• Test
  • Test2
  • Is duurzaamheid jouw grootste passie en wil je je inzetten voor het milieu? Dan past een duurzame opleiding misschien wel bij jou! Bij HZ University of Applied Sciences kun je een hbo-opleiding volgen waarmee je je steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst.

De missie van HZ University of Applied Sciences luidt: ‘Bijdragen aan een betere wereld'. Aan deze missie wordt binnen iedere HZ-opleiding gewerkt. Zo zijn de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) verweven in projecten en opdrachten van elke opleiding. Zo dragen we samen bij aan een positieve verandering van de planeet.

Toch zijn er een aantal opleidingen die eruit springen wat betreft duurzaamheid en milieu. Zit er een opleiding voor je tussen?

{{cta('75eb8cb9-bd2e-417b-8516-fc4668e32677')}}

Global Project & Change Management

Deze Engelstalige bachelor-opleiding stoomt je klaar om internationaal verander- en projectmanager te worden. Dat betekent dat je na het afstuderen gespecialiseerd bent in sociale innovaties en duurzame oplossingen die bijdragen aan een leefbare wereld. Dit doe je samen met professionals vanuit verschillende disciplines en culturen.

Tijdens de vierjarige opleiding leer je om vanuit verschillende benaderingen de volgende kwesties te behandelen: economie, technologie, milieuwetenschappen, politicologie, recht, internationale betrekkingen en bestuurskunde. Deze factoren komen terug in de projecten die je met internationale studenten uitvoert. Vitaliteit, voeding, energie en water zijn thema’s die centraal staan in de opleiding.

Watermanagement

Bij de bachelor-opleiding Watermanagement leer je om te gaan met wereldwijde uitdaging ten gevolge van klimaatverandering. Overstromingen, droogte, zeespiegelstijging, vervuiling en de plastic soep – hoe draag jij bij aan een oplossing voor deze problemen?

De opleiding Watermanagement bestaat uit drie studierichtingen: Aquatische Ecotechnologie, Delta Management en Spatial Planning & Design. Of je je nu inzet om ecosystemen te herstellen of om Deltagebieden te versterken, met de opleiding Watermanagement zet je je gegarandeerd in voor een duurzame toekomst. Je kunt de opleiding zowel Nederlandstalig als Engelstalig volgen.

River Delta Development

Bij de Engelstalige master River Delta Development word je opgeleid tot facilitator of change in deltagebieden. HZ University of Applied Sciences, Hogeschool Van Hall Larenstein en Rotterdam University of Applied sciences hebben deze unieke joint degree samen ontwikkeld. Dankzij de specialismen van de hogescholen word je expert op het kustgebied, riviersystemen én stedelijk water.

Bij de master River Delta Development leer je om innovatieve, multidisciplinaire een integrale oplossingen te bedenken. Dat is hard nodig, want door verstedelijking en de opwarming van de aarde komen rivierdelta’s in een kwetsbare positie. Het thema dat centraal staat bij de opleiding, is: Transitie van delta’s – van grootschalige beheersing naar duurzaam meebewegen.

Energietransitie Engineering

Elektriciteit, waterstof en warmte zijn elementen die centraal staan in de deeltijd Accosiate degree-opleiding Energietransitie Engineering. Na de opleiding ben je energiespecialist en draag je bij aan het slagen van de energietransitie. Op die manier help je mee met het beperken van de klimaatverandering. Na het behalen van de opleiding kun je een brede functie vervullen. Je hebt dan een belangrijke rol in het oplossen van energievraagstukken en je draagt zo actief bij aan een betere wereld.

Tijdens de opleiding leer je onder andere om duurzame technieken toe te passen. Ook leer je projectmatig samen te werken met maatschappelijk en bestuurlijk betrokkenen. Dit doe je naast je werk, want bij deze deeltijd Ad-opleiding combineer je studeren met je baan.

test

test

test

Bekijk magazine

Laatst aangepast op: 16-07-2024
Delen:

Begrippenlijst

test

Gerelateerde blogs

Tag

Deze HZ-opleidingen staan in het teken van duurzaamheid en milieu

3 min. Hugo Massar
Tag

Wat kan The Work Zone voor je betekenen tijdens je studie?

3 min. Sanne