Studieroute

Zorg

Onderdeel van

Social Work

Zorg

Wanneer je kiest voor de studieroute zorg richt je je op mensen met langdurige en/of complexe problematiek en hun naaste omgeving.

Op eigen kracht

Denk aan de ondersteuning van mensen met een lichamelijke aandoening of handicap, een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Je houdt je bezig met de vraag hoe mensen optimaal sociaal kunnen functioneren ondanks hun aandoeningen en beperkingen. Je leert over complexe problemen waarmee mensen met een (tijdelijke) beperking en hun netwerk te maken hebben. Samen ga je op zoek naar hoe deze mensen zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen blijven leiden en inrichten. Dit doe je samen met je cliënt en zijn of haar netwerk. Je vindt het hierbij belangrijk dat jouw cliënt zoveel mogelijk eigen regie houdt en het zoveel mogelijk op eigen kracht doet.

Lees meer
Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van de opleiding Social Work vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees dan de verschillende ervaringen van onze studenten.

Opleiding

Wat kan ik voor jou betekenen?

Social Work doe je met je hart, hoofd en handen. Je bent iemand met een sterk inlevingsmorgen. En je kunt goed luisteren, stimuleren, organiseren en analyseren. Als social worker sta je met beide benen op de grond, ook als het spannend wordt. Jij helpt mensen de regie over hun leven terug te krijgen. Of je nou werkt in de Jeugdzorg, verslavingszorg, welzijnswerk in wijken en dorpen of de psychiatrie. Sta jij open voor anderen en zie je vooral mogelijkheden en kansen? Dan is de opleiding Social Work aan de HZ iets voor jou!

De studieroute Zorg is onderdeel van de opleiding Social Work