Wanneer ben je afgestudeerd en aan welke opleiding?

"Ik ben in 2010 afgestudeerd aan de HRM-opleiding."

Waarom heb je destijds voor de opleiding Human Resource Management gekozen en waarom voor de HZ?

"Voor deze opleiding heb ik gekozen omdat ik op zoek was naar een opleiding die zowel de mens als het economische perspectief meeneemt. De psychologie van de mens, en de economische kant van ondernemen en dan met name deze combinatie is nooit zwart-wit en dat maakt het uitdagend. Zolang de factor arbeid, een stuk psychologie en een bepaalde vorm van talent, in wat voor vorm dan ook, in elkaar verweven zit, kan ik hier enorm enthousiast over worden!"

Mooi gezegd! Waar werk je en wat doe je daar?

"Ik ben werkzaam in de rol van HR Manager bij schoenenretailer Omoda. Samen met een HR- team van vijf personen mogen wij het personeelsbeleid binnen Omoda vormgeven. Alle HR thema’s komen hierbij aan bod; Werving & selectie, Compensation en benefits, Opleiding en ontwikkeling, Vitaliteit en inzetbaarheid, enzovoorts. Vaak betekent het advies geven aan medewerkers en managers, communicatie verzorgen voor medewerkers in de organisatie tijdens een crisis situatie, of bij een overname van drie nieuwe winkels ervoor zorgen dat de medewerkers goed welkom worden geheten en de juiste arbeidsvoorwaarden krijgen. Dit zijn slechts wat voorbeelden."

Wat is je grootste succes tot nu toe en hoe heb je dat bereikt?

"Goh, best een lastige vraag, en wellicht zit er een verschil in hoe ik het ervaar, en hoe anderen dit hebben ervaren. Eén van de belangrijkste dingen in mijn rol, is ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek zitten in de organisatie. Dat zorgt ervoor dat ik met regelmaat mooie en persoonlijke gesprekken mag voeren, om te kunnen faciliteren hoe iemand zijn of haar talenten en kwaliteiten in kan zetten om vorm te geven aan zijn/haar loopbaan. Dat is voor mij echt succesvol, maar vooral omdat ik hier veel energie uit haal. Daarnaast zijn het opzetten van buitenlandse entiteiten, het uitrollen van een preventief medisch onderzoek, het faciliteren in de creatie van bedrijfsstrategie, teamontwikkeling op verschillende niveaus, absoluut dingen waar ik met trots op terug kijk."

Wat wil je verder nog bereiken in jouw vakgebied?

"Nog zoveel!"

Wat betekent de HZ voor jou?

"De HZ betekent voor mij een hele fijne tijd in de mooie Zeeuwse provincie waar ik ben opgegroeid. Vooral de persoonlijke manier van lesgeven is iets wat mij is bijgebleven en niet te vergeten het supergave internationale avontuur dat ik hier heb gehad, waar ik heel dankbaar voor ben! Daarnaast is de HZ ook de plek waar ik vriendschappen ben aangegaan, die tot op de dag van vandaag nog bestaan en ben ik gestart mijn netwerk op te bouwen. Hier ben ik mezelf overigens later pas bewust van geworden!"

Waarom zouden jongeren moeten kiezen voor een HRM opleiding?

"Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je een opleiding kiest in een richting waar je zelf enthousiast over bent. Voor mij was het inderdaad, na het bezoeken van een open dag, een fijne en goede keuze dat ik de HRM-opleiding op de HZ ben gaan volgen. Het vakgebied, de persoonlijke touch en het feit dat de school in de buurt van mijn woonplaats was, zijn voor mij redenen geweest om deze opleiding te kiezen. Het feit dat ik daarna nog verder ben gaan studeren in dezelfde richting, maar dan voor de Master, bevestigt dat ik enorm enthousiast was en ben over HRM."

Heb je een tip voor young professionals die bijna of net hun diploma op zak hebben?

"Eigenlijk vier tips! De minor in het buitenland is een tijd die ik nooit meer zal vergeten. In Frankrijk, Lyon, heb ik zulke gave avonturen meegemaakt, toffe mensen leren kennen, een mooie cultuur geproefd en een mooi extra diploma behaald! Verder zijn mijn stageperiodes dé periodes geweest, naast de vakken op school, waarin ik het meeste heb geleerd. Inhoudelijk gezien absoluut, omdat ik bij vijf verschillende bedrijven stage heb gelopen. Hierdoor heb ik vanuit vijf verschillende perspectieven kennis kunnen maken met het HRM vakgebied, super waardevol en leerzaam. Ik wist daardoor, toen ik klaar was met mijn studie, beter wat ik wel en niet wilde in mijn aanstaande loopbaan. Mijn laatste tip betreft HZ Cult. Dat was iets waar ik veel gebruik van heb gemaakt en mij ook herinner als mooie en interessante momenten. Het HZ Cult team deed enorm haar best om een mooi jaarprogramma op te zetten, en ik vind en vond het zo gaaf om met cultuur mijn studiepunten te verdienen, echt win-win! Tot slot, ga je netwerk opbouwen, praat veel met mensen en sta open om te leren. Dit is soms uit de comfort zone, maar het kan je zomaar een nieuwe baan, een goede connectie of mooi gesprek opleveren."

Lees meer over de opleiding Human Resource Management aan de HZ