Studeren in Zeeland betekent: studeren in een wereld van zon, water, strand, dijken, recreatie en natuur. Die elementen vind je ook terug in verschillende Zeeuwse HZ-opleidingen. Aan HZ University of Applied Sciences volg je bijvoorbeeld Watermanagement, Civiele Techniek, Maritiem Officier of Tourism Management. Een mooier praktijklokaal vind je nergens!

{{cta('75eb8cb9-bd2e-417b-8516-fc4668e32677','justifycenter')}}

Aan de HZ volg je praktijkgericht onderwijs. Dat betekent dat je naast de theorie veel aan de slag gaat met reallife projecten bij bestaande organisaties en bedrijven. Samen werk je aan oplossingen die bijdragen aan een betere wereld. De keuze uit interessante stageplaatsen is hier groot. En ben je afgestudeerd? Dan is er in Zeeland volop werkgelegenheid op jouw terrein.

Geen Zeeland zonder Watermanagement

In de Zeeuwse delta zijn land en water nauw met elkaar verbonden. Met de opleiding Watermanagement aan de HZ volg je praktisch onderwijs op thema's zoals: zeespiegelstijging, regenwateropvang, droogte, overbevissing, vervuiling en plastic soep. En dit vaak toegepast in de Zeeuwse delta! Neemt niet weg dat je ook leert hoe je wereldwijde uitdagingen aan gaat.

Civiele Techniek: kustverdediging, bruggen en sluizen

Zeeland is wereldwijd beroemd om haar Deltawerken en andere vernieuwende manieren van kustbescherming. Door de zeespiegelstijging staat dit thema in steeds meer gebieden in de wereld hoog op de agenda. Tijdens de opleiding Civiele Techniek aan de HZ leer je alles over het ontwerpen, bouwen en managen van grote constructies die het land beschermen tegen het water. Bijvoorbeeld dijken, keringen, sluizen, tunnels en eilanden.

Maritiem Officier: de Noordzee aan je voeten

Ook voor de opleiding Maritiem Officier zit je aan de HZ op de ideale locatie. In havenstad Vlissingen leer en werk je in een inspirerende maritieme omgeving met volop praktijkervaring. De bacheloropleiding heeft nauwe samenwerking met maritieme bedrijven in de regio. Door stages en samenwerkingsprojecten kun je direct contact leggen met potentiële werkgevers.

Tourism Management: voor de perfecte gastbeleving

Toerisme is een belangrijke levensader van Zeeland. Tijdens de Engelstalige opleiding Tourism Management ontwikkel je je tot een professional op het gebied van vrije tijd, reizen en gastvrijheid. Binnen Zeeland, maar natuurlijk ook met focus op rest van de wereld. Ga je op stage? Dan weet je zeker dat er prachtige bedrijven uit de verblijfs- en recreatiesector op jou aan het wachten zijn.

Master River Delta Development: studeren vanuit Living Labs

River Delta Development is een unieke gezamenlijke masteropleiding van drie hogescholen die gespecialiseerd zijn in water: HZ University of Applied Sciences (kustgebied), Hogeschool Van Hall Larenstein University of Applied Sciences (riviersystemen) en Rotterdam University of Applied Sciences (stedelijk water). Je werkt en studeert in de praktijk vanuit zogeheten Living Labs, waarbij de lectoraten en onderzoekscentra van de drie hogescholen betrokken zijn.

Global Project and Change Management

Van de opleiding Global Project and Change Management vind je er maar twee in Nederland. Waarvan eentje aan de HZ in Middelburg. GPCM is een opleiding voor echte wereldverbeteraars, die over grenzen heen kunnen kijken. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, energietransitie en wereldvoedseltekort. Je leert deze thema's te bekijken vanuit sociaal, economisch en technologisch gebied.

Stageplaatsen en baankansen

Zeeland is pionier op het gebied van duurzaamheid, water, energie en vitaliteit. Dat zorgt niet alleen voor kwalitatief goede praktijkopleidingen, maar ook voor een sterke verbinding met het werkveld. Daar heb je profijt van tijdens het zoeken van een stage, maar ook bij het vinden van een baan. Want het zou zomaar kunnen dat je na je studie nooit meer uit Zeeland weg wil!

Welke studie past bij jou? Doe de studiekeuzetest.

{{cta('b8d7176d-12cc-40ac-851a-63281991db14')}}


Laatst aangepast op: 03-07-2024
Delen: