Ingrid Snijders

Ingrid Snijders

Ingrid is als senior-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Healthy Region.

In 2021 is Ingrid gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht. In haar proefschrift gaat zij uit van de Social Exchange Theory/sociale psychologie en past zij ideeën vanuit de relatie and services management literatuur toe in het hoger onderwijs. Het onderliggende onderzoeksvoorstel is beloond met de NWO-Promotiebeurs voor Leraren (Grantnumber 023.006.035). Ingrid heeft op verscheidene internationale congressen zoals ICCMI, AERA, EARLI, BISTOPS en ECP haar onderzoeksartikelen gepresenteerd die in internationale wetenschappelijke tijdschriften zijn gepubliceerd.
Zij heeft ruime ervaring in het onderwijs zoals in haar rol als coördinator studieloopbaancoaching, docent service management, vormgever van de cursus Onderzoeksvaardigheden en afstudeerbegeleider van studenten in het sociaal en economisch cluster.
Met een voorliefde voor het doen van onderzoek is Ingrid altijd nieuwsgierig naar nieuwe, innovatieve onderzoekprojecten op het gebied van relatievorming, sociale interactie, engagement, kwaliteitsdenken en samenwerking en gedragsbeïnvloeding. Daarbij maakt zij graag verschillende crossovers in theorie en tussen onderwijs, onderzoek en praktijk.

Projecten

Two international students jump up on the beach
Vitaliteit

Binding van studenten aan de regio Zeeland

In het project ‘Binding van studenten aan de regio Zeeland’ hebben de onderwijsinstellingen HZ…

Vitaliteit

CASCADE

In het project CASCADE (Community Areas of Sustainable Care And Dementia Excellence in Europe)…

Vitaliteit

TICC

Bijkomende doelstellingen zijn gericht op mensen langer thuis te laten wonen, verbeteren van…