Bachelor

Tourism Management

Tourism Management

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Maak jij de leefbaarheid van verschillende bestemmingen nog beter? Zorg jij voor een fantastische gastbeleving met jouw belevingsconcept? Of ga je aan de slag met de marketing van een evenement? Met de Engelstalige opleiding Tourism Management aan de HZ ontwikkel je jezelf tot pionier in de reiswereld. En dat vanuit een fantastische reisbestemming: de toeristische regio Zeeland.

De reiswereld is altijd in ontwikkeling. Geen wonder dus dat deze branche altijd op zoek is naar creatieve professionals. Enthousiastelingen die nieuwe reisproducten en onvergetelijke reiservaringen voor anderen samenstellen.

Tourism Management iets voor jou?
Je hebt talent voor organiseren, je bent creatief en je maakt gemakkelijk contact met andere mensen. Ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Je bent klantgericht en weet daardoor goed in te spelen op de wensen van je gast. Hierdoor kun je een strategische visie voor de organisatie waarvoor je werkt ontwikkelen. Of dit nou gaat om het verduurzamen van bestemmingen of evenementen, het personeelsbeleid of het vermarkten van een product of dienst. Kom jij Tourism Management studeren aan de HZ in Vlissingen? Welcome, bienvenue, willkommen.

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Voltijd
 • 3 jaar of 4 jaar
 • Engels
 • Vlissingen
 • September
Programma

Inhoud van de opleiding Tourism Management

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage, minor en afstuderen.

Jaar 1

Je ontdekt de fundamenten van het toerisme en de vrijetijdsindustrie. Je werkt aan projecten voor zowel Nederlandse als internationale bedrijven en organisaties. Je focust je op onderwerpen als:

 • Marketing
 • Hostmanship (klantgerichtheid)
 • Human resources
 • Operational management
 • Business modeling
 • Value creation

Aan het eind van het jaar ga je voor het eerst op stage. Je draait dan mee in een organisatie in het werkveld. Denk aan een vakantiepark, een hotel of evenementenorganisatie in het binnen-of buitenland.

Bestemming (on)bekend
Ook krijg je dit jaar de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet de organiseren, maar wel mee op reis te gaan.

Jaar 2

Je focust in jaar 2 op onderwerpen als:

 • Interculturele communicatie
 • Organisatieculturen
 • Digital intelligence
 • Bedrijfsanalyse
 • Technologische trends, e-toerisme
 • Bestemmingsontwikkeling
 • Investeringanalyse en experience design.

Aan het einde van het jaar loop je stage. Je maakt na een analyse een verandervoorstel op basis van de hostmanship methode die je hebt geleerd. Zo speel je nog meer in op de wensen en behoeften van gasten. Ook leer je kritisch te kijken naar het aanbod, operationele processen en concepting.

Bestemming (on)bekend
Ook dit jaar krijg je de kans om zelf een studiereis te organiseren voor vrije studiepunten. Organiseer jij samen met je klasgenoten een fantastische week, bestemming (nog) onbekend? Jullie regelen het programma, de tickets en alles wat bij het plannen van een reis komt kijken .Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet de organiseren, maar wel mee op reis te gaan.

Jaar 3

Je oefent dit jaar je onderzoeksvaardigheden in de praktijk, ter voorbereiding op je afstuderen. Samen met je projectgroep voer je 10 weken lang een project uit op het gebied van toerisme en leisure, waarbij je het volledige proces doorloopt van een afstudeeronderzoek. Je focust dit jaar op onderwerpen, als:

 • Strategisch management
 • Commerciële vaardigheden
 • Verantwoord toerisme
 • Ethiek

Minor
In het derde jaar kies je een minor. Met de minor die je kiest verdiep je jouw kennis. Dit kun je doen op de HZ of op een andere hogeschool of universiteit in Nederland of het buitenland. Bijna alle Tourism Management studenten kiezen voor het buitenland, zoals Noorwegen, Oostenrijk, Canada, Verenigde Staten, Letland of Thailand.

Jaar 4

Dit jaar staat in het teken van je afstuderen. Je kunt bij Tourism Management zelf je afstudeerjaar personaliseren. Wil je doorstuderen en een master gaan doen? Dan kun je een groter deel van het jaar aan je thesis besteden en een kleiner deel aan je management traineeship. Vind je het juist belangrijk om de praktijkervaring zo veel mogelijk op te doen, dan kies je juist voor een groter praktijkdeel en een kleiner thesis deel.

Twijfel je welke richting bij jou past?

Bekijk dan op 11 oktober een online voorlichting en maak kennis met alle opleidingen gericht op economie.

