Als favoriet opslaan

Maritiem Officier

Als Maritiem Officier is de haven of de zee jouw thuis. Je vindt werken met schepen fantastisch, of ze nu op zee varen of aan wal liggen. Ben jij die zeeman of vrouw? Kies dan voor de opleiding Maritiem Officier

Aan boord ben jij degene die zorg draagt voor de navigatie, de reisvoorbereiding, de bemanning, de lading én het schip. Je gaat om met de nieuwste computer- en communicatieapparatuur en staat klaar voor je bemanning. Je staat stevig in je schoenen, want tijdens noodsituaties ben jij de alleskunner. Van werktuigbouwkundige tot scheepsarts tot evacuatiespecialist en stuurman.

Naast dat je een echte doener bent, wil je graag iets van de wereld zien. Ook ben je stressbestendig. Wil jij straks aan de slag in een wereldbaan als Maritiem Officier op zee of aan wal? Met de opleiding Maritiem Officier aan de HZ word je opgeleid tot een maritiem professional met baangarantie! 

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Tijdens de eerste twee jaar doe je kennis op over uiteenlopende onderwerpen zoals navigeren, reisvoorbereiding, techniek, geneeskunde en lassen. Je volgt praktische
cursussen op het gebied van brandbestrijding en overlevingstechnieken en vaart korte periodes mee aan boord van verschillende schepen.

In de eerste helft van het derde jaar loop je stage aan boord van een zeegaand schip. Met alle ervaringen die je tijdens je stage hebt opgedaan ga je verder aan de slag op de HZ. Ook krijg je een onderzoeksopdracht vanuit het maritieme werkveld. In de tweede helft van het derde jaar kies je je specialisatie door het kiezen van een minor. Kies voor de nautische kant via de minor Nautical Specialities, met daarin keuzemodules zoals Pilotage, Heavy Lift of Port Logistics.

In het vierde jaar volg je de eerste helft van het jaar volg je een nautische of technische module, afhankelijk van je specialisatie. Het laatste half jaar breng je door aan boord van een cruiseschip, een tanker of een schip met zware lading. Hier voer je een afstudeeronderzoek uit. 

In het derde jaar van de opleiding volg je een minor.  Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Kies voor de nautische kant via de minor Pilotage, waarbij je focust op het loodswezen, Cargo met het accent op lading en logistiek of kies voor de technische kant via de minor Maintenance Techniek. 

Bekijk hier de minorencatalogus van de HZ met ons volledige aanbod. 

In het derde en vierde jaar van de opleiding loop je stage. Je solliciteert bij een van de rederijen van jouw keuze. De rederij betaalt jouw ticket en je stapt ergens ter wereld aan boord van je stageschip. Ook voor je afstudeeronderzoek in je vierde jaar kies je zelf waar en hoe je gaat varen. 

In het vierde jaar werk je tijdens je stage aan boord van een cruiseschip, een tanker of een schip met zware lading aan een afstudeeronderzoek. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken hoe het schip meer brandstof kan besparen om minder belastend te zijn voor het milieu. 


Als favoriet opslaan
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×