Hoe vond je het om aan de HZ te studeren?
“Ik heb mijn studiejaren op de HZ als heel fijn ervaren. Het persoonlijke contact en docenten aanspreken met de voornaam vond ik erg prettig. Je krijgt op de HZ ook echt de kans om jezelf te ontwikkelen en wordt goed begeleid. Ook heb ik geleerd om naar mijn eigen handelen te kijken en veel te reflecteren. Daar maak ik nog dagelijks gebruik van!”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Welke eigenschappen heeft iemand volgens jou nodig voor de opleiding Social Work? 
“Het belangrijkste kenmerk van een Social Worker is dat je graag mensen wilt helpen. Dit klinkt natuurlijk heel cliché, maar ga geen uitdaging uit de weg en help mensen om zichzelf te leren kennen en zichzelf te ontwikkelen. Ik vind het erg mooi om jongeren te zien groeien, van een jongere in de knoop, naar een jongere met zelfvertrouwen, dat is het mooiste aan mijn werk.”

Waar werk je nu? 
“Na het behalen van mijn diploma ben ik meteen aan het werk gegaan als maatschappelijk werker. Ik begeleid jongeren die hulp nodig hebben, dit doe ik met veel enthousiasme. Dit jaar was ik een van de drie genomineerden voor de ‘Jeugdprofessional van het jaar’ award. Voor deze award kunnen collega’s uit het beroepenveld elkaar aanmelden door een motivatiebrief aan de organisatie te schrijven. Uit deze aanmeldingen is een selectie van vijftig professionals gekomen en hebben de drie beroepsverenigingen elk één genomineerde voor de top drie gekozen. Ik ben gekozen tot de beste van de BPSW, oftewel Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk. De titel ‘Jeugdprofessional van het Jaar 2019’ heb ik helaas niet gewonnen maar ik vind de nominatie al een hele eer.” 

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken? 
“Op dit moment begeleid ik jongeren op school of op kantoor. Maar ik wil ze ook graag daarbuiten begeleiden, door bijvoorbeeld samen een leuke activiteit te ondernemen. Op dit moment is er helaas geen budget voor beschikbaar, maar mijn collega’s en ik blijven ons inzetten zodat we dit in de toekomst kunnen realiseren.

Lees meer over de opleiding Social Work aan de HZ