring) aan de slag als (asset) manager, technisch bedrijfskundige of adviseur.

Asset manager
Assets zijn bedrijfsmiddelen. Denk aan machines, voertuigen en andere belangrijke stukken 'gereedschap'. Als asset manager ben je verantwoordelijk voor de juiste keuzes over die vaak grote, dure, geavanceerde middelen. Jij gaat straks over de aanschaf, de hele levenscyclus en het onderhoud van deze middelen. Je laat daartoe kosten, technische en commerciële aspecten en de belasting voor het milieu onderzoeken en brengt op basis daarvan advies uit.

Technisch bedrijfskundige
Als technisch bedrijfskundige geef je sturing aan mensen en middelen in het bedrijf waar je werkt. Je stelt doelen, beheert en trekt middelen aan, richt samenwerkingsverbanden in en je zorgt dat de doelen behaald worden.

Adviseur
Als intern of extern adviseur onderzoek en analyseer je processen en de bedrijfscultuur van organisaties en geef je advies om deze effectiever en/of efficiënter te maken. Op basis van jouw analyse bedenk je creatieve oplossingen en stel je een projectplan op waarmee de processen verbeterd kunnen worden. Ook help je de opdrachtgever met het in de praktijk brengen van je advies. Je leidt projecten of je adviseert het management over hun rol om de geadviseerde veranderingen goed door te voeren en zorgt voor voldoende draagvlak.

Further studies

Upon graduation you can enroll in a master degree programme. If you want to do this abroad you can usually start straight away. If you wish to do this at a research university in the Netherlands, you may be required to follow a pre-Master’s programme.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Studiekeuzetest
Ontdekken welke opleiding bij je past?
Doe de test
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Industrial Engineering & Management!
Chat nu
Ontdek de opleidingen van de HZ
Meld je aan voor een brede voorlichting van onze technische, sociaal-maatschappelijke of economische opleidingen.
Meld je aan
Toon alle studiekeuzeactiviteiten
Social

Deel jouw verhaal met @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerd

Kijk ook eens naar deze opties

Als favoriet opslaan