Waarom heb je gekozen voor de opleiding Social Work deeltijd?

“Omdat ik van nature een mensenmens ben. Ik heb in de praktijk geleerd om te werken in de zorg dus ik heb veel ervaring, maar het Social Work diploma heb ik nog niet. Ik heb onder andere met risicojongeren gewerkt en ik ben ook actief als vrijwilliger voor vluchtelingen. Het is leuk werk en dat wil ik graag blijven doen. Op mijn huidige werk kwam er een vacature voorbij voor BBL-leerling. Perfect, want ik was al een tijdje aan het nadenken over het volgen van de opleiding Social Work.”

Waarom heb je voor de HZ gekozen?

“Ik woon in Vlissingen waardoor de HZ praktisch gezien voor mij de beste keuze is, maar wat de doorslag gaf in mijn keuze is dat de opleiding tot de beste van Nederland behoort. Studeren aan een opleiding die goed aangeschreven staat vind ik namelijk ook erg belangrijk.”

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Hoe bevalt het flexibel onderwijs je?

“Goed! Ik werk 24 uur per week bij een ggz-instelling en ga één dag in de week naar de HZ. Flexibel onderwijs betekent dat je zowel op school als op je werkplek wordt begeleid. Elk studiejaar zijn er assessments om te bekijken welke leeruitkomsten je al beheerst. In een leeruitkomst is vastgesteld wat je moet kunnen en weten. Na dit assessment blijven alleen de leeruitkomsten over die jij nog niet beheerst en daarmee ga je aan de slag. Voor leeruitkomsten die je al beheerst kun je een vrijstelling aanvragen. Je krijgt dus echt les op maat en bepaalt zelf hoeveel begeleiding je wilt.”

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

“Het geeft voldoening om cliënten te helpen en ze vooruit te zien gaan. Je brengt hetgeen wat je leert direct in de praktijk en daar leer je óók weer van. Wat ik ook erg goed vind is dat er een leeruitkomst is waarbij je onderzoek doet. De uitkomsten van mijn onderzoek zijn op de agenda gezet en er worden plannen gemaakt deze door te voeren.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst met deze studie?

“Ik wil graag als ggz-agoog aan de slag, mensen met psychische aandoeningen begeleiden. Misschien dat ik in de toekomst nog een master wil gaan volgen, of docent Social Work word. Maar één ding tegelijk, eerst mijn diploma halen.”

Heb je tips voor mensen die ook deeltijd willen studeren?

Mijn tip is: zoek contact met mensen van de opleiding. Ga naar een open dag en praat met docenten en studenten. Het geeft je zoveel meer informatie door een-op-een met iemand te praten. Je kunt ook een adviesgesprek aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding en kan je al je vragen stellen.”

Lees meer over de opleiding Social Work deeltijd aan de HZ