Stage lopen op de HZ, dat zag mbo-studente Aniek Adriaanse helemaal zitten. Ze ging aan de slag bij ons International Office én koos daarna voor een opleiding aan de HZ.

Verhalen van studenten

"Toen ik mijn stage begon mocht ik alle nieuwe buitenlandse studenten ontvangen en ze helpen met hun vragen. Tijdens mijn stage was het organiseren van de fotowedstrijd van Minor & Internship Abroad en de tentoonstelling van de foto’s een grote opdracht. Verder werkte ik aan diverse projecten en onderhield ik contact met de buitenlandse studenten op de HZ en met de HZ-studenten die in het buitenland zaten. Dit vond ik een van de leukste aspecten, zo hoorde ik hun ervaringen die ik deelde via onder meer Social Media. Voor mijn afstudeerproject heb ik de organisatie van de WilWegDagen opgepakt, een evenement waarop we studenten informeren over de stage- en studiemogelijkheden over de grens.

Veel verantwoordelijkheid

Deze werkplek is heel waardevol voor mij geweest. Het was een leerzame en leuke tijd met prettige collega’s. Ik heb mijn Engelse spreek- en schrijfvaardigheden ontwikkeld, geleerd hoe ik evenementen organiseer en social media beheer. Ik kreeg veel eigen verantwoordelijkheid, dit heeft me zelfverzekerder en zelfstandiger gemaakt.

Verder studeren

En nu ik mijn mbo-diploma op zak heb? Studeer ik International Business aan de HZ! Ik blijf dus internationale ervaringen opdoen, zo zit ik in een internationale klas, ga ik stage lopen in Duitsland en een minor volgen in Mexico. En ik help nog regelmatig op het International Office!”