Onderzoek Expertise Valorisation Management 002

Paul Vader

Coördinator Expertise and Valorisation Management

Paul Vader studeerde biologie aan de UvA in Amsterdam en werkt sinds 1997 aan de HZ. Hij doceerde aquatische ecologie bij de opleiding Watermanagement, ontwikkelde een minor duurzaamheid en diverse cursussen op dat gebied bij het Lectoraat Duurzaamheid en was hoofdredacteur van de HZ Discovery, het magazine over het onderzoek van de HZ. Paul werkte vanaf begin 2012 als contentmanager bij de onderzoeksgroep Building with Nature (BwN) aan het project ''Building with Living Nature''.


De laatste jaren heeft Paul zich verder bekwaamd als contentmanager voor de wiki's die de onderzoeksgroep EVM ontwikkelt en onderhoudt. Op deze manier kan hij zijn analytische en redactionele kwaliteiten inzetten om grote hoeveelheden kennis te structureren met behulp van EMM. Voor Rijkswaterstaat heeft hij naast de kennis over zeegras (https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Zeegras_Zeegras_VN) de belangrijkste watersystemen van de Zuidwestelijke Delta op de DeltaExpertise-site vastgelegd: (https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/Home).

Voor de onderzoeksgroepen heeft hij de resultaten van verschillende projecten op de DeltaExpertise-site publiek toegankelijk gemaakt. Zie bijvoorbeeld: https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/RP_Roggenplaatsuppletie_VN en https://www.deltaexpertise.nl/wiki/index.php/VI_Waterveiligheid_en_vitale_infrastructuur_in_Zeeland_VN

Naast coördinator van het lectoraat EVM is hij redacteur van de nieuwe digitale HZ Discovery en is hij een van de twee vertrouwenspersonen van de HZ.