Ervaringen

Studenten over de opleiding

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Tourism Management vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Vwo-traject

Tourism Management in 3 jaar

Voor wie?

Met je vwo-diploma kun je in aanmerking komen voor het Engelstalige driejarig traject van de opleiding. Hiervoor moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kies je voor dit traject, dan kom je in een klas met internationale studenten.

Lisanne
"Met mijn vwo-diploma duurt mijn opleiding Tourism Management ruim een jaar korter. Echt ideaal!"
Lees het hele verhaal van Lisanne

Opbouw

Je start in jaar twee van de opleiding. Het kan voorkomen dat je nog wat moet bijleren over de onderwerpen die je hebt gemist in jaar 1. In jaar 3 (jouw 2e jaar) loop je stage en volg je een minor naar keuze in Nederland of in het buitenland. In het laatste jaar zorg je voor een extra verdieping in je vakgebied via projecten en colleges. Ook doe je een afstudeeronderzoek in het beroepenveld.

Master

Na het vwo-traject Tourism Management kun je doorstromen naar een master. Het kan zijn dat je eerst een schakeljaar moet doorlopen voor je aan het masterprogramma kunt starten. Dit hangt af van de master waarvoor je kiest. Afhankelijk van de master die je kiest behaal je in vijf of zes jaar tijd zowel je hbo-bachelor als je universitaire masterdiploma. Het werkveld staat om je te springen als je beide diploma’s op zak hebt.

Toelating

Het driejarig traject van Tourism Management is Engelstalig. Om in het tweede jaar te kunnen starten heb je een vwo-diploma (of internationaal gelijkwaardig diploma) nodig.

Aanmelden

Interesse? Je meldt je aan voor de reguliere opleiding in Studielink. Je neemt meteen contact op met het domeinbureau van onze economische opleidingen via ba@hz.nl, met de vermelding dat je wilt instromen in het verkorte programma van de opleiding Tourism Management. Vervolgens vormen je toelating, motivatie en studiekeuze het onderwerp van een gesprek met een studiecoach. Neem ruim op tijd contact op met de opleiding (liefst voor 1 juli), want na 1 september is het niet meer mogelijk om in het tweede jaar in te stromen!

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de opleiding Tourism Management? Lees hier alles over het aanmeldproces of ga direct naar Studielink.

Toelatingseisen

Bekijk het schema toelatingseisen voor de opleiding Tourism Management.

21+ toets

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Studiekosten

Naast het collegegeld zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn in het eerste en tweede jaar ongeveer €500,- per jaar (studieboeken, studiereis). In het derde en vierde jaar zijn de kosten ongeveer €100,- per jaar.

Studeren in Zeeland

Naast studeren is een leuke studententijd minstens zo belangrijk. En heb je al besloten of je op kamers gaat? Ontdek het studentenleven in Zeeland.

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vul dit formulier in en de studiekeuzeadviseur neemt contact met je op.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Download de brochure

Wil je alle informatie over de opleiding Tourism Management nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Gefeliciteerd, je bent afgestudeerd! Je mag vanaf nu de titel ‘Bachelor of Arts’ achter je naam zetten.

Beroepen

Met jouw toeristische opleiding kun je veel kanten op. Of je nu kiest voor een baan als destination marketeer of liever als sales consultant aan de slag gaat. Mogelijke banen waaraan je kunt denken:

 • Hospitality professional
 • Sales consultant
 • Marketing employee/manager
 • Hr employee/manager
 • Customer service manager
 • Operations managers
 • Entrepreneur (ondernemer)

Doorstuderen

Wil jij na de opleiding Tourism Management doorstuderen? Kies dan bijvoorbeeld voor de master Strategic Business Management and Marketing, Imagineering of Destination Management. Het kan zijn dat je voor een master eerst nog een pre-master moet volgen.

Projecten

Tourism Management in de praktijk

Je werkt tijdens projecten en opdrachten vaak voor echte opdrachtgevers. Zo sluit je opleiding goed aan op je latere werk. Benieuwd wat voor soort projecten je gaat doen? Bekijk het hieronder!

Studiekeuzehulp

Ontdekken of deze opleiding bij je past? Dan kan het helpen deel te nemen aan een studiekeuzeactiviteit. Meld je aan voor een van onderstaande activiteiten.

Vraag het een student!

Heb jij vragen over een opleiding, de HZ of het studentenleven? Vraag het aan één van onze studenten.

Chat nu
Toon alle studiekeuzeactiviteiten
Social

Ontdek de opleiding @hzuniversityofappliedsciences

Gerelateerde opleidingen

Kijk ook eens naar deze opties

Als favoriet opslaan