Wanneer ben je afgestudeerd en aan welke opleiding?

In 1995 aan de opleiding International Business, dat heette toen nog HEAO-EL (Economisch Linguïstisch)

Waarom heb je destijds voor jouw opleiding gekozen en waarom voor de HZ?

Ik had te veel interesses om een specifieke studiekeuze te maken en meanderde van astronomie naar economie naar geschiedenis. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een brede algemene opleiding. Misschien was dit wel het simpelweg het uitstellen van een keuze en zien ‘where the river might take me’.

Waar werk je en wat doe je daar?

Op dit moment ben ik Group CEO van een aantal bedrijven die allemaal actief zijn in de eHealth. We zijn een e-commerce platform dat in hoog tempo gecommercialiseerd moet worden en waar nieuwe platformen middels “buy & build” aan toegevoegd moeten worden.

Wat is je grootste succes tot nu toe en hoe heb je dat bereikt?

De afgelopen 20 jaar heb ik in algemene zin mooie kansen gehad om bedrijven op te starten binnen reeds bestaande corporate structuren, organisaties te reorganiseren (in het geval dat een verandering in de markt te laat opgemerkt was) of te transformeren (indien er nog tijd en geld was om een draai in verdienmodel en structuur te maken). Ik heb dat gedaan voor familiebedrijven en beursgenoteerde organisaties en onder private equity vlag.

Wat wil je verder nog bereiken in jouw vakgebied?

Ik kan me moeilijk een type werk voorstellen dat me meer voldoening en energie geeft dan hetgeen ik al jaren doe. Het heeft enorm veel variatie, vergt veel van mijn managerial skills en gebeurt altijd onder hoge (financiële) druk. Als ik de komende 20 jaar kan blijven doen wat ik doe ben ik helemaal tevreden.

Wat betekent de HZ voor jou?

Een hele hoop geweldig leuke herinneringen aan docenten (Maja en Frank Audenaerde en Marc Alliët met name) en medestudenten (Rob en Ringo vooral!) waar ik regelmatig met nostalgie aan terugdenk. Een geweldige tijd.

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor jouw opleiding?

Omdat het een brede algemeen vormende opleiding is waarbij je in aanraking komt met een groot scala aan verschillende internationale elementen die allemaal wel een rol spelen in organisaties. Als iemand een generalistische mindset heeft en geen specialist is of wil worden is dit een prima stap.

Heb je een tip voor young professionals die bijna of net hun diploma op zak hebben?

Always go the extra mile, meer dan 70% van ieder vak is ‘plain old hard work’. En probeer zoveel als mogelijk boven je macht te tillen. Je komt er vanzelf achter dat je mogelijkheden veel verder reiken dan je zelf gedacht had. En mocht onverhoopt blijken dat je het toch niet kon: ik heb meer geleerd van mijn mislukkingen dan van de zaken die prima gelopen zijn.