Wie ben je en welke modules geef je aan de opleiding Food, Business & Innovation?

“Ik ben Judith van Poppel, docent Food, Business & Innovation en Tourism Management aan de HZ University of Applied Sciences. Voor de opleiding Food & Gastronomy ben ik betrokken bij de leerlijn Professionele vaardigheden, de module Project en Eventmanagement en bij het afstudeertraject.”

Wat is er bijzonder aan de nieuwe opleiding Food, Business & Innovation?

“Je maakt kennis met de wereld van Food, Business & Innovation op sociaal, ecologisch en economisch niveau. Tijdens de opleiding spelen we in op maatschappelijke thema’s als gezondheid en duurzame productie. Ook vinden we het belangrijk dat je het complete verhaal van de voedselketen leert begrijpen, letterlijk van de grond tot de mond. Hoe kun je een voedselketen optimaliseren om de beste gastbeleving te creëren? Tenslotte geven we je tools mee om bijvoorbeeld middels hostmanship en storytelling een sterk verhaal te presenteren en de gastbeleving te vergroten of om zelfs een nieuw businessmodel te creëren. Tijdens maar zeker ook na de opleiding ben je in staat om de laatst trends te signaleren en daarop in te spelen.”

Wat kan een student van deze studie en van jou als docent verwachten?

“De studie bestaat uit modules gericht op teamontwikkeling, conceptontwikkeling en business ontwikkeling. Je leert vanuit verschillende invalshoeken een situatie te bekijken en op zoek te gaan naar een passende oplossing. Een groot voordeel is dat je de lesstof direct in de praktijk kunt toepassen. Ik vind het fantastisch om mijn kennis en ervaring van het vak te delen. Tijdens de verschillende modules krijg je les van verschillende docenten, maar er is altijd een studieloopbaancoach die jou tijdens de opleiding begeleidt. We bieden je gastlessen aan en we verzorgen bedrijfsbezoeken. Tijdens de opleiding leer je veel van docenten, maar zeker ook van de werkervaring van studiegenoten.”

Wat is jouw advies aan iemand die overweegt de opleiding Food, Business & Innovation te volgen?

“Bezoek de Open dagen en vraag een adviesgesprek aan, dan kun je alle vragen stellen. Ook raden wij het aan om een gesprek met je werkgever aan te gaan. Geef aan dat je interesse hebt in de opleiding en bespreek gezamenlijk de mogelijkheden.”

Hoe kan een deeltijdstudent deze opleiding combineren met zijn of haar werk?

“Je volgt 1 dag per week colleges aan de HZ of op een externe locatie. Er wordt verwacht dat je 12 tot 16 uur besteedt aan zelfstudie en voor minimaal 16 uur per week werkzaam bent binnen een relevante werkplek.
De opleiding bestaat uit flexibel studeren waarbij je werkt aan de hand van leeruitkomsten. Je werkt tijdens je studie aan beroepsproducten, welke de bewijsvoering vormen voor je persoonlijke portfolio. Op basis hiervan kunnen wij toetsen of je een bepaalde leeruitkomst voldoende hebt behaald. Het is een proces die je samen met je studieloopbaancoach doorloopt en waarbij je tussentijds verbeteringen aanbrengt om tot het beste resultaat te komen.”

Lees meer over de Ad Food, Business & Innovation