Bachelor

Bedrijfskunde

Bedrijfskunde

Haal jij straks het beste uit organisaties en mensen? Als bedrijfskundige doe jij niets liever dan mensen en organisaties adviseren en overtuigen. Jij bent de bruggenbouwer die de verschillende vakgebieden die nodig zijn om tot een oplossing te komen met elkaar verbindt. Dankzij deze verbindende rol kun jij in het bedrijfsleven een belangrijke adviesfunctie innemen.

Als bedrijfskundige kun je complexe vraagstukken analyseren en veranderingen implementeren door toepassing van organisatiekunde, economie en recht. Je hebt inhoudelijke kennis van verschillende disciplines, waardoor je de juiste beslissingen kunt nemen of inzichtelijk kunt maken. Je kunt beslissingen en adviezen economisch en juridisch onderbouwen en weet dit op een heldere manier te communiceren. Jij werkt graag met mensen en hebt een brede interesse in economie. Je wordt blij van het maken van sterke analyses en je weet deze analyses goed om te zetten naar een concreet advies. Met jouw expertise maak je organisaties efficiënter, innovatiever, duurzamer en verbeter je de kwaliteit.

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Voltijd
 • 4 Jaar
 • Nederlands
 • Vlissingen
 • September

Meeloopdag 14 maart

Ontdek hoe het is om student Bedrijfskunde te zijn aan de HZ in Vlissingen!

Programma

Inhoud van de opleiding Bedrijfskunde

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis op het gebied van organisatiekunde, economie en recht. Je leert hoe je bedrijfsprocessen kunt verbeteren en hoe je effectief gebruik kunt maken van managementinformatie. Dit studiejaar focus je op thema’s als:

 • Herontwerpen van processen
 • De beginnende adviseur
 • Toekomstgericht ondernemen
 • Verandermanagement
Jaar 2

In het tweede studiejaar ga je aan de slag met de internationale aspecten van strategisch management, internationaal recht en internationale handel. Samen met andere studenten krijg je de kans een eigen bedrijf te starten: een Student Company. Ook ontwikkel je je adviesvaardigheden verder. Zo leer je hoe je een adviesgesprek moet voeren met een particuliere klant en hoe je een mkb-ondernemer het beste kunt adviseren

Jaar 3

Dit jaar staat in het teken van je stage en je minor, waarmee je jouw vaardigheden gaat toepassen in de praktijk en je kennis verder gaat verdiepen en verbreden. Je loopt stage bij een organisatie naar keuze in binnen- of buitenland

Jaar 4

Het vierde studiejaar start met een onderwijsblok waarin je gaat werken aan twee projecten gericht op innovatie. In het ene project onderzoek je de impact die een innovatie van een ondernemer heeft voor de organisatie en maatschappij. In het andere project ondersteun je de jury van de Emergo Innovatieprijs. Het juryoordeel is mede gebaseerd op het onderzoeksrapport dat door jou geschreven is.

Het laatste half jaar staat in het teken van je afstuderen. Je loopt stage bij een organisatie naar keuze, waarbij je onderzoek gaat doen naar een probleem of vraagstuk. Dit onderzoek vormt je afstudeerscriptie. Naast het onderzoek geef je de organisatie concrete adviezen die direct geïmplementeerd kunnen worden.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Bedrijfskunde vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Bedrijfskunde? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema van toelatingseisen voor de opleiding Bedrijfskunde.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Van Ad naar bachelor

Met een Associate degree-diploma Bedrijfskunde kun je doorstromen naar de bachelor Bedrijfskunde aan de HZ. Gestudeerd aan de Ad -academie in Roosendaal of bij Avans in Den Bosch? Dan stroom je direct door.

Heb je ergens anders je Ad-diploma behaald of een andere Ad-opleiding gevolgd? Dan kijken we samen naar welke vrijstellingen je kunt krijgen. De vrijstellingsprocedure start zodra je jezelf hebt aangemeld via Studielink.

Vragen? Neem dan contact met ons op via dit formulier.

Schakelcursus

Wil je je economische kennis opfrissen? Dan kun je de schakelcursus Economie volgen.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn ongeveer €500,- per jaar. Ook zijn er kosten verbonden aan excursies. Deze kosten bedragen in totaal ongeveer €150,-.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Download de brochure van Bedrijfskunde

Wil je alle informatie over de opleiding Bedrijfskunde nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Science’ achter je naam zetten.

Beroepen

Er is wereldwijd grote vraag naar professionals met een probleemoplossend vermogen. In het bedrijfsleven, bij de overheid of binnen maatschappelijke organisaties. In deze beroepssectoren kun jij straks aan de slag in diverse rollen en functies als:

 • Manager
 • Business analist
 • Adviseur
 • Beleidsmedewerker

Doorstuderen

Wil je na de opleiding Bedrijfskunde doorstuderen? De HZ biedt de mogelijkheid als student deel te nemen aan een premastertraject, waardoor je versneld in een masterprogramma van Tilburg University kunt instromen. Na de selectieprocedure start je in je vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde een schakelprogramma in Tilburg ter voorbereiding op het volgen van de gewenste master. Wil je aan dit traject deelnemen dan moet je je propedeuse behaald hebben en een gewogen gemiddelde van alle tentamencijfers van 7,0 of hoger hebben.

Projecten

Bedrijfskunde in de praktijk

Je werkt tijdens projecten en opdrachten vaak voor echte opdrachtgevers. Zo sluit je opleiding goed aan op je latere werk. Benieuwd wat voor soort projecten je gaat doen? Bekijk het hieronder!

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Studiekeuzetest
Ontdekken welke opleiding bij je past?
Doe de test
Loop mee bij een opleiding naar jouw keuze
Wil je een goede indruk krijgen van de inhoud van een opleiding? Tijdens een Meeloopdag verdiep je jezelf in een opleiding waarin jij geïnteresseerd bent. Je ervaart hoe het is om een les te volgen bij een opleiding naar jouw keuze. Tussendoor kun je de studenten en docenten vragen stellen.
Meld je aan
Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Social

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences

Als favoriet opslaan