Waarom heb je voor de studie Technische Bedrijfskunde gekozen?

“Mijn broer wees mij op deze opleiding en de inhoud sprak mij erg aan, zelf wist ik niet dat deze opleiding bestond. Omdat ik graag dingen wil verbeteren in het bedrijfsleven heb ik uiteindelijk voor deze opleiding gekozen.

Waarom heb je voor de HZ gekozen?

“Omdat je bij de HZ meteen al twee dagen per week stage loopt. Ook kan je Technische Bedrijfskunde in het Engels volgen en is de opleiding internationaal gericht. Dit samen gaf voor mij de doorslag om voor de HZ te kiezen.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Kan je iets vertellen over je studie?

“De opleiding is qua vakken redelijk technisch en dat vind ik persoonlijk een voordeel. Ik zie mijn baan in de toekomst gedeeltelijk met techniek en gedeeltelijk met management, dan komt technische kennis goed van pas. Je kan met deze opleiding op veel plaatsen terecht.”

Hoe bevalt de opleiding tot nu toe?

“Het bevalt me heel goed, van twee dagen stage per week leer je heel veel. Ik loopt nu stage bij een bedrijf waarvoor we in de productiehal een nieuwe lijn ontwikkelen om afvalverspilling te voorkomen. De lijn moet van het afval van andere productielijnen weer een nieuw product maken. In het derde jaar wil ik een minor over onderhoud gaan volgen, om mijzelf verder te verdiepen in de technologie en het managen van het onderhoud.”

Heb je een voorbeeld van een opdracht die je gedaan hebt?

“Ja, bij een producent voor diepvries- aardappelproducten hebben we geholpen met het verbeteren van de inpaklijn. Sommige verpakkingen waren niet goed dicht. Door de lijn opnieuw in te richten en er een nieuw systeem aan toe te voegen, zou in principe de gehele lijn dicht moeten zijn. Dit voorstel ligt nu op de tekentafel bij de producent om het eventueel te implementeren.”

Aan wie zou je de opleiding aanraden?

“Ik raad de opleiding aan voor iedereen die breed georiënteerd is en veel dingen leuk vindt. Management, techniek, financiën en economie staan centraal tijdens de opleiding.”

Wat vind je het allerleukste aan de opleiding?

“De stages. Doordat je vanaf het eerste jaar stage loopt kan je alles meteen in de praktijk brengen. Dat helpt ook heel erg tijdens de theorielessen met het uitleggen en begrijpen van de lesstof.”

Welk advies zou je geven aan studiekiezers?

“Kom in contact met huidige studenten. Bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag. Studenten weten hoe het echt is om nu deze studie te volgen.

Lees meer over de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de HZ