Catalyst streeft naar een adaptief, naadloos, verbonden en duurzaam logistiek systeem in de toekomst.

De verwachting is dat de huidige ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en automatisering in het goederenvervoer en logistiek deze ontwikkeling zullen versnellen. Het gaat om complexe ontwikkelingen, die verschillende domeinen verbinden via ICT.

Het vraagt om grote aanpassingen in de economie en in de samenleving. Ook is er de noodzaak om (vaak) tegenstrijdige belangen in het bedrijfs- en maatschappelijke leven bij elkaar te brengen. Het is een systeeminnovatie die vraagt om een integrale, experimentele aanpak.

Waardevolle oplossingen

Het project wil het potentieel en impact van Connected Automated Transport (CAT) bepalen door waardevolle oplossingen te ontwikkelen, evalueren, monitoren en implementeren in een reële omgeving. Er zijn vijf subprojecten waarin wordt geëxperimenteerd met CAT-innovaties op slimme werven en verbonden corridors, terwijl onderzoeksvragen worden beantwoord over ketenintegratie, gebruikers, infrastructuur, data en beleid.

Samenwerkingsverband

Achter Catalyst staat een groot, actief samenwerkingsverband: logistieke dienstverleners, transportbedrijven, verladers, havens, kennis- en onderzoeksinstellingen en regionale overheden. Samen maken deze partners een duurzaam ecosysteem voor de succesvolle en duurzame implementatie van haalbare, schaalbare CAT-innovaties in de praktijk. Na afloop duurt dit voort.

Het consortium vertaalt de opgedane kennis naar overkoepelende lessen over CAT-implementaties, die het deelt met potentiële gebruikers en verwante samenwerkingsverbanden zoals Talking Logistics. CATALYST wil logistieke partners in de toeleveringsketen helpen om de impact van Connected Automated Transport te beoordelen en hiermee de innovatie in Nederland te versnellen.

De partners in het project zijn:

Partners Catalyst

Onderzoeksgroep

Supply Chain Innovation

Bekijk onderzoeksgroep

Gerelateerde projecten

Dare2Connect

Dare2Connect - Transparancy in shipping cost and Carbon Footprint onderzoekt het duurzamer en…

5G-Blueprint

5G-Blueprint wil een technische architectuur ontwerpen en ontwikkelen én een bedrijfs- en…

Living Lab Autonoom Transport Zeeland

Zero Emission Transport

Drone beelden van de brug bij Vlissingen

Dare2Share

Het programma Dare2Share is erop gericht om het Zeeuwse midden- en kleinbedrijf in de logistiek te…

Field Lab Autonomous Shipping

Het project Field Lab Autonomous Shipping realiseert een open innovatiesysteem waarin…

Greening Corridors

Smart Trailer