Tijdens mijn eerste studiejaar kwam ik in contact met The Work Zone, het stage- en uitzendbureau van de HZ. In eerste instantie dacht ik dat ze je alleen kunnen helpen met een baan ná je studie, maar niets is minder waar. Inmiddels heb ik al meerdere betaalde opdrachten gedaan op momenten dat het mij uitkwam. En laten we eerlijk zijn, dat extra zakcentje kun je als student goed gebruiken. In deze blog vertel ik je meer over wat The Work Zone voor je kan betekenen tijdens en na je studie.

Wat doet The Work Zone?

The Work Zone verbindt organisaties met (oud-)studenten. Zo kunnen ze je helpen aan een bijbaan, oproep-opdrachten, een stageplek, afstudeerplek én een baan na je studie. Ook bereiden ze je voor op een sollicitatiegesprek en helpen ze met het maken van een goed CV. Wat ik ideaal vind aan The Work Zone, is dat je een bijbaan kunt krijgen die aansluit op je opleiding. Zo doe je werkervaring op, al tíjdens je studie.

Bijbaan en oproep-opdrachten

Voor bijbanen en oproep-opdrachten bestaat een WhatsAppgroep. Hierin worden vaak nieuwe vacatures voor bijbanen en losse opdrachten geplaatst, waar je snel op kunt reageren. De opdrachten variëren van helpen op een Open Dag, tot een pendeldienst van de Edisonweg naar het Groene Woud. Ook kan het zijn dat je voor een externe organisatie aan de slag mag. Zo heb ik op een evenement weleens geholpen met het serveren van drankjes.

Stage- en afstudeerplek

The Work Zone kan je ook helpen aan een stageplaats. Dat verloopt via OnStage, de digitale omgeving waarin je al je stagezaken regelt. Op OnStage vind je het stagevacature-aanbod van organisaties in de buurt.

Startersfuncties na het afstuderen

Sommige studenten kunnen na het afstuderen aan de slag bij hun voormalige stageplek. Mocht dit niet het geval zijn, helpt The Work Zone bij het zoeken van een baan. Ze organiseren jaarlijks het evenement ‘Boosting Talents’. Daar kun je als (bijna) afgestudeerde deelnemen aan speeddates met organisaties. Zo leer je snel verschillende bedrijven kennen. Wie weet zit er een mooie match tussen! In dat geval organiseert The Work Zone de vervolggesprekken.

Wat kan The Work Zone voor jou betekenen?

Ben je benieuwd wat het uitzendbureau voor jou kan doen als je gaat studeren aan de HZ? Op de website van The Work Zone vind je alle vacatures, de diensten die ze aanbieden en succesverhalen van voorgangers. Heb je andere vragen over studeren aan de HZ en ben je benieuwd naar ervaringen van andere studenten? Ga het gesprek aan met een student die de opleiding van jouw interesse volgt!

{{cta('0fc67eee-6c7d-44d3-bf01-fd233ef23392')}}


Laatst aangepast op: 03-07-2024
Delen:

Gerelateerde blogs

Tag

Deze HZ-opleidingen staan in het teken van duurzaamheid en milieu

3 min. Hugo Massar
Tag

Wat kan The Work Zone voor je betekenen tijdens je studie?

3 min. Sanne