Bachelor

Tourism Management

Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Maak jij de leefbaarheid van verschillende bestemmingen nog beter? Zorg jij voor een fantastische gastbeleving van bijvoorbeeld musea met jouw belevingsconcept? Of ga je aan de slag met de marketing van een evenement? Met de Engelstalige opleiding Tourism Management aan de HZ ontwikkel je jezelf tot pionier in de reiswereld. En dat vanuit een fantastische reisbestemming: de toeristische regio Zeeland.

De reiswereld is altijd in ontwikkeling. Geen wonder dus dat deze branche altijd op zoek is naar creatieve professionals. Enthousiastelingen die nieuwe reisproducten en onvergetelijke reiservaringen voor anderen samenstellen. Wanneer je aan het werk gaat ben je de verbindende schakel tussen verschillende organisaties, het bedrijf en de gast en binnen je eigen organisatie om ervoor te zorgen dat mensen een ultieme beleving ervaren.

Tourism Management iets voor jou?
Je hebt een talent voor organiseren, je bent creatief en je maakt gemakkelijk contact andere mensen, ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Je bent klantgericht en weet daardoor goed in te spelen op de wensen van je gast. Hierdoor kun je een strategische visie voor de organisatie waarvoor je werkt ontwikkelen. Of dit nou gaat om het verduurzamen van bestemmingen of evenementen, het personeelsbeleid of het vermarkten van een product of dienst. Je krijgt de mogelijkheid jezelf tijdens de opleiding te specialiseren op verschillende vlakken. Verdiep je bijvoorbeeld in toerisme gecombineerd met gezondheid. Wat is de toegevoegde waarde van wellness of yoga voor een organisatie? Maar ook op het gebied van gastronomie en foodtrends kun jij de pionier worden. Je krijg alle ruimte om een richting te kiezen die bij je past. Kom jij Tourism Management studeren aan de HZ in Vlissingen? Welcome, bienvenue, willkommen.

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Voltijd
 • 3 jaar of 4 jaar
 • Engels
 • Vlissingen
 • September
Programma

Inhoud van de opleiding Tourism Management

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage, minor en afstuderen.

Jaar 1

Je ontdekt de fundamenten van het toerisme en de vrijetijdsindustrie. Je werk mee aan projecten voor zowel Nederlandse als internationale bedrijven en organisaties. Je focust je op onderwerpen als:

 • Marketing
 • Hostmanship (klantgerichtheid)
 • Human resources
 • Operationeel management
 • Business modeling
 • Value creation

Aan het einde van het jaar ga je voor het eerst op stage. Je draait dan mee in een organisatie in het werkveld. Denk aan een vakantiepark, een hotel of evenementenorganisatie in het binnen-of buitenland.

Bestemming (on)bekend
Ook krijg je dit jaar de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken.

Jaar 2

Je focust in jaar 2 op onderwerpen als:

 • Interculturele communicatie
 • Organisatieculturen
 • Digital intelligence
 • Bedrijfsanalyse
 • Technologische trends, e-toerisme
 • Bestemmingsontwikkeling
 • Investeringanalyse en experience design.

Aan het einde van het jaar loop je stage. Je helpt een organisatie vooruit door tactische verbeteringen in de service aan te brengen. Zo speel je nog meer in op de wensen en behoeften van gasten. Ook leer je kritisch te kijken naar het aanbod, operationele processen en concepting.

Bestemming (on)bekend
Ook dit jaar krijg je de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken.

Jaar 3

Je oefent dit jaar je onderzoeksvaardigheden in de praktijk, ter voorbereiding op je afstuderen. Samen met je projectgroep voer je 10 weken lang een project uit op het gebied van toerisme en leisure, waarbij je het volledige proces doorloopt van een afstudeeronderzoek. Je focust dit jaar op onderwerpen, als:

 • Strategisch management
 • Commerciële vaardigheden
 • Verantwoord toerisme
 • Ethiek

Minor
In het derde jaar kies je een minor: een soort keuzepakket van een half jaar. Met de minor die je kiest verdiep je jouw kennis. Je kiest een minor die betrekking heeft op je specialisatie of toerisme in het algemeen. Dit kun je doen op de HZ of op een andere hogeschool of universiteit in Nederland of het buitenland. Bijna alle Tourism Management studenten kiezen voor het buitenland, zoals Noorwegen, Oostenrijk, Canada, Verenigde Staten, Letland of Thailand.

Jaar 4

Dit jaar staat in het teken van je afstuderen. Je kunt bij Tourism Management zelf je afstudeerjaar personaliseren. Wil je doorstuderen en een master gaan doen? Dan kun je een groter deel van het jaar aan je thesis besteden en een kleiner deel aan je management traineeship. Vind je het juist belangrijk om de praktijkervaring zo veel mogelijk op te doen, dan kies je juist voor een groter praktijkdeel en een kleiner thesis deel.

Download de brochure

Wil je alle informatie over de opleiding Tourism Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Ervaringen

Studenten over de opleiding

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Tourism Management vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over het aanmeldproces of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema toelatingseisen voor de opleiding Tourism Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn in het eerste en tweede jaar ongeveer €500,- per jaar (studieboeken, studiereis). In het derde en vierde jaar zijn de kosten ongeveer €100,- per jaar.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Domeinbureau HZ Business, Vitality & Hospitality, via tel. 0118 - 489 880 of via ba@hz.nl.

Download de brochure

Wil je alle informatie over de opleiding Tourism Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Beroepen

Met jouw toeristische opleiding kun je veel kanten op. Of je nu kiest voor een baan als destination marketeer of liever als sales consultant aan de slag gaat. Mogelijke banen waaraan je kunt denken:

 • Hospitality professional
 • Sales consultant
 • Marketing employee/manager
 • Hr employee/manager
 • Customer service manager
 • Operations managers
 • Entrepreneur (ondernemer)

Doorstuderen

Wil jij na de opleiding Tourism Management doorstuderen? Kies dan bijvoorbeeld voor de master Strategic Business Management and Marketing, Imagineering of Destination Management. Het kan zijn dat je voor een master eerst nog een pre-master moet volgen.

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Vraag het een student!
Heb jij vragen over de opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan studenten van de opleiding Tourism Management!
Chat nu
Studiekeuzetest
Ontdekken welke opleiding bij je past?
Doe de test
Proefstuderen
Wil je meemaken hoe het is om te studeren aan de HZ. Meld je aan om te gaan proefstuderen bij een opleiding waar jouw interesse naar uit gaat.
Meld je aan
Toon alle studiekeuzeactiviteiten
Social

Deel jouw HZ verhaal met @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerde opleidingen

Kijk ook eens naar deze opties

Als favoriet opslaan