Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Ben je creatief, ondernemend en sociaal? Kies dan voor de Engelstalige opleiding Tourism Management en ontwikkel jezelf tot pionier binnen de toeristische- en hospitality sector en studeer midden in de toeristische praktijk in Zeeland.

Tijdens de opleiding Tourism Management ontwikkel je producten voor de toeristische markt, waarbij de toerist centraal staat. Je kent de gast als geen ander en weet daardoor goed in te spelen op zijn of haar wensen. Hierdoor kun je een strategische visie voor je organisatie ontwikkelen. Je hebt een talent voor organiseren, je bent creatief en je maakt gemakkelijk contact andere mensen, ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Daarnaast ben je iemand die verandering als een uitdaging ziet en denkt in kansen.  Wanneer je aan het werk gaat ben je de verbindende schakel tussen verschillende organisaties, het bedrijf en de gast en binnen je eigen organisatie om ervoor te zorgen dat de toerist een ultieme beleving ervaart.  

Lees meer
Download brochure

Opbouw opleiding

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.

De opleiding wordt in het Engels aangeboden. Daarnaast biedt de HZ een Associate Degree van deze opleiding aan, waarbij je in twee jaar een diploma op dit niveau kunt halen. Ook kun je een VWO-traject volgen (zie toelatingseisen op deze pagina).

De toeristische- en hospitality sector, zowel regionaal als internationaal, staan tijdens je studie centraal.  Hostmanship en gastbeleving zijn hierbij belangrijke begrippen. Je leert hoe je mensen, of het nou een gast of een medewerker is, het gevoel te geven dat ze welkom zijn (hostmanship). Je bent in staat om mensen te verbinden, zodat je als je aan het werk gaat de schakel bent tussen het bedrijf, de medewerker en de gast. Daarnaast weet je hoe je meerdere organisaties bij elkaar krijgt om bijvoorbeeld een stad of regio te promoten. 

 Je doet in verschillende modules kennis op over onderwerpen als marketing, human resource management, onderzoek, interculturele communicatie, strategisch management, financieel management en internationaal recht. Je ontwikkelt een ondernemende houding en je leert alles op het gebied van entrepeneurship (ondernemerschap). Vanaf dag een ga je samen met andere studenten aan de slag met opdrachten voor bestaande bedrijven. Daarnaast ga je vanaf je eerste jaar tijdens stages en bedrijfsbezoeken het werkveld in en oriënteer jij je op je toekomstige beroep bij bijvoorbeeld een hotel, restaurant, evenementenbureau of een vakantiepark.  Ook ontwikkel je tijdens je hele studie jouw onderzoeksvaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uitvoeren.

In het derde en vierde jaar kun je de modules inrichten naar eigen interesse. Wil je een master volgen na de opleiding? Dan voer je een omvangrijk afstudeeronderzoek uit en lever je een scriptie op. Ben je meer iemand van de praktijk? Kies dan voor bijvoorbeeld meerdere stages om kennis te maken met de verschillende beroepen en sectoren of doe een marktonderzoek naar het opzetten van een eigen bedrijf.

In het derde jaar van de opleiding volg je een minor. Met een minor verdiep of verbreed je je kennis en vaardigheden. Je kunt dit bij de HZ doen of bij een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.

Al vanaf het eerste leerjaar maak je kennis met het beroepenveld via gastdocenten, bedrijfsbezoeken en stages. Je werkt aan opdrachten die uit het werkveld komen en deze presenteer je aan echte bedrijven. In het derde en vierde jaar kun je de modules inrichten naar eigen interesse.

Wil je een master volgen na de opleiding? Dan voer je een omvangrijk afstudeeronderzoek uit en lever je een scriptie op. Onderzoek bijvoorbeeld het online boekingsgedrag van jongeren of welk concurrentievoordeel een vestigingsplaats aan de kust heeft voor congrescentra.

Ben je meer iemand van de praktijk? Kies dan voor bijvoorbeeld meerdere stages om kennis te maken met de verschillende beroepen en sectoren of doe een marktonderzoek naar het opzetten van een eigen bedrijf. 

Studenten over de opleiding

Wil jij weten hoe studenten de opleiding Tourism Management ervaren? Lees erover in hun eigen verhaal.

Luc Tweedejaars student Tourism Management "Wees niet bang dat je Engels niet goed genoeg is. Je leert het echt vanzelf en krijgt hulp mocht je dit nodig hebben!" Lees het hele verhaal van Luc

Specialisaties

Wanneer je kiest voor één van de vier specialisaties zal je met name stage lopen en opdrachten uitvoeren voor organisaties passend bij je specialisatie. Wanneer je geen specialisatie volgt word je breed opgeleid binnen de toeristische- en hospitality sector. Je leert om trends en ontwikkelingen binnen die sector te vertalen naar specifieke producten en diensten. Je kunt kiezen uit vier verschillende specialisaties: 

Developing Hotels, Resorts and Parks

Je leert hoe je bedrijfsprocessen, het imago en de kwaliteit van producten en diensten kunt verbeteren van bedrijven zoals hotels, bungalowparken, resorts en campings. Deze specialisatie richt zich vooral op verblijfsaccomodaties en focus je je op hetgeen waar de gast behoefte aan heeft tijdens zijn of haar verblijf. Vanaf het moment dat mensen ontvangen worden, tot het design van het hotel en de inrichting van de kamers. 

