Associate degree

Pedagogisch Educatief Professional Associate degree

Pedagogisch Educatief Professional Associate degree

Heb jij oog voor talenten van kinderen? En wil jij een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van kinderen en hun talenten tot bloei laten komen? Dan is deze Associate degree Pedagogisch Educatief Professional iets voor jou!

Een professional voor kinderen van 0 tot 14 jaar oud
Kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar oud zijn volop in ontwikkeling. Ouders, opvoeders, de school, de kinderopvang en alle andere partijen in het netwerk van een kind dragen hier aan bij. Jij bent straks degene die ervoor zorgt dat kinderen hun talenten ontwikkelen. Vanuit een gerichte observatie kun je behoeftes bij kinderen signaleren. En weet je hoe je een behandelingsplan voor normale of licht problematische ontwikkelvraagstukken kunt uitvoeren. Denk aan zindelijkheid, taalverwerving en omgaan met cultuurverschillen bij 0 tot 8 jarigen of aan opstandig gedrag, huiswerkbegeleiding, overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs en gamen bij 8 tot 14 jarigen. Bij meer problematische vraagstukken weet je precies welke professional je kunt in schakelen en zie je er op toe dat alle partijen betrokken blijven bij de ontwikkeling van het kind.

Lees meer

Kenmerken

  • Associate degree
  • Deeltijd
  • 2 Jaar
  • Nederlands
  • Vlissingen
Programma

Programma

Lees hier alles over het programma van de deeltijd Associate degree-opleiding Pedagogisch Educatief Professional:

Jaar 1

In het eerste studiejaar verdiep je je in pedagogische theorieën en leer je deze te vertalen naar verschillen tussen kinderen en groepen kinderen.

Ontwikkelingen stimuleren, interactie tussen kinderen begeleiden, het spelend leren en oog hebben voor talentontwikkeling bij jezelf en bij kinderen komen aan bod. Naast theoretische kennis staat eveneens de praktijkervaring centraal. Deze praktijkervaring doe je gericht op binnen je eigen werksetting of via een stageplaats.

Thema’s als het kind en zijn ontwikkeling, het kind en zijn spel, het kind en zijn (in)formele netwerk en het kind en zijn talenten staan het eerste jaar centraal.

Jaar 2

In het tweede studiejaar ligt de nadruk op de sociale omgeving van de kinderen, het gezin en de wijk. De theorie en praktijk zijn gericht op opvoedkunde, gezondheid en bewegen, gespreksvaardigheden, omgaan met ouders, wet- en regelgeving en beroepsethiek. Aan het einde van de studie voer je een praktijkgericht onderzoek uit.

In het tweede studiejaar staan deze thema’s centraal: de pedagogisch professional binnen de multidisciplinaire keten, de pedagogisch professional en zijn domeinoverstijgende deskundigheid, de pedagogisch professional en zijn juridische kaders en de pedagogisch professional en zijn vakbekwaamheid.

Leerstijl

Je komt op één vaste dag in de week naar de HZ. Daarnaast doe je je competenties op door praktijkopdrachten toe te passen in je werk. We noemen dat real life casuïstiek op de werkvloer. Online en digitaal leren is ook een onderdeel van de opleiding. Je werkt (online) samen met medestudenten, geeft feedback en bekijkt lesmateriaal. Mede dankzij je werkplek kun je actief meedoen in de les: jouw ervaringen deel je. Meer weten over deze manier van leren? Lees meer over flexibel deeltijdonderwijs.

Begeleiding

In de opleiding werk je zowel aan je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding, waarbij 'talentgericht werken' centraal staat. Tijdens je studie krijg je feedback van medestudenten, docenten en je coach op jouw opgeleverde werk.

In het uitvoeren van opdrachten en onderzoek heb je keuzevrijheid, zodat je jezelf intellectueel en creatief verder kan ontwikkelen. Zo voer je je opdrachten uit die passen bij de organisatie waarvoor je werkt, je interesses en je leerwensen.

