Tijdens de opleiding International Business leert Eva alles over economie, import, export en het internationale bedrijfsleven. "Een belangrijk onderdeel daarvan is de kennis van andere culturen, zodat je leert hoe je buiten de grenzen het beste handel kunt drijven."

Wat houdt de opleiding International Business in?

“Tijdens International Business krijg je veel vakken die te maken hebben met economie, financiën, import en export. Een belangrijk onderdeel daarvan is de kennis van andere culturen, zodat je leert hoe je buiten de grenzen het beste handel kunt drijven.”

Waarom koos je voor deze opleiding?

“Ik heb eerst een jaar Bedrijfskunde gestudeerd, maar dit paste toch niet helemaal bij mij. Ik kende studenten van International Business en kwam er zo achter dat ik die opleiding eigenlijk nog interessanter vond. Bij Bedrijfskunde ben je meer gefocust op de Nederlandse economie, maar minder op de kant van import, export en het internationale bedrijfsleven.”

De tekst loopt door onder de afbeelding

Je volgt de opleiding met extra talen. Hoe zit dat?

“Bij International Business kun je kiezen uit drie richtingen. Een business track, een language track of een hybride vorm. Bij de business track krijg je naast de gewone lessen nog twee business klassen erbij. Bij de language track heb je twee extra talen. Heb je interesse in beide richtingen? Dan is de hybride variant geschikt. Dan heb je één extra business klas en één language klas.”

Hoe zou jij de HZ omschrijven?

“De HZ is een kleinschalige en gezellige hogeschool. Er heerst een heel leuke sfeer, ook tussen de studenten onderling. De klas bestaat uit veel verschillende nationaliteiten. Het is er gewoon gezellig!”

Lees meer over de opleiding International Business aan de HZ