Civiele Techniek
Wil jij meewerken aan de bouw van het grootste sluisproject ter wereld? In het bepalen hoe hoog en hoe sterk dijken moeten zijn om overstromingen te voorkomen? Of wil jij ervoor zorgen dat mensen en dieren ondanks de klimaatverandering veilig bij kusten en rivieren kunnen blijven wonen? Als jouw antwoord op bovenstaande vragen ‘ja’ is, dan is de opleiding Civiele Techniek misschien wel de juiste keuze voor jou!
In 2050 leeft naar verwachting 80% van de wereldbevolking in een deltagebied, een gebied waar rivieren en zee samenkomen en het land tussen het water ligt. Juist in deze gebieden bevinden zich de grootste uitdagingen rondom kustverdediging. Met jouw kennis kunnen we veilig blijven leven in deltagebieden over de hele wereld. Tijdens de opleiding leer je alles over het ontwerpen en bouwen van grote constructies en het managen van projecten. Denk aan een stormvloedkering, die de kracht van een storm moet kunnen doorstaan of de aanleg van sluizen, tunnels en eilanden, zoals de Palm Islands bij Dubai.
Civiele Techniek doen bij HZ betekent dat je midden in een deltagebied studeert: als je de hogeschool uitloopt, kom je je werkterrein overal om je heen tegen. Wist je dat de Nederlandse Oosterscheldekering een van de zeven moderne wereldwonderen is en dat dit bouwwerk op 30 minuten van HZ te vinden is?
Werkgevers staan voor jou als afgestudeerde in de rij, want bij HZ word je niet alleen theoretisch, maar ook praktisch opgeleid. Al vanaf het begin van je studie pas je de theorie van je toekomstige werkveld toe in de praktijk. Tijdens de colleges werk je aan (internationale) opdrachten uit het werkveld, je loopt twee keer stage bij organisaties in binnen- of buitenland en je kiest voor een minor: een halfjaarprogramma waarbij je je verder specialiseert in een bedrijf naar keuze. Zo doe je al tijdens je studie ruime werkervaring op en ben je optimaal voorbereid op je carrière.
Civiele Techniek: Engels en Nederlands
Je kunt de opleiding zowel in het Engels als het Nederlands volgen.