Bachelor

HBO-ICT

HBO-ICT

ICT wordt een steeds complexer en crucialer onderdeel binnen bedrijven. Klanten verwachten meer en meer van digitale technieken. Automatisering wordt belangrijker. En data speelt een steeds grotere rol. Er wordt daarom ook meer gevraagd van ICT’ers. Met de deeltijdopleiding HBO-ICT ontwikkel jij je nog verder in de richting van de ICT-professional van de toekomst.

ICT-professional

Het is daarom belangrijk dat je als ICT’er ook beschikt over bijvoorbeeld communicatie- en onderzoeksvaardigheden. Je moet kunnen:

 • meedenken met de eindgebruiker
 • keuzes verantwoorden aan de klant
 • samenwerken met afdelingen zoals marketing en personeelszaken

Tijdens deze opleiding verdiep je je daarom onder meer in projectmanagement en consultancy.

Daarnaast willen steeds meer bedrijven een efficiencyslag maken op het gebied van automatisering. Verschillende en vaak verouderde processen, zoals bestel- en inkoopprocessen, moeten op elkaar aansluiten. En denk aan klantgedrag dat automatisch omgezet moet worden naar werkbare data. Na het volgen van deze deeltijdopleiding beschik jij over het benodigde niveau om de complexiteit van automatisering te doorgronden.

Je verdiept je, naast automatisering, ook in clouddiensten. Essentiële kennis waarmee jij na de opleiding een meer uitvoerende of juist adviserende rol op je kunt nemen. Wat voor functie het best bij jou past, ontdek je tijdens de opleiding.

Lees meer

Kenmerken

 • Bachelor
 • Deeltijd
 • 4 Jaar
 • Nederlands
 • Middelburg
 • September

Open Dag 26 november

Kom meer te weten over HBO-ICT in deeltijd op zaterdag 26 november van 09.30 uur - 14.30 uur, locatie Middelburg.

Flexibel studeren

Flexibel studeren in deeltijd

Lees hier alles over de opbouw van je opleiding.

Flexibel onderwijs

Studeren in deeltijd betekent dat je flexibel onderwijs volgt. Je leert via online en klassikale bijeenkomsten. In de colleges krijg je theorie, handvatten en instructies die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast is het verrijkend om met je medestudenten kennis en ervaringen te delen. Met je portfolio toon je aan dat je leeruikomsten beheerst. Een leeruitkomst is een bepaald eindniveau van een onderwerp in jouw studie.

Leerstijl

Er zijn verschillende manieren om te leren. Bijvoorbeeld online, face-to-face, klassikaal en in groepsbijeenkomsten. Jij kiest welke vormen bij jou en jouw situatie passen. Door samen te leren met studenten met verschillende beroepen leer je een onderwerp vanuit diverse invalshoeken te benaderen. Meer weten over deze manier van leren? Lees meer over flexibel deeltijdonderwijs.

Begeleiding

Je studieloopbaancoach (SLC) houdt samen met jou je studievoortgang in de gaten en adviseert en coacht. Hij of zij bespreekt met jou hoe je leeruitkomsten handig kunt plannen in combinatie met je werk en privéleven. En hoe je leeruitkomsten kunt integreren in je werk. Bij docenten kun je terecht met inhoudelijke vragen. Zij helpen je de juiste kennis te vinden.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met een mbo 4-diploma, een havo-diploma of een vwo-diploma.

Heb je geen diploma waarmee je toelaatbaar bent tot de hbo-opleiding van je keuze, maar wil je toch graag starten? Neem dan deel aan het Toelatingsonderzoek 21+. Rond je het traject succesvol af, dan kun je starten met de opleiding.

Werkplek

Een relevante ICT-werkplek is verplicht. Je werkt hier minimaal 20 uur per week om je opdrachten in de praktijk uit te voeren. Op je werkplek heb je een begeleider nodig. Je werkplekbegeleider heeft een hbo-diploma. Vooraf bekijken we of jouw werkplek geschikt is.

Startmoment

De Bachelor HBO-ICT in deeltijd start op 1 september 2023.

Aanmelden

Aanmelden voor deze opleiding doe je via Studielink. Lees alles over aanmelden of ga direct naar Studielink.

Studiekosten

Naast het bepaalde collegegeld zijn er kosten verbonden aan je studie, bijvoorbeeld voor je boeken. Kosten voor je laptop, reis en verblijf zijn hierbij niet meegerekend.

Subsidies

Jouw werkgever kan tot 1 december 2022 aanspraak doen op een subsidie tot het volgen van een ICT-opleiding. Bekijk voor meer informatie deze pagina.

Urenbelasting

Gemiddeld kun je rekening houden met 15-20 uur (zelf)studie per week. Hoeveel tijd je aan je studie besteedt, hangt mede af van:

 • de werkervaring die je hebt
 • de kennis die je al hebt
 • het aantal leeruitkomsten dat je per semester inplant

Contact

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding? Vraag een adviesgesprek aan.
Of heb je algemene vragen? Stuur een mail naar info@hz.nl of bel 0118-489890.

Ontwikkel je verder tot de ICT-professional van de toekomst

Lees alle informatie over deze opleiding nog eens rustig na in onze brochure.

Na de opleiding

Na de opleiding

Diploma

Na het behalen van de bachelor HBO-ICT mag je de titel ‘Bachelor of Sciences’ achter je naam zetten.

Beroepen

Opleiding afgerond? Dan is je baangarantie vrijwel 100%. Je kunt bij heel veel verschillende bedrijven en organisaties aan de slag. Denk aan onder meer de volgende functies.

 • Front-end developer
 • Back-end developer
 • IT-consultant
 • Data scientist
 • (Algemeen) software ontwikkelaar
 • (IT) Projectleider
 • Functioneel beheerder
 • Product owner
 • Projectleider IT
 • Change manager

Studiekeuzehulp

Overweeg jij om (weer) te gaan studeren, maar twijfel je of dit bij jou past? Vraag een adviesgesprek aan! Tijdens dit gesprek geven we je meer informatie over de inhoud, studievorm en de combinatie tussen studeren, werken en je privéleven.

Adviesgesprek studeren in deeltijd
Wil je meer weten over studeren in deeltijd? Meld je aan voor een persoonlijk adviesgesprek en bespreek de mogelijkheden.
Gesprek aanvragen
Meld je aan voor een opleiding
Keuze gemaakt? Meld je eenvoudig aan voor een opleiding via Studielink.
Ga naar Studielink
Overzicht studiekeuzeactiviteiten
Gerelateerd

Gerelateerde opleidingen

Als favoriet opslaan