Waarom heb je gekozen voor de nieuwe master River Delta Development?

“Voor mij is deze master een mooi vervolg op mijn hbo-opleiding Watermanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding leerde ik vooral hoe je het stedelijk watersysteem managet, met thema’s zoals: klimaatadaptatie, stedelijke ontwikkeling en waterveiligheid. Wat me aansprak in deze master is dat je niet alleen kijkt naar het water in de stad, maar ook naar het kustwatersysteem in Zeeland en het rivierwatersysteem in Velp. Met mijn achtergrond in Watermanagement hoop ik meer betekenis te kunnen geven aan veranderingen in de omgeving, dat komt ook sterk terug in River Delta Development.”

Tekst loopt door onder afbeelding.

Hoe ervaar jij het als student om één opleiding op drie verschillende hogescholen te volgen?

“Ik vind het ontzettend leuk en dat is een van de redenen dat ik voor deze master heb gekozen. Ik kom uit Rotterdam en dan is het best gek om ineens naar Middelburg te verhuizen. Iets wat ik zelf niet 1, 2, 3 zou doen, maar op deze manier kan ik toch een half jaartje in een andere stad doorbrengen. Je wordt goed begeleid in het vinden van een woonruimte en je leert medestudenten snel kennen. Eens in de twee weken drinken we gezamenlijk een biertje, die kleine kroegjes in Middelburg zijn zo verkeerd nog niet.”

Hoe is het om te studeren aan deze nieuwe eerstejaarsmaster?

“Dat is best spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk. Samen met je docententeam ben je letterlijk aan het ontdekken waar je naartoe wil en wat je precies gaat doen om dat te bereiken. Voor iedereen is het nieuw en dat heeft een positieve werking. Je stelt samen leerdoelen op. Om een voorbeeld te geven: ik kan best aardig presenteren, iets wat ik tijdens mijn vorige opleiding vaak deed. Binnen deze opleiding mag iedereen voor zichzelf leerdoelen bepalen en ik koos om nog beter te leren presenteren. Het is mooi om te zien dat je de kans krijgt om jezelf daarin te ontwikkelen.”

Wat maakt deze opleiding in jouw ogen uniek?

“Dat het een praktijkgerichte master is. De opleiding is opgezet vanuit een vraag uit het werkveld en dat brengt veel voordelen met zich mee. Je merkt echt dat mensen in het bedrijfsleven staan te springen om mensen met een diploma als deze. Wij werken veel op locatie, bij waterschappen en verschillende gemeenten. Je merkt dat je serieus wordt genomen, omdat je al afgestudeerd bent en daardoor kun je op een heel gelijk niveau met elkaar communiceren. Een bijkomend voordeel is dat onze lesstof ontzettend actueel is. Over de onderwerpen die wij in de les behandelen, doen mensen momenteel onderzoek en dat brengen ze nu de wereld in. Het is leuk om te horen dat zij het als een voordeel zien dat wij ons daar ook in verdiepen.”

Wat is tot nu toe voor jou het meest waardevolle binnen deze opleiding?

“Ik heb het meeste geleerd van een project dat we met zes studenten in een living lab uitvoeren. Tijdens dit project werken we samen in een multidisciplinair team van studenten met verschillende studieachtergronden als Watermanagement, Civiele Techniek, Land en Watermanagement. Je merkt dat elke student een andere manier van werken heeft, op het gebied van projectmanagement maar ook bij het schrijven van een tekst. Daardoor leer je veel van elkaar. Studenten komen uit alle windstreken en kijken verschillend tegen bepaalde dingen aan. Ook tegen politieke zaken. Dat levert de groep verschillende leuke discussies en nieuwe inzichten op!”

Lees meer over River Delta Development aan de HZ