Healthy region

Olaf Timmermans

Lector Healthy Region

Prof. dr. Olaf Timmermans is leading lector van het Applied Research Centre Vitality HZ en lector van het lectoraat Healthy Region. Olaf startte zijn carrière in 1981 met de opleiding tot Verpleegkundige. Vervolgens werkte hij ruim 20 jaar in verschillende functies bij de (voorlopers) ADRZ en Emergis. Hij behaalde de titels Verpleegkundig Specialist aan Hogeschool Utrecht en en Master of Science in Nursing aan University of Cardiff.
In 2022 is Olaf naar HZ University of Applied Sciences als docent Verpleegkunde en is sinds 2004 aangesloten bij de vakgroep Verpleegkunde en Vroedkunde van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Olaf heeft in 2012 aan de Universiteit van Antwerpen zijn promotieonderzoek naar innovatie in de gezondheidszorg afgerond en tot 2023 heeft zowel bij HZ als bij Universiteit Antwerpen gewerkt.
Olaf heeft een expliciete expertise in onderwijs en onderzoek, op Bachelor, Master en PHD-niveau, over het creëren van een gezonde regio. Naast zijn werkzaamheden aan de HZ is hij momenteel als gastprofessor verbonden aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.