Haal jij straks het beste uit organisaties en mensen? Als bedrijfskundige ben jij de expert die mensen en organisaties adviseert en overtuigt. Jij verbindt verschillende vakgebieden en zoekt naar oplossingen. Door deze verbindende rol kun jij een belangrijke adviesfunctie vervullen in het bedrijfsleven.

Als bedrijfskundige kun je complexe vraagstukken analyseren en veranderingen implementeren door toepassing van onder andere organisatiekunde, economie en recht. Je hebt inhoudelijke kennis van verschillende disciplines, waardoor je de juiste beslissingen kunt nemen of inzichtelijk kunt maken. Je kunt beslissingen en adviezen economisch en juridisch onderbouwen en weet dit op een heldere manier te communiceren. Jij werkt graag met mensen en hebt een brede interesse in economie. Je wordt blij van het maken van sterke analyses en je weet deze analyses goed om te zetten naar een concreet advies. Met jouw expertise maak je organisaties efficiënter, innovatiever, duurzamer en verbeter je de kwaliteit.

Varianten

Deeltijd bachelor

Bedrijfskunde

Deeltijd associate degree

Bedrijfskunde
HZ-student op een Open Dag

Open Dag 23 november

Kom meer te weten over de opleiding Bedrijfskunde tijdens de Open Dag op zaterdag 23 november van 9.30 uur - 14.30 uur, locatie Vlissingen.

Meld je aan

Inhoud van de opleiding Bedrijfskunde

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

In het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis op het gebied van organisatiekunde, economie en recht. Je leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en hoe je effectief gebruik kunt maken van managementinformatie. Dit studiejaar focus je op thema’s als:

  • Herontwerpen van processen
  • De beginnende adviseur
  • Toekomstgericht ondernemen
  • Verandermanagement

In het tweede studiejaar ga je aan de slag met de internationale aspecten van strategisch management, internationaal recht en internationale handel. Samen met andere studenten krijg je de kans een eigen bedrijf te starten: een Student Company. Als bedrijfskundige zorg je ervoor dat je het overzicht bewaakt met een zelf ontwikkeld dashboard. Tijdens het laatste blok van dit jaar adviseer je de Provincie Zeeland over de duurzaamheid van haar leveranciers.

Dit jaar staat in het teken van je stage en je minor, waarmee je je vaardigheden gaat toepassen in de praktijk en je kennis verder gaat verdiepen en verbreden. Je loopt stage bij een organisatie naar keuze in binnen- of buitenland

Het vierde studiejaar start met een onderwijsblok waarin je gaat werken aan twee projecten gericht op innovatie. In het ene project onderzoek je de impact die een innovatie van een ondernemer heeft voor de organisatie en maatschappij. In het andere project ondersteun je de jury van de Emergo Innovatieprijs. Het juryoordeel is mede gebaseerd op het onderzoeksrapport dat door jou geschreven is.

In eerdere blokken heb je geleerd om data te analyseren en presenteren. Tijdens het laatste onderwijsblok ‘Business Analytics’ werk je met verschillende visualisatie tools als PowerBI en Tableau. Met deze tools ga je grote hoeveelheden data met elkaar verbinden en op professionele wijze presenteren.

Het laatste half jaar staat in het teken van je afstuderen. Je loopt stage bij een organisatie naar keuze, waarbij je onderzoek gaat doen naar een probleem of vraagstuk. Dit onderzoek vormt je afstudeerscriptie. Naast het onderzoek geef je de organisatie concrete adviezen die direct geïmplementeerd kunnen worden.

Thumbnail met oud-student Bedrijfskunde
Bedrijfskunde student in gesprek met een andere student
Thumbnail met droneshot van Zeeuwse duinen
Portret van Bedrijfskunde student
Thumbnail van animatie over Bedrijfskunde

Studenten aan het woord

Wil je weten wat onze studenten van de opleiding Bedrijfskunde vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Portret van Merijn, student Bedrijfskunde
Merijn, Student Bedrijfskunde

Na mijn studie wil ik mijn kennis van bedrijfskunde gebruiken in de wereld van de luchtmacht.

Lees het verhaal van Merijn
Van mbo naar hbo
Anthony, Student Bedrijfskunde

Op het mbo werd je nog achter je vodden aangezeten. Dat is toch anders op het hbo.

Lees het verhaal van Anthony
Portret van Maxime, student Bedrijfskunde
Maxime, Student Bedrijfskunde

Docenten kennen je en je valt niet weg tussen de studenten.

Lees het verhaal van Maxime

Handige info

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Bedrijfskunde? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema van toelatingseisen voor de opleiding Bedrijfskunde.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Van Ad naar bachelor

Met een Associate degree-diploma Bedrijfskunde kun je doorstromen naar de bachelor Bedrijfskunde aan de HZ. Gestudeerd aan de Ad-Academie in Roosendaal of bij Avans in Den Bosch? Dan stroom je direct door.

Heb je ergens anders je Ad-diploma behaald of een andere Ad-opleiding gevolgd? Dan kijken we samen naar welke vrijstellingen je kunt krijgen. De vrijstellingsprocedure start zodra je jezelf hebt aangemeld via Studielink.

Vragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Schakelcursus

Wil je je economische kennis opfrissen? Dan kun je de schakelcursus Economie volgen.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn ongeveer € 500,- per jaar. Ook zijn er kosten verbonden aan excursies. Deze kosten bedragen in totaal ongeveer € 150,-.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Twee Bedrijfskunde studenten die samen een trap aflopen

Download de brochure van Bedrijfskunde

Wil je alle informatie over de opleiding Bedrijfskunde nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten.

Er is wereldwijd grote vraag naar professionals met een probleemoplossend vermogen. In het bedrijfsleven, bij de overheid of binnen maatschappelijke organisaties. In deze beroepssectoren kun jij straks aan de slag in diverse rollen en functies als:

  • Manager
  • Business analist
  • Adviseur
  • Beleidsmedewerker

Wil je na de opleiding Bedrijfskunde doorstuderen? De HZ biedt de mogelijkheid als student deel te nemen aan een premastertraject, waardoor je versneld in een masterprogramma van Tilburg University kunt instromen. Na de selectieprocedure start je in je vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde een schakelprogramma in Tilburg ter voorbereiding op het volgen van de gewenste master. Wil je aan dit traject deelnemen dan moet je je propedeuse behaald hebben en een gewogen gemiddelde van alle tentamencijfers van 7,0 of hoger hebben.

Gerelateerde opleidingen

Portret van Finance & Control student

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Krijg jij er energie van om organisaties en bedrijven financieel succesvoller te maken? Als…

Technische Bedrijfskunde

Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te…
Portret Commerciële Economie student

Commerciële Economie

Met Commerciële Economie ben je voortdurend bezig om producten en diensten beter te maken. Je…

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Studiekeuzequiz

Ontdek welk interessegebied bij je past met onze studiekeuzequiz.

Overzicht studiekeuzeactiviteiten

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences