Schakelcursus Natuurkunde

Voldoet je profiel niet aan de toelatingseisen van een opleiding? Dan kun je een schakelcursus volgen op het gebied van economie,wiskunde of natuurkunde. Wanneer je de schakelcursus en de toets met een voldoende hebt afgesloten kun je alsnog tot de opleiding worden toegelaten.

Je kunt deze cursus ook volgen wanneer je extra lessen kunt gebruiken, het door een opleiding wordt aanbevolen of wanneer de HZ het als voorwaarde stelt om te worden toegelaten. Alle aankomende studenten die vinden dat ze extra lessen kunnen gebruiken zijn uiteraard ook welkom. Deze cursus wordt ook aangeraden aan mbo-ers.

Lees meer

Praktische informatie

Hieronder vind je alle informatie over kosten, hoeveel tijd het kost om de cursus te volgen en hoe je je aan kunt melden.

Inhoud cursus

De schakelcursus Natuurkunde bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een inleiding in de mechanica (bestaande uit eenheden en kinematica, inleiding dynamica, energie en arbeid en stoot, impuls en botsingen). Het tweede deel bestaat uit een inleiding in gaswetten (bestaande uit gaswetten, de begrippen isotherm, isochoor, isobaar en adiabaat, arbeid verricht door expanderend gas). Ook zal kort de wet van Ohm behandeld worden.

Cursusvorm en begeleiding

De schakelcursus wordt online gegeven via Big Blue Button (een vorm van online leren). Na aanmelding wordt uitleg over het gebruik hiervan toegezonden. De begeleiding vindt per e-mail plaats. Wanneer nodig kunnen er via Microsoft Teams vragen worden besproken. Als de situatie rondom het coronavirus het toelaat wordt er misschien in een leslokaal lesgegeven (maar de les is dan ook online te volgen via de Big Blue Button).

Kosten

Kosten voor deelname aan de cursus bedragen €200,- (onder voorbehoud). Schijf je je in het studiejaar vóór 1 oktober in voor een reguliere opleiding bij de HZ University of Applied Sciences, dan kun je de helft (€100,-) van dit cursusgeld terugkrijgen. Kosten van het studiemateriaal zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen en komen dus ook niet in aanmerking voor restitutie. Voor deelname van alleen de toets en zonodig één herkansing (zonder het volgen van enige les of begeleiding) wordt €100,- per toets in rekening gebracht. Het restitutiebedrag bedraagt dan €50,- bij inschrijving vóór 1 oktober bij een reguliere opleiding bij de HZ University of Applied Sciences.

Wanneer je in aanmerking komt voor deze restitutieregeling, kun je het restitutieformulier opvragen via receptiegw@hz.nl. Je kunt het ingevulde restitutieformulier opsturen naar receptiegw@hz.nl of:

University of Applied Sciences
T.a.v. Receptie
Het Groene Woud 1-3
4331 NB Middelburg

Studiemateriaal

Je ontvangt via je docent informatie over het benodigde cursusmateriaal.

Aanmelden

Schrijf je in voor de schakelcursus natuurkunde via het online inschrijfformulier.

Contact

Heb je een vraag over de schakelcursus Natuurkunde? Stel je vraag via receptiegw@hz.nl of neem contact op via 0118-489890.

Data zomercursus 2022

Inschrijven voor de Schakelcursus Natuurkunde is weer mogelijk vanaf voorjaar 2022. Zodra de exacte data bekend zijn, staan deze hier vermeld.

Als favoriet opslaan
Als favoriet opslaan