Als HZ vormen we een internationale community. Wij maken ons grote zorgen over de situatie en de ontwikkelingen in Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar allen voor wie dit grote gevolgen heeft. Veel van onze studenten komen uit Oost-Europa; daarnaast zien we ingrijpende ontwikkelingen voor zowel studenten als medewerkers.

Luisterend oor

Als je vragen of zorgen hebt, dan willen we je graag ondersteunen. Je kunt contact opnemen met je studiecoördinator. Of als je liever iemand anders spreekt, kun je contact opnemen met Bert Schollema op +31 6 222 05 676, of met medewerkers van International Office Astrid Umbgrove op +31118489747 of Johannetta van den Broek op +31118489118. Daarnaast je ook contact opnemen met onze studentenpsychologen via studentenpsychologen@hz.nl.

Respect
Wat er nu in Oekraïne gebeurt is verschrikkelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat deze zorgelijke situatie leidt tot gesprekken en mogelijk tot spanningen in de klas en op de werkvloer. We willen iedereen vragen om op een respectvolle manier het gesprek over dit onderwerp te voeren.

Standpunt van Vereniging van Hogescholen
Wij onderschrijven het standpunt van de Vereniging Hogescholen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.

Met vriendelijke groet,

John Dane, voorzitter van het College van Bestuur