Jasper van Houcke wordt donderdagmiddag 2 november geïnaugureerd tot lector van de onderzoeksgroep Aquaculture in Delta Areas aan HZ University of Applied Sciences. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de inauguratie.

Jasper is sinds 2021 lector, maar is, mede door de coronacrisis, nog niet geïnaugureerd. De feestelijke gelegenheid vindt alsnog plaats op 2 november van 13.30 tot 16.30 uur. Locatie is de HZ aan Het Groene Woud in Middelburg. Inschrijven voor de feestelijke middag kan via deze link. Hier vind je ook het programma.

Interactief programma

Jaspers rede gaat over de toekomst van laagtrofische aquacultuur en de rol van de Nederlandse sector hierin. Hij zet in zijn rede diverse onderzoekslijnen van het lectoraat uiteen.

Hiervoor is er een interactief programma met Jaspers collega’s van de onderzoeksgroep. Bezoekers kunnen tijdens deze belevenissen kennismaken met het onderzoek én de sector, actief meedoen, vragen stellen aan de onderzoekers en proeven van het onderzoeksmateriaal.

Bijdrage aan belangrijke ontwikkelingen

Aquaculture in Delta Areas is één van de oudste lectoraten van de HZ en doet onderzoek naar laagtrofische aquacultuursoorten, zoals micro- en macroalgen en schelpdieren. Het onderzoek draagt onder meer bij aan de eiwittransitie en duurzame voedselproductie; belangrijke, mondiale ontwikkelingen. De onderzoeksgroep werkt hiervoor samen met nationale en internationale partners, maar zeker ook met ondernemers en organisaties in de regio.