Het was een mooie middag met veel reuring: zo’n 50 leerlingen uit het Zeeuwse basisonderwijs bezochten woensdag de HZ in Middelburg. Ze hadden een leuke opdracht: het testen van games.

150 HZ-studenten HBO-ICT en Leraar Basisonderwijs bundelden de afgelopen periode hun kennis en enthousiasme om educatieve games voor deze jonge doelgroep te ontwikkelen. Spellen over onder meer cyberthreats, social media, fake news, scamming en phishing. “De leerlingen mochten de games op de HZ spelen en stemmen op hun favoriet. De teams in de top drie zijn op leuke wijze beloond voor hun prestaties. Iedereen was enthousiast en we hebben alleen maar blije gezichten gezien”, vertelt organiserend docent Elio Tolhoek.

Impact

HZ-projectleider Digitale Geletterdheid Jorick Vos: “Dit is een project met #impact en ik zie de samenwerking als een echte win-winsituatie. Pabo-studenten verdiepten zich in de leefwereld en ontwikkeling van hun leerlingen, HBO-ICT-studenten ontwikkelden hun vakkennis en leerden naar de klanten luisteren. De games zijn van vooraf op heel veel basisscholen getest. Honderden leerlingen en studenten zijn in aanraking gekomen met digitale geletterdheid en online safety.”

Bedankt dat jullie er waren leerlingen van basisschool De Regenboog!