Lees hier alles over de opbouw van je opleiding, stage en afstuderen en minor.
Je ontdekt dit jaar het werkveld van een sportkundige. En met welke (technologische) trends je te maken hebt. Je leert hoe je een goede sportles voorbereidt, uitvoert en evalueert. Hiervoor heb je twee dagen les in de sportzaal in het Omnium in Goes. Je loopt stage bij bij voorbeeld een sportvereniging. Ook leer je de leefstij l van mensen te analyseren. Aan het einde van jaar 1 werk je 1,5 dag op een basisschool. Je leert dan hoe je kinderen stimuleert om te sporten. Je volgt vakken als:
• Anatomie/fysiologie
• Leefstijl analyse
• Sportbeleid
• Evenementenorganisatie
Je richt je eigen bedrijf op: een Student Company. Dit doe je samen met studenten van andere opleidingen. Je werkt dit jaar aan een echte opdracht van een sportorganisatie. En je gaat aan de slag met beweegprogramma’s voor speciale doelgroepen. Denk aan mensen met een chronische ziekte, ouderen, migranten of jongeren. Ook loop je twee dagen per week stage. Je volgt vakken als:
• Gezond ondernemen
• Sportmarketing
• Trainingsleer
• Begeleiden van specifieke groepen
• Ontwerpen van beweegprogramma’s
Je werkt samen met andere studenten in en voor een bedrijf aan de vitaliteit van de medewerkers. Je adviseert het management en voert gezondheidsprojecten uit. Je begeleidt werknemers bij leefstijlverandering.
Daarnaast kies je een minor: een keuzepakket van een half jaar. Met de minor die je kiest verdiep of verbreed je jouw kennis. Specialiseer je bijvoorbeeld in voeding of prestatiebevordering of ga op stage naar het buitenland. Het is mogelijk om een HZ-minor of een minor aan een andere hogeschool te volgen. Bekijk hier het gehele HZ-aanbod.
De eindsprint van je studie: afstuderen. Je kiest voor een afstudeertraject in één van de drie profielen van de opleiding. Je werkt bij een zelfgekozen organisatie een jaar lang aan een vraagstuk op het gebied van bewegen en/of gezondheid. Naast je stage kom je regelmatig terug naar de HZ voor lessen.
In je laatste jaar kies je voor een accent op één van de drie profielen:
1. Leefstijlprofessional
Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op de gezondheid. Zo leer je beleid te maken om medewerkers van een organisatie gezond te houden. En hoe je mensen helpt bij veranderingen op het gebied van eten, beweging en ontspanning.
2. Buurtsportprofessional
Samen met andere professionals zet je een sportaanbod op in bijvoorbeeld een gemeente, buurt of dorp. Je maakt beweegprogramma’s en voert deze uit voor verschillende doelgroepen.
3. Sportondernemer
Als sportondernemer zet je nieuw sport- of leefstijlaanbod in de markt. Je leert een onderneming opstarten en leidinggeven aan organisaties, grote projecten en evenementen