Guiding Gastronomy, Advancing restaurants

Je leert hoe je trends zoals slow food, biologisch eten en het gebruik van lokale producten kunt toepassen in de gastronomische sector. Je bent in staat om restaurants te adviseren om een passend belevingsconcept neer te zetten. Daarnaast leer je hoe je productieprocessen van een bedrijf kunt optimaliseren. 

Stimulating visits by branding destinations, tours and events

Samen met andere organisaties zet je een bepaalde stad of regio op de kaart (citymarketing). Je bent in staat om producten en diensten te ontwikkelen om de toerist een authentieke beleving te laten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een tuk-tuk tocht, waarbij je langs alle lokale markten gaat om ingrediënten te kopen en af te sluiten met een lokale kookworkshop. Daarnaast leer je alle ins en outs over eventmanagement. 

Promoting Wellbeing & Healthy Lifestyle

Je specialiseert je in het integreren en toepassen van een gezonde levensstijl binnen de toeristische- en vrijetijdssector. Denk hierbij aan wellness, detox en yoga reizen, maar ook aan het verbeteren van de privé-werkbalans van medewerkers binnen een organisatie met bijvoorbeeld de hulp van mindfulness.


Toelatingseisen

Voor de opleiding Tourism Management gelden de volgende toelatingseisen. 

Toelatingseisen
21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding. 

Vwo-traject

Wanneer je afgestudeerd bent aan het vwo kun je in aanmerking komen voor het driejarige, Engelstalige traject van de opleiding. Je kunt dan in vier jaar tijd zowel je hbo-bachelor als je universitaire masterdiploma behalen. Je stroomt dan in het laatste jaar door naar de pre-master Strategics Business Management & Marketing aan de NHTV in Breda. 

Aanmelden
Als je in aanmerking wilt komen voor het vwo-traject dien je voor de deadline een motivatiebrief, je CV en je cijferlijst naar ons toe te sturen. In je motivatiebrief geef je aan waarom je kiest voor de opleiding Vitality & Tourism Management, waarom je aan de HZ wil studeren en je onderbouwt met bewijzen waarom jij jezelf geschikt acht voor het driejarige vwo-traject. 

Ga in je motivatiebrief in op je persoonlijke eigenschappen en talenten, jouw studiekeuzeproces en je algemene vaardigheden. Je kunt je brief, CV en cijferlijst per e-mail versturen aan het Domeinbureau HZ Business, Vitality & Hospitality: ba@hz.nl. Vervolgens nodigen we je uit voor een intakegesprek. Als het gesprek goed verloopt, word je uitgenodigd om een niveautoets talen en een niveautoets statistiek te maken. Op basis van je prestaties in het eerste half jaar van de studie zal duidelijk worden of je het vwo-traject mag afronden. Mocht je een negatief advies krijgen dan kun je verder met de reguliere opleiding, zonder studievertraging op te lopen. 

Meer informatie?
Mocht je vragen hebben over het vwo-traject dan kun je eveneens een e-mail aan tourismmanagement@hz.nl

Internationaal

De opleiding is internationaal. Je komt terecht in een klas met studenten van over de hele wereld. De voertaal tijdens de opleiding is Engels. De course Business English bereid je voor op het werken in de toeristische- en hospitality sector. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van internationale voorbeelden uit de praktijk.

Verder kun je de opleiding zo internationaal maken als je zelf wilt. Een groot deel van de studenten van de opleiding Tourism Management kiest voor een buitenlandse minor of stage. Aan het einde van het eerste en tweede jaar, vlak voor de zomerperiode, loop je stage. Op deze manier heb je de mogelijkheid je bezoek aan het buitenland te verlengen en wellicht een zomerbaan te combineren met een extra taalcursus. Tijdens een exchange minor verblijf je vijf maanden in het buitenland, waarbij je specifieke vakken kiest in een richting waarin jij je verder wil ontwikkelen. Uiteraard kun je ook je afstudeeronderzoek of stages in het buitenland doen.  

Praktische informatie

Alle belangrijke informatie over deze studie vind je hier op een rij.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn in het eerste en tweede jaar ongeveer €350,- per jaar. In het derde en vierde jaar zijn de kosten ongeveer €100,- per jaar. 

Aanmelden en inschrijven

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Leslocatie

De lessen worden verzorgd aan de Edisonweg 4, Vlissingen.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze opleiding? Neem dan contact op met het Domeinbureau HZ Business, Vitality & Hospitality, via tel. 0118 - 489 880 of via ba@hz.nl.

Na de opleiding

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Vanaf nu mag je de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Heb je het Honours Programme gevolgd? Dan krijg je een extra certificaat bij je diploma.

Met je diploma op zak ben je breed inzetbaar dankzij jouw strategische en analytische vermogen om zaken planmatig aan te pakken. Ga aan de slag op een marketing afdeling of kies voor de wereld van de hospitality, zodat je jouw specialistische kennis in de praktijk kunt brengen. Zowel in binnen- als buitenland kun jij je kennis en vaardigheden gebruiken om jouw gasten de perfecte beleving te laten ervaren.  

Na je studie kun je ook voor jezelf beginnen. Je leert tijdens de opleiding namelijk alles over entrepeneurship (ondernemerschap). 

Wil je na de opleiding Tourism Management doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat je voorafgaand aan een master eerst een pre-master moet volgen. Dit kan bijvoorbeeld aan de NHTV, waar je de pre-master Strategic Business Management and Marketing kunt volgen.  

Als favoriet opslaan
Als favoriet opslaan