Download de brochure van Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Wil je alle informatie over de opleiding Pedagogisch Educatief Professional nog eens rustig doorlezen? Download dan de brochure met alle informatie.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Vooropleiding

Voor de opleiding Pedagogisch Educatief Professional gelden de volgende opleidingseisen:

Vooropleiding
Je bent toelaatbaar met een mbo niveau 4, havo- of vwo-diploma. Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je alsnog starten met de opleiding.

Werkplek

Tijdens de opleiding pas je wat je geleerd hebt, direct toe in de praktijk. Daarom heb je tijdens het volgen van deze opleiding een relevante werkplek (betaald of onbetaald) van minimaal 16 uur per week nodig. Belangrijk is dat je een werkplek hebt in de context van het onderwijs, kinderopvang, welzijn of jeugdzorg en dat je werkt met een doelgroep van kinderen van 0 tot 14 jaar oud.

Aanmelden

Wil je je graag aanmelden voor de deeltijd Associate degree-opleiding Pedagogisch Educatief Professional? Lees alles over jezelf aanmelden of ga direct naar Studielink.

Lesdag

Je hebt een vaste lesdag in week op de HZ van 9.00 uur tot 17.45 uur. Daarnaast heb je twee dagen in de week een werkplek waar je praktijkervaring op doet.

Locatie

HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4 in Vlissingen.

Startmoment

De Associate degree start in september.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan je studie, bijvoorbeeld voor je boeken. Kosten voor je laptop, reis en verblijf zijn hierbij niet meegerekend.

Studieduur

De norm voor een Associate degree is twee jaar. Je dient 120 ec te behalen.

Urenbelasting

Gemiddeld ben je twintig uur per week bezig met je deeltijdstudie. Daarvan ga je één dag per week naar school. Daarnaast besteed je tijd aan zelfstudie en praktijkopdrachten tijdens je werk.

Ervaringen

Studenten aan het woord

Wil jij weten wat onze studenten van deze deeltijdopleiding Associate degree vinden en waarom ze juist voor deze opleiding hebben gekozen? Lees de ervaring van deze studenten.

Jouw toekomst

Na de opleiding

Diploma

Na het behalen van de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional mag je de titel ‘Associate degree (Ad)’ achter je naam zetten.

Doorstuderen

Wanneer je na deze Ad-opleiding wil doorstuderen, dan is het mogelijk om door te stromen naar de bachelors Leraar Basisonderwijs en Pedagogiek.

Leraar Basisonderwijs
Als je wilt doorstromen naar het derde jaar van de Bachelor-opleiding Leraar Basisonderwijs, dan volg je tijdens de Bachelor een aanvullend schakelprogramma van 30 studiepunten. Dit schakelprogramma is in ontwikkeling. De opleiding is voornemens om dit aan te bieden tijdens de minor in het derde jaar van de Bachelor. In dit geval loop je geen studievertraging op.

Pedagogiek
Wil je verder met de Bachelor-opleiding Pedagogiek? Dan kun je direct doorstromen in het derde jaar van de opleiding. Er zijn geen aanvullende toelatingseisen, dan je Associate degree-diploma.

Beroepen

De Ad Pedagogisch professional Kind en Educatie leidt je op voor rollen als ondersteuner, begeleider, vormgever en initiator binnen het onderwijs, de kinderopvang, welzijnsorganisaties of de jeugdzorg. Na je afstuderen ben je een volwaardige jeugdprofessional die de weg weet in een multidisciplinair team!

Dit betekent dat je na het behalen van je Associate degree-diploma, aan de slag kunt gaan als gespecialiseerde pedagogisch medewerker, pedagogisch coach, onderwijsondersteuner, leraarondersteuner of peuterspeelzaalleidster.

Studiekeuzehulp

Heb jij de ambities om weer te gaan studeren, maar twijfel je nog of dit wel bij jou past? Tijdens een adviesgesprek krijg je meer informatie over de inhoud van de opleiding, de studievorm en de werk- en privébalans die een belangrijke rol speelt.

Adviesgesprek studeren in deeltijd
Wil je meer weten over studeren in deeltijd? Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreek de mogelijkheden.
Gesprek aanvragen
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Als favoriet opslaan