Ouderenzorg header

Gerda Andringa

Gerda Andringa is op 1 september 2020 benoemd als lector van het lectoraat Ouderenzorg van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is ze universitair hoofddocent in de cognitieve neurowetenschappen bij University College Roosevelt (UCR).

Ze promoveerde in 2000 op nieuwe behandelingsstrategieën voor de ziekte van Parkinson. Daarna werkte ze als gastwetenschapper bij het National Institute of Neurological Disorders and Stroke in Bethesda in de Verenigde Staten en docent bij de afdeling Medische Farmacologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
De laatste jaren richt zij zich op interventies en technologische hulpmiddelen voor ouderen, vooral mensen met dementie. Gerda heeft in 2020 de verkiezing Docent van het Jaar van de Universiteit Utrecht gewonnen. De jury prees Gerda, omdat zij nauw samenwerkt met studenten aan haar onderzoek. Ze is niet bang om ‘een leer- en werkomgeving te creëren waarin zij hen uitdaagt om hard te werken en het beste uit zichzelf te halen’, maar ze geeft studenten ook de ruimte om fouten te maken. Zo haalt ze het beste uit hen.