Studentenleven

Studeren is meer dan alleen met je neus in de boeken zitten. Sluit je aan bij een van onze studentenverenigingen, doe mee aan van de culturele activiteiten van HZ Cult, kom in beweging met HZ Sport of bezoek een van de feesten van WE LOVE COLLEGE. En heb je al besloten of je op kamers wilt gaan?

Bijbaan nodig?
Op zoek naar een bijbaan naast je studie? Bij The Work Zone, het uitzendbureau van de HZ, kun je terecht voor de leukste bijbanen. Voor, na en tijdens je studie! Studenten van de HZ gaan bijvoorbeeld aan de slag tijdens evenementen of in de catering.

Vlissingen
Wanneer je in Vlissingen aankomt, word je al snel verwelkomd door de frisse zeelucht. Al wandelend door de stad sta je voor je het weet met je voeten in het zand. Het strand is eigenlijk altijd dichtbij. Vlissingen is van oudsher en echt havenstad en dat zie je duidelijk terug aan bijvoorbeeld de oude fabrieken en de schepen die er liggen. Maar behalve dat is Vlissingen ook een studentenstad!

Met  zo’n 44.500 inwoners is de gemeente Vlissingen niet heel groot. Dat maakt de binnenstad compact en de HZ is altijd in de buurt. Je komt dus gemakkelijk andere studenten tegen en je leert elkaar snel kennen. Naast je studie hoef je jezelf in Vlissingen niet te vervelen. Er is genoeg te doen wanneer je even niet aan het studeren bent.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in de omgeving van HZ? Ontdek de omgeving via onze kaart!

Middelburg
Studeren in een van de mooiste steden van Nederland, dat doe je in Middelburg. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en telt bijna 40.000 inwoners. De stad biedt alle faciliteiten voor een perfecte studententijd.

In Middelburg is alles op loopafstand van de school aan het Groene Woud. Je bent zo bij de supermarkt, de stad en de uitgaansgelegenheden. Het station zit op 10 minuten lopen van de school. Op zomerse dagen zit je in 20 minuten fietsen op het strand, bijvoorbeeld aan de boulevard in Vlissingen of in een van de toeristische dorpen als Dishoek, Zoutelande, Westkapelle of Domburg. Met de auto zit je binnen een uur tijd in Rotterdam, Breda of Antwerpen.

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in de omgeving van HZ? Ontdek de omgeving via onze kaart!

foto (c) Indra Paasse, Biondina voor DNA-beeldbank op www.laatzeelandzien.nl